Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Mot Hemmelkampen

Date:
22.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
19.7km

Tur med Turid og Anton. Vi starter fra Strandsætra og følger stien inn til Staupholen og videre vestover. Målet er Hemmelkampen, men etter å ha krysset utallige bløte myrer, vasset mange åer og slåss med tett bjørkekratt blir vi enige om at dette ikke er den letteste veien til målet. Vi når åmotgrensa før vi snur og vasser samme vei tilbake, enda 3,5 km fra toppen. Anbefalt fottøy langs dette tråkket er nok høye støvler eller vadere! Turid sine bilder fra turen

Map    

Skarvene og Heimfjellet

Date:
19.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.5km

Tur alene. Parkerer på Løsset og sykler opp til dammen i Søndre Glesåa kraftverk. Herfra følger jeg nordsida av Søndre Glesåa, uryddig og bratt, opp til skytefeltgrensa. Videre i lett terreng til Skarven, Heimfjellet og Nordre Skarven. Det er vindstille i dag, så knott og mygg gjør at det bare blir noen korte stopp underveis. Ned igjen på sørsida av åa.

Map    

Hyttmyrberget og Holshaugen

Date:
13.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.2km

En liten eftastur lengst sør i Åmot. Det er regn, skodde og fint i skogen. Men vanskelig å orientere seg i tåka så jeg bommer på Hyttmyrberget. GPS'n må fram. Gjør opp bål på toppen av Holshaugen. Alt er bløtt, men med litt flaks får jeg det endelig til å brenne. Det er godt å få igjen varmen! På tilbaketur leter jeg etter en huldrestryforekomst jeg vet skal være i nærheten, og til slutt finner jeg den!

Map     1 comment

Glesåkamper

Date:
11.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.4km

En liten kveldstur alene til Glesåkampene i fint turvær. Ser en hare og noe skogsfugl, men det som det kryr av er stikkmygg og knott!

Map    

Hevertjønnfjellet og Ramshøpiken.

Date:
09.06.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.9km

Tur med Turid og Anton. I forbindelse med hyttebesøk i Stølsvang tar vi oss en fottur i det flotte fjellpartiet nord for Gisnadalen. Det er mange stier i området, og vi følger noen av disse så å si på hele runden. Mye folk i og rundt TT's hytte Hevertjønna som ligger flott til ved vannet av samme navn.

Map    

Jukulen naturreservat

Date:
04.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
14.4km

Tur til Jukulen naturreservat sammen med Balteatus (Håkon Likvern) . Det blir en fin tur i et relativt tunggått terreng. Kvalitetene her er særlig floraen i edelløvskogen og den urørte barskogen. Men vi er litt tidlig ute for de "grommeste" artene. Håkon sin rapport her

Map    

Raskiftet

Date:
01.06.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.0km

Kveldstur til Raskiftet vindmølleområde sammen med Balteatus (Håkon Likvern) . Det er tåke da vi starter, men været blir bare bedre og bedre. Trist å komme hit opp til dette engang så flotte urørte turområdet, og som nå er fullstendig rasert! Vi haster bortom småtoppene, og stopper ikke før et godt stykke nede i Bubekkdalen. Her er både synet og støyen av møllene borte, så det blir en lang rast ved tyribålet.

Map     1 comment