Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Ingulssjøen rundt.

Date:
15.10.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:30h
Distance:
24.0km

Tur alene. Starter fra p-plass vest for Kampen seter og går opp mellom Rundhøe og Rolegholberget. Følger så nordryggen til jeg er på toppen av Ingulssjøhøe. Videre om Austre Gravdalen, vest for Gravdalsknappen til nordryggen på Sikkilsdalshøe. Herfra lett opp til varden. Flott utsikt fra toppen! Skremmer opp en stor flokk med fjellryper ved Gravdalsknappen; minst 100 fugler! Kort matpause på toppen før jeg fortsetter på stien mot Sikkilsdalssetra. Følger denne i ca. 500 m for så å ta meg bratt ned til Skåltjørna. Tar nå peiling på Nordvestre Årekampen og kommer opp på ryggen nord for denne. Her har jeg fin utsikt mot dagens siste topp - Lassekampen. Noe løs ur i de bratteste partiene ned i Grytdalen men ellers grei nedstigning. Herfra lett til toppen. Litt sur vind nå, men >>>

Map     1 comment

Feforkampen og Kvitberget

Date:
09.10.2016
Characteristic:
Trip by foot

Tur alene. Gjør som mange andre denne dagen; starter fra Peergyntveien bom Feforsiden. Først etter seterveien mot Rognlisetra så opp skitrekktrase og til slutt på sti til toppen. Går samme vei ned igjen. Kjører så videre til Rudlandsetra og bestiger Kvitberget herfra. Sti fra setra til toppen, som har fin utsikt til Feforkampen.

Map    

Mellom Finndalen og Lordalen

Date:
08.10.2016
Characteristic:
Trip by foot

Tur alene. Starter ved Vangen innerst i Finndalen. Glimrende turvær; blå himmel, 7-8 kuldegrader og litt gammelsnø i høyden. Følger sti langs østsida av Råkååi opp til 1380 moh. Her dreier jeg østover til Gråhøbui. Ei gammel steinbu som står åpen, men det har lagt seg ei snøfonn foran døra, så jeg får ikke kikket inn. Det blir ei god pause her før jeg fortsetter rett nord til høyeste Rundkollan. Lettgått terreng, men partier med mye snø gjør at det innimellom går litt tregt. Greit fra 1873 til 1866 og videre til 1848. De to sistnevnte har begge to omtrentlig jevnhøye toppunkter. Videre ned til 1707-salen før oppstigninga til Storbrettingskollen. Planen er å ta med Gjerdingshøe i samme slengen men det lir for langt på dag så jeg snur her. Retur om Grufsa og Brettingstungan >>>

Map    

Fra Griningsdalen

Date:
06.10.2016
Characteristic:
Trip by foot

Tur med Turid og Anton. Vi tar av fra fv. 51 ved Postfuru og kjører videre inn i Griningsdalen, helt til vegs ende ved Dyrtjørnbekken. Først opp på Griningsdalshøe etter sørøstryggen via Bjørnberget. Finner ly bak noen store steiner vest for toppen og tar pause her. Videre ned i Tjørnosdalen og opp på Dyrtjørnhøe. Ny pause. Retur til bilen om Dyrtjørni og ned langs Dyrtjørnbekken. Da vi først er i nærheten frister det med et besøk på Griningsdalskampen. Setter igjen bilen på p-plass vest for Kampen seter og går merket sti til topps. Mye tamrein i området, en stor flokk ved Ingulssjøen og en mindre oppi Dyrtjørnlii. Ser også ei haukugle ved Hestrebekken på tur inn.

Map    

Ørnkampen

Date:
05.10.2016

Tur med Turid og Anton. Vi startet ved byggefeltet på Randsverk og følger fin sti helt opp. Flott utsikt fra toppen, særlig mot Rondane. Bruker 40 min. opp til toppvarden.

Map    

Slitetur til Benkehøene

Date:
04.10.2016
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
9:30h

Tur med Turid og Anton. Starter nå som i forgårs, ved Tunga p-plass. Det er samme fine været og den lettgåtte stien opp langs Skarvåa blir fulgt til like nord for Trollkyrkjetjønna. Her krysser vi åa og tar kaffepause ved en stor stein. Videre opp på nordryggen som til slutt fører opp på Benkehøa. Tungt å gå da det tidvis er grov ur med løssnø oppå så konsentrasjonen må være på topp. Bruker derfor mye lenger tid enn planlagt. Men omsider når vi nordtoppen og en fantastisk utsikt åpenbarer seg! Litt sur vind gjør at vi skynder oss videre til hovedtoppen. Her blåser det imidlertid enda kaldere så det blir bare en kort stopp før vi returnerer samme veg. Er nede ved bilen igjen ved 19-tida, etter 9,5 timer på tur.

Map    

Trollkyrkja

Date:
02.10.2016
Characteristic:
Trip by foot

Tur alene. Starter fra Tunga p-plass. Etter sti opp Storlia til den blir borte i snøen. Går videre langs Skarvåa, om Trollbua, og opp nordryggen på Trollkyrkja. Laaang topprygg før jeg står ved varden! Det er flere jevnhøye toppunkter i området og jeg tror det er høyest ca. 200 m øst for varden. Mye løs snø i denne høyden så videre tur til Benkehøene blir skrinlagt. Vasser derfor mine egne spor ned igjen. Lite liv å se på turen; kun en tretåspett ved parkeringa, to fjellryper på toppen og en voksen havørn (!) som passerer på nært hold på tur ned igjen.

Map    

Teigkampen

Date:
01.10.2016
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.5km

Trivelig 1.oktobertur til Teigkampen sammen med kjentmannen Garm (Gal Krokfot) , Morten (Morten Mathisen) , johanne (Turid Athammer) og Anton. Parkerer ved Dokka hengebro og går om småbruket Bergom og den nedlagte setra Skoekampsetra. På toppen blir det feiring av vardeflytting med whisky og seigmenn før turen fortsetter til Bjørnsonsprifilens pannebrask. Her blir det bålfyring med kaffekoking og pølsegrilling. Videre retur om Teigsætra og på bratt sti ned til Sletta gård. Morten sin turrapport

Map     1 comment