Archive - Date

Collected lists

Det lille Aust-Agderraid - 3. Øst for Høgsteinsheia

Date:
29.09.2015
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
1:31h
Distance:
9.8km

På Fv 36 til Hørte, hvor jeg parkerte i veikanten. Brukte sykkelen inn grusvei, i raskt tempo ned bakke. Ved Hemningtveitvannet holdt jeg til høyre, på nordsiden av vannet. Syklet også her, men nå var veien blitt mye dårligere. Steingikk en kraftig bekk, og fortsatte til skogsveien møtte en større bekk. Herfra gikk det nordover i buskete terreng i ca. 200 meter før det ble bratt opp lia, nord-østover. Her var det sti å følge, opp i sadel mellom åsryggene, videre til lite vann, Gangvasstjønn. Dette rundes på østsiden, så rett til topps. Fint på tørt føre, men noen litt bratte sva. Nydelige høstfarger nå, og flott terreng. Hørte en elg som rautet og et helikopter som jobbet borte ved Hørte. Flott utsikt. Møtte kun en dame med sykkel motsatt vei. Ellers fredelig her.

Map    

Det lille Aust-Agderraid - 5. Hisåsen

Date:
29.09.2015
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
0:57h
Distance:
4.8km

Fra bom/ Hisåsen p-lomme, på sykkel inn Vassdalen. Satte fra meg sykkel bak gapahuk i vegkryss. Derfra rett til topps. Ned igjen på merket sti. Flotte mystiske omgivelser.

Map    

Det lille Aust-Agderraid - 2. Ansmyrheia

Date:
29.09.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
0:35h
Distance:
2.2km

Kjørte Vålandsveien/Fv 151 fra Nesgrenda, rundet toppen på nordsiden og fant en skogsbilvei på venstre hånd like etter Dåbu. Her var det tømmerlunner og rett så god lukt. Skogsbilmaskinen hadde imidlertid satt sitt spor på terrenget. Jeg fulgte skogsbilmaskinens spor nesten til topps. Ikke lange turen dette!

Map    

Det lille Aust-Agderraid - 4. Dobbedalsheia

Date:
29.09.2015
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
0:55h
Distance:
4.0km

Vestfor Kilandsvannet, på Fv404, inn nordover til Birkedal. Herfra bruker jeg sykkelen et stykke inn veien, som er merket "Privat vei" fra Birkedal, ca. 900 meter. Over trømmerbru, opp gammel skogsdriftvei enda 700 meter, så bratt opp lia, nordover, til man krysser kraftlina. Herfra på sva og litt myr til topps. Vakkert vann og lettgått terreng når man førster er oppe. Mengder med stor sagtig blåbær. Ned samme vei.

Map    

Det lille Aust-Agderraid - 1. Hovdefjell

Date:
29.09.2015
Characteristic:
Bike trip
Duration:
0:39h
Distance:
4.4km

Dagens første topp ble Hovdefjell. Kjørte helt frem til bom, "Hovdefjell parkering" og syklet helt til topps. Kjapp tur, men varm ble jeg! Nydelig vær og flott utsikt fra toppen. Her er en av Norges høyeste fjernsynsmaster på 235 meter. Møtte en joggende spreking på vei ned.

Map    

Ytre Skurvhatten - kommunetoppen i Rissa

Date:
20.09.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:14h
Distance:
10.0km

Fra Fagerlia p-plass, før bommen, på grusvei, 1,5-2km jevn stigning. Så på T-merket sti helt til topps. Retur vestover ned i dalen, så på østsiden av Langtjønnan. Utrolig vakre omgivelser, serlig i høyden. Været var så som så :0# Toppen og Kjersti var med.

Map