Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Digeråsen via Engulvsfjellet

Date:
28.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.2km

Finværstur til Engulvsfjellet og Digeråsen sammen med Turid og Anton. Vi velger å følge den godt brukte stien fra øverst i hyttefeltet i Digeråsen. Den er rødmerket og lett å følge helt til toppen av Engulvsfjellet. Det er mange andre som også benytter finværet til å komme seg ut i dag. Treffer bl.a. på noen naboer like før toppen. Vi går en annen rute ned igjen, om Pålstjennet og gapahuken og videre ned vintertraseen til Digeråsen og bilen. Det ble en fin-fin tur i et fin-fint vær! Turid sine bilde ligger her og her .

Map    

Kolla

Date:
22.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.1km

Knalltur til majestetiske Kolla sammen med Turid og Anton. Sol, vindstille, ingen mygg, bål på toppen - kan ikke bli bedre! Turid sine bilder fra kollaturen ligger her .

Map    

Veslnøsa

Date:
21.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.5km

På tur alene til Veslenøsa og 2 stk. Rundhøer. Jeg tar av fra E6 i Oppdal og kjører Orkelsjøveien innover Olmdalen til Olmtjønnin hvor jeg parkerer. Mye bil og folk langs veien i dag, tror kanskje reinsjakta har startet? Går først til Veslnøsa før jeg avslutter turen med Rundhøene. Lettgått terreng med mye spennende flora.

Map    

Sør for Sjøbua

Date:
15.08.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
2.1km

En liten tur til Rena leir sitt nærområde - Rødsmoen skyte- og øvingsfelt. Rena leir ble åpnet i 1997 og er en kavalerileir. Den huser et par tusen soldater og både Telemarksbataljonen og Spesialkommandoen holder til her. Skyte- og øvingsfeltet er på 42,5 kvadratkilometer og er stort sett åpent for allmenn ferdsel. Det meste av området bærer preg av hardt og intenst bruk, men midt i ligger de idylliske Yglesjøene. Disse har Forsvaret etablert ei vernesone rundt, så her får plante- og dyrelivet et lite fristed.

Map    

Deifjellet

Date:
12.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.2km

En ettermiddagstur til Deifjellet sammen med Turid og Anton. Det er fint vær, men litt disig og lummert. Høstfargene er i ferd med å komme. Vi holder god fart opp lia så det blir ei skikkelig svetteøkt - bruker bare timen til topps. Både nyhytta og gamlehytta har fått nye yttertak siden sist jeg var her. Inne har det også blitt ny ovn og ny pipe. Det er nok Forsvaret som har foretatt utbedringene. De har blitt de nye eierne etter at RØ ble opprettet. Turid sine bilder fra Deifjellturen ligger her .

Map    

Sissihøa

Date:
09.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.8km

På botanikktur med Gunnar. Vi har leid ei hytte på Smedgarden Camping for 3 dager. Første dag ble det tur til Sissihøa hvor vi bl.a. finner trillingsiv, småsøte, tvillingsiv, polarvier, bleikrublom, grannsildre, dubbestarr, mykrapp, jøkelarve, snøgras, brearve og dvergmjølke. På dag to besøker vi Lertjønnkollen med bl.a. dvergsyre, snøgras, kastanjesiv, snøsøte, dvergsoleie, dvergjamne, høyfjellsklokke, gullrublom, linmjølke og knutshørapp. Vi snur like før toppen for her møter vi på uvær! Et plutselig regnskyll som skaper flom i, den før på dagen tørre, elva Vinstri.

Map    

Kletten i Tolga

Date:
03.08.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.7km

Kletten figurerte på pf-100-lista for Hedmark en kort periode. Uten å sjekke noe nærmere fikk jeg det travelt med å avlegge den et besøk. I ettertid falt imidlertid toppen ut av "det gode selskap" og endte med en selvstendighet på "bare" 94 meter. Men uansett, en fin tur ble det!!

Map     2 comments

Store Smørstabbtinden

Date:
01.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
12.6km

På tur med Turid. Vi avslutter sognefjellshelga med en bestigning av Store Smørstabbtinden. Fin-fin tur, men dessverre tåke på toppen. Skodda forsvinner, typisk nok, da vi er kommet et godt stykke på nedturen. Mye folk med samme turmål som oss, så det blir trangt ved toppvarden. Samme vei ned som opp.

Map