Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gravåsen og Kloppåsen

Date:
29.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.5km

Tur alene til Opphuskjølen. Lettgått og fint turterrerng her på kjølen mellom Glomma og Renavassdraget. Ser både storfugl, orrfugl og jerpe på turen.

Map    

Fugleåsen og Vakkeråsen

Date:
28.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.7km

En liten runde alene på Opphuskjølen. Starter fra Treerbua og går opp på Fugleåsen. Det er fint oppe på kjølryggen her, gamle forvridde furuer og lite spor etter folk. Bålfyring og kaffekoking foregår øst for vakkeråstoppen, med fin utsikt østover. Ser 4 tiurer, en orrfugl samt en elg som tror at jeg ikke ser den. Det er også mye korsnebb å se og høre.

Map    

Skjeråsen

Date:
26.10.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.6km

Tur alene til området mellom Glomma- og Renavassdraget som blir kalt Steinvikskjølen eller Opphuskjølen. På høyeste ryggen nordover er terrenget preget av store myrkjøler og gammel barskog, særlig furu. Men nede i liene på begge sider er det drevet intensivt skogbruk og her er det noen gedigne hogstflater.

Map    

Raudmyrhøa

Date:
06.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:16h
Distance:
11.4km

På tur med Turid og Anton. Vi har verken truger eller ski så det blir en skikkelig slitetur før vi endelig når toppen. Nysnøen gjør det vanskelig å se hvor det er best å gå, så vi havner stadig i trøbbel der hvor det er grov ur. Rett som det er detter vi nedi til midt på låret. Men slitet gir belønning; en fantastisk utsikt fra toppen! Selv om returen går samme vei må vi stadig passe på så vi ikke tråkker forkjært og skader oss. Det er lenge siden jeg har vært så sliten som etter denne turen og en stor takk til Turid som får meg helskinnet ned igjen!! Turid sine bilder fra turen

Map    

Mehøe

Date:
05.10.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
6.8km

En fin tur fra Furuhauglie til Mehøe sammen med Turid og Anton. Ski og truger ligger igjen hjemme så det blir flekkvis litt snøvassing. Nydelig vær gjør at det blir en lang stopp på toppen. Foruten oss er det også noen rypejegere utpå. Vi ser noen ryper, men tror ikke jegerne gjør det. Vi hører i alle fall ingen skudd. Turid sine bilder fra turen

Map