Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fugleåsen

Date:
26.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:49h
Distance:
12.8km

Tur alene. Følger egen løype fra forrige helgs tur til Vakkeråsen. Herfra blir det tung brøyting i knedyp snø til toppen av Fugleåsen. Det snør under hele turen så det blir brøyting på returen også! Tyribål på toppen. På tur ned igjen kjører jeg nesten på en orrhane som ligger i dokk bare en halv meter fra løypa. Ingen utsikt i dag, men ser 2 tiurer, 2 ravner, en orrhane og ei haukugle.

Map    

Skitur i RØ

Date:
20.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:13h
Distance:
11.1km

På tur sammen med Turid og Anton til Gråfjellet og omkringliggende småtopper. Vi starter på P-plassen sør for Løssetknubben. Først går vi til Vardhøgda, så til Steinfjellet. Det er full sol, men en bitende kald sno fra nord. Finner en lun plass ved Kvannbekken hvor vi lager bål og koker kaffe. Returnerer om gråfjelltoppen på godt skiføre, men litt djuprent enkelte plasser. Ser et 10-talls ryper, ellers ingenting av liv. På tur ned igjen dukker en flott fullmåne opp over Eltdalsfjellene.

Map     1 comment

Den "nye" Kloppåsen

Date:
19.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Duration:
4:16h
Distance:
13.2km

Starter fra avkjøringa til Storsjødammen v/Fv. 607. Krysser Renaelva på dammen, og går rett opp lia til den gamle husmannsplassen Lia. Fortsetter videre vestover og opp til ubrøytet skogsbilvei. Denne følger jeg til jeg er sør for Vakkeråsen. Herfra går turen i mer nordlig retning. Det er løs snø og tungt å brøyte, men omsider når jeg toppen av Vakkeråsen. Først øst for, så hovedåsen. Her oppe på "Kjølen" er været et helt annet; det blåser litt og temperaturen er mye høyere. Nede i dalen ligger tåka tjukk som grøt, mens her oppe er det blå himmel! Fortsetter nordover til jeg kommer opp på den vestligste pukkelen på Kloppåsen, og dermed er den "nye" pf-100 toppen i Hedmark besteget! Sanker sammen noe tyri og koker kaffe før jeg starter hjemturen >>>

Map    

Skjeråsen

Date:
13.01.2019
Characteristic:
Ski trip
Duration:
3:53h
Distance:
12.4km

Tur med Turid og Anton med samme utgangspunkt og etter samme løype som i går, men med fortsettelse til toppen av Skjeråsen. Litt lite snø, men godt skiføre. Kald sno fra nord. Man kan nesten få litt gammelskogs-, villmarksfølelse her på kjølen mellom Glomma og Renavassdraget. Det står fortsatt igjen noe urørt og stor gammelskog (så lenge det varer.) Skremmer opp og ser spor etter mye rype og orrfugl. Ser også møkk etter noen få beitende storfugl.

Map    

Sørøst for Skjeråsen

Date:
12.01.2019
Characteristic:
Ski trip

Sesongens første skitur går alene og starter ved Langmyra på Vikkjølen. Jeg følger vestkanten av myra til kommunegrensa Stor-Elvdal/Åmot. Fortsetter videre nordover til ei stor hogstflate vest for toppen. Selve toppen er en smal, lang rygg i nord-sør retning, med en 5-10 m høy loddrett bergvegg mot vest. En sjelden terrengformasjon på disse kanter. Det blir bålfyring og kaffekoking under storfuruene på toppen før jeg går samme vei ned igjen.

Map    

Til Gråfjellet på truger

Date:
06.01.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
2:36h
Distance:
8.1km

Trugetur til Gråfjellet fra bommen ved Løssetknubben sammen med Turid og Anton. Det er nydelig vær med et par plussgrader og lite vind. Vi har med oss litt tyri i sekken. I tillegg finner vi noe tørr grankvist og slik blir det bål av! Det blir en lang stopp rundt kaffebålet på toppen og vi kan nyte den fine utsikten til både Rondane og Rendalssølen. Går omtrent samme vei ned igjen.

Map     2 comments

Deifjellet fra syd

Date:
05.01.2019
Characteristic:
Snowshoe trip

Trugetur med Turid og Anton til Deifjellet. Vi går fra Dønnbua i sør. Lite snø, men tungt likevel. Mildt og vindstille og med kaffebål på returen, så det blir godt mørkt før vi er nede igjen. Ser storfugl, orrfugl, lirype, konglebit og lavskrike på turen.

Map