Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Luvdalsåsene

Date:
30.03.2020
Characteristic:
Ski trip
Distance:
9.1km

En tur alene til Luvdalsåsene. Det skal imidlertid vise seg å bli en stor skuffelse. Jeg tror at dette skal bli en vandring i villmark, men her er det meste av skog hogd. Kun litt småskog igjen i østlia. Så høydepunktet blir bålet og kaffekokinga!

Map    

Gråfjellet m.m.

Date:
29.03.2020
Characteristic:
Ski trip
Distance:
18.8km

På skareføre gjennom de "alpine" delene av RØ. Vi rekker også en tur bortom Buøykampen som ligger i Skordalen naturreservat. Rast med skikkelig bålfyring ved Slemfjellet. Turid sine bilder fra turen

Map    

I hjertet av RØ

Date:
22.03.2020
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.1km

Ei aktivitetsfri helg i skytefeltet blir benyttet til skitur og besøk av diverse topper. Vær og føre er slik midt på treet med sur vind og noe skare/is-føre med gjennomtråkk. Et godt kongleår gir utslag i mye finkefugl; korsnebb, grønnsisik og gråsisik overalt hvor det er granskog. Ellers lite dyreliv å se. Det er veldig mye snø igjen i de høyereliggende områdene, så dette kan det bli mye vann av!

Map    

Høgkollen

Date:
08.03.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.4km

En liten stopp på tur hjem fra Skjåk. Fin sti fra Garmo skole. Det er bart i starten, men det blir noe snø etter hvert. Dette er tydeligvis en populæt topp da det er hardtråkket sti der hvor snøen ligger. Vi tar oss også tid til en trivelig bålstopp på tur ned igjen. Med på ture er Turid, Mari og Gunnar. Lomseggen er en ganske anonym topp midt i Ottadalen, men det er en flott tur opp gjennom furuskogen med fin utsikt over Vågåvatnet hele veien.

Map    

I Julussdalen

Date:
05.03.2020
Characteristic:
Ski trip
Distance:
5.3km

Det ble en kortere tur enn ment, men jeg fikk med de to toppene jeg manglet i området. Planen var å følge julussalandet helt ned til Mørstaddammen for å se etter oter, men føret ble umulig. Startet i finvær og silkeføre; avsluttet i finvær og skikkelig klabbeføre. Men jeg fant da en plass hvor oteren tydeligvis holdt til, uten å få øye på den. Ellers var det nok litt i tidligste laget å melde våren, men snart..

Map