Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ugletur til Venberget

Date:
30.05.2017
Characteristic:
Walk

Kveldstur til Venberget for å merke haukugle sammen med Balteatus (Håkon Likvern) . Vi går opp fra sørvest etter gamel traktorveg. Håkon har, for noen dager siden, funnet ei haukuglehekking i en gammel råtten høystubbe av gran. Reirgropa ligger noen meter over bakkenivå så vi tar med en stige. Uglemor er hissig og kommer med et par (skinn)angrep, men vi er forberedt og har på nødvendig verneutstyr - tjukke skinnluer. Merkinga går raskt unna og 3 unger får ring på beinet. Etter ugleopplevelsen fortsetter vi turen til toppen av Venberget. Her blir det bål og bålkos til langt utover kvelden. Vi er ikke nede igjen før rundt midnatt!

Map    

I Kvannbekken naturreservat

Date:
22.05.2017
Characteristic:
Walk

Tur alene til Kvannbekken naturreservat. Reservatet ligger i Åmot kommune og ble opprettet i -93. Formålet med vernet er å ta vare på et barskogsområde og ei bekkekløft med rik vegetasjon. Her vokser bl.a. kåltistel, huldregras, skogsøtegras, marisko og dalfiol. Jeg besøker Kvannbekken for å se på blåveisblomstringa. Dette er rette tida og store mengder står i blomst. Det finnes også mye hvitblomstret blåveis her. Er også oppom høyeste punktet i reservatet, Kvannbekkåsen, 458 moh. Her er det fin utsikt mot Rena og videre sørover Glommavassdraget til Elverum.

Map    

Kveldstur til Deifjellet

Date:
07.05.2017

Tur med Turid og Anton. Vi går stien fra Deset i nordvest via Fjellvollen. Herfra og opp er det full vinter med knedyp snø. Mye vind på toppen så vi søker ly i den gamle brannhytta og pølsegrilling og kaffekos foregår innendørs.

Map