Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Knutshøene

Date:
18.05.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:54h
Distance:
15.9km
Map    

17-maitur til Avsjøhøe.

Date:
17.05.2019
Distance:
16.9km
Map    

Neveråser og Kolbuåser

Date:
15.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.1km

Turens høydepunkter var uten tvil funnene av fagerbolle og spurveugle! Fant også ut at myggen hadde kommet for fullt!

Map    

Nabbsetåsen

Date:
12.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.4km

Jeg ble invitert med til Gardsjøåsen på kveldskaffe av Morten. Det ble ei fin kveldsstund ved bålet hvor Morten disket opp med masse godsaker.

Map    

Jernskallen

Date:
12.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.6km

En litn tur i RØ sammen med Turid. Vi gikk fra Elleverkoia og opp til Ravan på Jernskallen. Det var en del snø i området. Den bar bare nesten, så det var tungt å gå. Vi hadde tenkt oss lenger men kald og sur nordavind gjorde at vi snudde på Ravan. Vær og føre gjorde også sitt til at det var lite både å se og høre. Men ulvelaven var et stort høydepunktet på turen!

Map    

Yglesjøene rundt

Date:
11.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
23.7km

En bløt og hustrig tur innenfor Rena Leir-området. Regnvær første halvdel av turen, men opplett utover ettermiddagen. Så bra med skogsfugl og et par elger på runden. Nattens nedbør hadde kommet som snø fra ca. 800 moh. Fikk et glimt av Raskiftet og det var helkvitt. Jeg gikk i støvler så det endte med noen vassblemmer.

Map    

Blant eskere og dødisgroper.

Date:
10.05.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
5.8km

Tur blant eskere og dødisgroper på vestsida av Søndre Rena nord for Løpsjøen. Et morsomt småkupert terreng med små tjern innimellom. Men det er trist å se hvordan Forsvaret har misbrukt verneområdet som ligger som en buffert mellom øvingsområdet og elva. Dette er helt uforståelig og uakseptabelt! Vernegrensa er jo så godt merket. Gjort av Forsvaret selv! Takk for turen Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) , og for den gode kaffen og de nydelige smultringene!

Map    

Sør for Snippen.

Date:
09.05.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
7.2km

En kort luftetur i regnværet. Gikk fra stuedøra og var ute i et par-tre timer. Rødstrupen, rødvingen og måltrosten likte tydeligvis gråværet og underholdt på hele turen.

Map    

Orrhøgda

Date:
08.05.2019
Characteristic:
Walk
Distance:
5.3km

En liten formiddagstur til Orrhøgda sammen med Balteatus (Håkon Likvern) . Det lå fortsatt mye snø igjen etter siste snøfall, så det var litt tungt å ta seg fram. Selve toppunktet er en stor stenblokk som byr på utfordringer, men etter flere iherdige forsøk kom vi oss da opp! Kanskje den teknisk vanskeligste toppen i Åmot? På vei ut igjen traff vi på noen grønnkledde som nærmest beorderet oss vekk. Det skulle være øvelse med skarpskyting i området.

Map     2 comments

Måsåhøi og Veslehøi.

Date:
04.05.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
16.5km

Gikk fra Hondyrju parkering v/E6. Fulgte sti/løypetrase inn til Villmannsbue. Kort rast i ly av hytteveggen her før vi fortsatte mot Grønhøi eller Grønsæterhøi som den også kalles. Planen var å gå om Måsåhøi og Veslehøi og så opp på Grønhøi fra vest. Med vinden i ryggen. Vi nådde Måsåhøi i stiv kuling, Veslehøi i enda stivere kuling, og så snudde vi. Det fristet lite med stormen på Grønhøi. Trakk isteden ned i skogen og fant en fin og lun plass for bålrast. Lite liv i fjellet denne dagen. Kun en ravn og noen fåtalls liryper. Det har blitt fint føre for fottur i disse områdene nå, den snøen som ligger igjen er hard og fin og lett å ferdes på.

Map