Archive - Date

Collected lists

Store Blåmann

Date:
31.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

Meget godt merket og tilrettelagt. En flott tur som virkelig anbefales. Starter lett, men øker gradvis i bratthet og vanskelighetsgrad. Mot slutten litt klyving innimellom. En fantastisk utsikt fra toppvarden, som ligger utpå stupet. Ble dessverre dårligere og dårligere vær og vinden tiltok. Vel nede var det bra med regn og 5-10 sekundmeter, +7 grader. Godt å være nede da. På toppen lå det ørlite nysnø fra dagen før.

Map    

Solltinden - kommunetoppen i Karlsøy

Date:
31.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.4km

Etter at jeg måtte snu rett før toppen en gang tidligere har jeg tenkt å på et nytt forsøk, fra annen kant. Endelig klaffet det med tiden, men ikke spesielt med været. Regn og gråvær, med snø på toppene gjorde denne turen en smule ufyselig og heller utrivelig vel oppe på ryggen, rett før toppen. Jeg startet fra Bjørnskar, fulgte stien opp øst for et vann, vest for neste, så opp og øst for Tredjevannet. Her begynte ura, og jeg skrådde opp vestflanken av Solltinden. Det er flere ruter visstnok, men valget falt på den gresskledde delen av flanken, som munner i en renne og et skar på ca. 945 moh. Herfra ble det stopp, for det lå snø og var sleipt på et sva med en hammer som tilsynelatende stengte vegen opp ryggen til toppen. Jeg valgte å gå ut på små hyller og sva på >>>

Map     2 comments

Ørnflag på en god sommerdag

Date:
16.08.2020
Distance:
16.2km

Nydelig turterreng, når man først kommer litt opp fra skogen. Fulgte veien opp til Storekrakkoia hvor det er flere idylliske bekker og elver som krysses. Vel oppe ved Storekrakkoia er man nesten på høyfjellet. Her er det sau og flere hytter. En god del folk langs veien, men kun to andre å se i dag på toppen. Godt merket sti så og si hele veien. Knallvær, nærmere 27 grader, ingen insekt. Blåbær og krekling.

Map    

Gjøk og Sissi

Date:
14.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Kjapp ettermiddagstur til Sissihøa. Kjørte til Kløftet parkering/sva, opp Loslia, (bomveg som nå tar kort). Vegen er delvis humpete, skarpsteinete og høyrygget, og den lave bilen vår måtte ta det svært med ro for ikke å ta nedi. Jevn og fin stigning hele veien. Lettgått og vakkert. Møtte tre andre på veg ned, ellers ingen å se, selv på slik en fantastisk dag.:0) Tur som anbefales. Ingen gjøk desverre.

Map    

Kyrkja

Date:
09.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.0km

Knallvær og mulighet for trivelig turfølge. Dumt å la dagen gå uten tur da. Kyrkja er en flott topp. Akkurat passe spennende opp ura, som er fast og fin, og innbyr til "geitesprang", ihvertfall oppover. ;0)) Mye folk på tur i dag.

Map    

Semeltinder og nr 377 - fra Leirvassbu

Date:
08.08.2020
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
25.2km

Endelig var dagen her for mine siste topper over 2000 meter på Norges fastland. Jeg hadde skjønt dagen var nær en stund og det passet bra at også Linne Therese skulle avslutte samme dag. Så da fikk det bære eller briste, selv i møkkavær. Tidlig start fra Leirvassbu, fulgte stien til Gjendebu til ca. midt på Langvatnet, så skrår vi østover, oppover, forbi høyde 1536, krysser Urdadøla på passende plass. (Skoa måtte av utover, men hjem klarte vi oss med et langt byks.) Videre sikksakk opp ura mot midt på ryggen til Semeltinden. Da "Semmelkødden" er mest kødden, og nå med sleip mose og tåke i tillegg, ville vi gjøre unna den først. Problemet var å finne den. Den var lenge ikke mulig å se, og vi tuslet ut på kanter og speidet. En stund trodde vi den var på sørryggen, >>>

Map     26 comments