Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storbekkhøa

Date:
25.05.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.4km

På tur med Turid og Anton til Storbekkhøa i Storlidalen. Vi følger sti det meste av veien, men velger sørryggen direkte istedenfor merkinga rundt. Lettgått terreng med utsikt til mange fine fjell i alle retninger!

Map    

Sølen

Date:
20.05.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.9km

På tur med Turid. Vi starter, som vi alltid gjør på tur til Sølen, fra Gravåsen. Været er på sitt aller beste og muligheten for å bli solbrent er til stede - noe jeg også blir! Det er skremmende lite liv å se/høre. Hvor er det blitt av alle fjellfuglene?

Map     1 comment

Hyttdalskamben og Halsbekkhøa

Date:
14.05.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.4km

Tur alene. Starter etter T-sti fra Brattega. Tørt og fint opp gjennom skogen til Håmmårbekken. Herfra blir det plutselig mer vinterlig og det blir tungt opp lia til Halsbekken i løssnø. Men så blir snøen mye fastere og det blir lettere å ta seg fram. Møter imidlertid på løssnøen igjen på strekket mellom Halsbekkhøa og Fluren. Skuffende stille i fjellet i dag: 1 rype, 2 heiloer, 1 ravn, noen få steinskvett og litt heipip og lavsangere er det jeg ser på turen.

Map    

Fremmer Åmotshytten

Date:
13.05.2024
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.0km

Tur alene til Fremmer Åmotshytten fra Stølgjerdet i Åmotsdalen. Jeg går først etter bilvei, så etter kjerrevei, så på sti og endelig i rent fjellterreng. Tilbake via Blakhaugen og stien ned langs Gravåa. Nydelig vær, sol fra nesten skyfri himmel, men litt tungt opp gjennom fjellbjørkeskogen fra Hellaugsætra grunnet mye råtten snø.

Map    

Hæl

Date:
05.05.2024
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.4km

Tur alene. Jeg kjører Fjellgardsvegen inn til Hafsåshjelllen og går herfra NV-ryggen opp. Det ligger fortsatt en god del snø i området så jeg må lete etter barflekker oppover lia, men jeg når snart toppen uten å ha store problemer med snøen. Fint vær og flott utsikt fra toppen. Jeg er også bortom sørtoppen som er oppgitt med samme høyde.

Map    

Kråkvasstinden +

Date:
04.05.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
26.4km

Tur alene. Jeg velger sørsida av Sandåa på tur inn. Tett skog og litt bustete terreng. Velger nordsida av åa på returen. MYE bedre her! Det blir en sjelden fin dag i fjellet denne 4. mai - sol og vindstille på hele turen. Ikke et vindpust å kjenne på noen av toppene! Jeg er godt fornøyd med å nå Kråkvasstinden og planen er å snu her, men velger å fortsette til nabotoppene Roksdalskammen og Svorundfjellet da dette må være årets finværsdag! Fra Sandåfjellet og ned igjen blir det skikkelig sugeføre. Like før Sandøysætra når jeg igjen en person. Han har også vært på Kråkvasstinden, ellers ingen andre å se.

Map    

Gråfjellet og Åsfjellet

Date:
02.05.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
17.6km

Tur alene til Gråfjellet og Åsfjellet. Jeg starter fra turistinfoen og p-plassen like sør for Heldalssætrin. Det er bra skiføre stort sett hele turen med unntak av toppområdet på Åsfjellet. Her er det blitt helt bart. På tampen blir det også noen utfordrende bekkekryssinger. Det har tint voldsomt i løpet av dagen så bekkene går langt over sine bredder!

Map    

Endelig Hardbakken

Date:
22.04.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
20.1km

Tur alene. Fra E6 ved Fokstua har man fri sikt til Hardbakken og på tross av sin beskjedne pf ruver fjellet godt herfra. Så nå er det på tide med et besøk! Det er nydelig vær, føret like ens!

Map    

Foksådalen

Date:
21.04.2024
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
15.8km

Tur med Turid og Anton på fantastisk skiføre. Det er ekstra imponerende hengeskavler i bekkedalen i år. Skuffende lite rype å se; kun et par fjellryper på hele turen. Bevilger oss ei lang pause i Hyttdalen og på Indre Smørbollen. Turid avslutter turen med et bad i Foksåa.

Map    

Veslhjerkinnshøe og Veslhjerkinnshovda

Date:
20.04.2024
Characteristic:
Ski trip
Distance:
8.6km

På tur med Turid og Anton. Supert skiføre. Planen er å besøke Storhøe, men sur vind og sårbeint hund hund gjør at vi snur på ca. 1200 moh. Vi trekker heller ned i "lavlandet" og finner oss en lun plass i sola like under toppen av Veslhjerkinnshovda. Bål og kaffekoking her. Etterpå går turen om tuftene til middelaldergården Vesle Hjerkinn.

Map