Archive - Date

Collected lists

Burmaklippen

Date:
30.09.2017
Characteristic:
Walk
Distance:
1.5km

Liten skogstur med Tottit. Populær mini-tunge dette.

Map    

Kommunetoppen i Ålesund - Fra Østrem

Date:
23.09.2017
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
12.6km

På sykkel opp vei, grusvei, senere traktorvei til vann. Ca. to km fra toppen til fots på stedvis våt og myrete sti. Fin og lettgått tur, med flott utsikt til Ålesund mm. fra punktet. Tok meg så noen meter inn i Skodje til selve Vasstrandegga.

Map     2 comments

Kommunetoppen i Sykkylven - Råna fra Urkedalen

Date:
22.09.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:57h
Distance:
13.9km

Er på Peakbook Summit V i Sæbø. Utrolig trivelig, godt arrangemet, og vakre omgivelser. Felleskjøring med Arne, Morten, Jørn og Johannes, over fra Sæbø, til Urke. Vi kjører til Haukåssætra. Arne må koke kaffe, så da går jeg. Rastløs åff kårs. Jeg går selvsagt feil i farten, følger ikke med, mister stien og er på vei inn Grøtdalen. Må krysse elva og bryte meg opp en bratt dalside før jeg skjønner at det er bare tull å brøyte seg vei i tett bjørkekratt vestover for å komme meg inn i rett dalføre. Går defor litt nedover og kommer meg omsider ned på stien igjen. De andre dukker opp lengre bak. Følger nå rødmerket sti/tråkk/ur til sadelen på ca. 1100 meters høyde, noe nøyere denne gange. Noen har spart på rødmalingen også :0)) Fra sadelen nord-nordøstover >>>

Map    

Kommunetoppenei Ulstein og Hareid- Blåtind og Kongsvollen

Date:
21.09.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:18h
Distance:
8.7km

To topper i en smell. En svært våt og vindfull tur. Myrete sti fra parkeringen og piskende regn gjorde meg vår fra start. Tempen var heller ikke overvettes bra, men i jevnt trav holdt jeg såvidt varmen i supertrøye og vindjakke. Det var ikke mye å stoppe etter, annet enn å få igjen pusten. Litt utsikt var det heldigvis, da skydekket lå høyt nok. Blåtind først, så Kongsvollen. Passert Hundelaupsvatnet på begge sider for avvekslingens del. Fin tur og sikkert nydelig i godvær.

Map    

Kommunetoppen i Sula - Vardane fra Molvær om Vonhytta

Date:
20.09.2017
Duration:
1:54h
Distance:
12.0km

En fantastisk dag opprinner og fra Molværselva parkering går det grusvei helt til Vonhytta. Jeg sykler den tidvis bratte veien. Det yrer av folk, da 300 ungdomsskoleelever også har turdag. Jeg parkerer sykkelen litt over Vonhytta, slik at ingen skal falle for fristelsen og trille den ned for meg. Det vil jeg gjøre selv. Fin sti til topps. Fantastisk utsikt og nydelig vær. Vel nede på Vonhytta var det bare å trille tilbake til start. Ca. 10-12 minutt tar det. Vær forsiktig, farten kan bli svært høy. på

Map    

Kommunetoppen i Giske - Storhornet fra Juvsbakken

Date:
20.09.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:03h
Distance:
3.7km

Kjempefin liten tur, men med bra stigning. Flere som både gikk og løp her i dag i strålende vær. Stien er godt merket og gir flott utsikt alle veier etterhvert.

Map    

Kommunetoppene i Sande og Herøy i MR - Sollia Vest og Øst

Date:
20.09.2017
Duration:
1:18h
Distance:
8.0km

Kjørte til bom i Moltudalen. Herfra på sykkel et par kilometer til Mørkevatnet. Derfra er det ikke lange biten opp til de to kommunetoppene. Flott utsikt mot Hovdebygden og Sunnmørsalper. Samme vei ned.

Map    

Kommunetoppen i Kristiansund -Freikollen

Date:
19.09.2017
Duration:
1:12h
Distance:
5.0km

Nydelig værmelding, men litt tåke fra start. Syklet et stykke oppover, til veien sluttet. Så opp sti. I stiskille tok jeg den mest direkte ruta, til høyre. Flotte tak og "trapper" til hender og føtter. Vel oppe kom sola frem, og tåka lette. Ned den andre ruta, nå i solskinn. Veldig fin tur.

Map    

Kommunetoppen i Midsund - Oppstadhornet fra Sør Heggdal

Date:
19.09.2017
Duration:
2:08h
Distance:
9.3km

Startet fra Heggedalselva parkering/grustak. Syklet litt oppover traktorvei, vest for elva. Så ble stien for dårlig til det og jeg tok bena fatt. Gikk forbi Sømmehytta, og tok meg etterhvert opp på Slettheia. Fulgte ikke stien hele veien. Det hadde nok vært vel så raskt og smart. Vel oppe fantastisk utsikt sørover. Ned valgte jeg en mere direkte rute, nærmere Opstadvatnet. Myrete ned på høyde med vannet. Sprang meg på en vettskremt huggorm. Ikke trivelig. Resten samme sti/traktorvei ned til bilen. Fint og lettgått terreng.

Map    

Kommunetoppen i Gjemnes/Eide - Snøtinden fra Åndal

Date:
19.09.2017
Duration:
2:12h
Distance:
6.5km

Parkerte ca. 1300 meter etter bom, i Åndalen. Herfra gjennom frodig skog, men på god sti. Oppe på Ullalandsmyrane var det litt bløtt, men vakkert, og toppen kommer til syne. Fra Vannet tørt og fint helt til topps. Jevn stigning det meste av veien. Nydelig utsikt og flott rygg videre mot Stortussen. Det får bli en annen gang.

Map