Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Rambergsfjellet

Date:
17.12.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.8km

Jeg reiser til Røros i troen på finvær. Yr.no lover minus 24, vindstille og full sol. Men realiteten er en annen; kun 14 minus, en god del vind og tilnærmet null sikt! Så det blir en kortere tur enn planlagt, men uansett er det godt å komme seg ut. Mye spor etter både rype og hare!

Map    

Mehøe

Date:
09.12.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.6km

Tur til Mehøe sammen med Turid og Anton. Vi starter fra hytta i 18 minus og litt sno. Oppe ved Haukskardmyrin får vi vinden rett imot så det biter skikkelig i ansiktet. Men på toppen av Mehøe er det nesten stille og betraktelig mildere. Fint lys og flott utsikt i dag! Turid sine bilder

Map    

Haukskardhaugen

Date:
08.12.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.1km

På tur med Turid og Anton fra hytta og til Haukskardhaugen. Sur vind med temperaturer mellom 15 og 20 minus gjør det til en kald fornøyelse. Men med iherdig vedsankerinnsats blir det bål og nykokt kaffe og stivfrosne fingre får snart igjen varmen. Vi er nede igjen idet det blir mørkt og turen avsluttes med et forfriskende bad i Vålåsjøen! Turid sine bilder ligger her .

Map    

Hemmelfjellet

Date:
01.12.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
4.7km

En snartur til Hemmelfjellet for å hente ned ei FYSAK-kasse samt reparere ei. Tungt, men fint opp lia fra Skynndalen. Så 3 elger på turen. Alle helt øverst i bjørkebeltet hvor de gikk og beitet einer. Ellers ingenting av liv.

Map    

Engulvsfjellet

Date:
27.11.2022
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.4km

På tur i skodda sammen med Turid og Anton. Vi skal opp på Engulvsfjellet for å hente ned ei FYSAK-bok (snart tid for premiering.) Det er extremt tjukk tåke i dag. Vi har problemer med å kjøre veien opp til hyttefeltet hvor vi skal gå fra og det blir ikke noe likere i høyden. Men så ser det endelig ut som om skiføret er i anmarsj, ganske bra med snø, kanskje 40-50 cm oppe i høyden. Et kort besøk av en gråsisikflokk er alt av liv vi møter på turen. Turid sine bilder her .

Map    

Til Rolegheita

Date:
12.11.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
19.4km

Trivelig høsttur til det sørøstre hjørnet av Dovrefjell - Sunndalsfjella nasjonalpark sammen med Turid og Anton. I liten kuling helt til vi når toppen av Nordre Hemtjønnshøa. Her roer vinden seg og vi tar en velfortjent pause. Korte dager nå og sola blir borte lenge før vi er nede igjen. De siste 4 kilometrene går i mørket. Vi ser 2 ørner, 10 ryper, men ellers lite levende på turen. Turid sine inntrykk fra turen her .

Map     1 comment

Blikufjellet

Date:
22.10.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
6.4km

Tur til Blikufjellet med Turid og Anton for å bytte ut FYSAK-boka på toppen. En stemningsfull tur gjennom tåka som måtte gi tapt til slutt. Tilbake gjennom naturreservatet. Møtte også 6 andre på skoddetur i dag. Turid sine bilder fra turen

Map    

Bare armod

Date:
08.10.2022
Distance:
14.4km

På tur med Turid og Anton. Det er friskt i fjellet i dag, kuling med muligheter for nedbør. Vi vil besøke området ved Gåvålia og holde oss under tregrensa. Men været blir bedre og bedre og trangen til utsikt større og større. Vi må oppom en topp eller to! Turid sine bilder fra turen ligger her: Armodshøer på Dovrefjell.

Map    

Giske

Date:
29.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
13.1km

Jeg mellomlander på hytta på Dovrefjell i jakten på fint turvær. Sjekker værmeldinga grundig og Mørekysten kommer ut som vinner i morra. Har også hørt mye om den flotte utsikten fra Storhornet på Godøya, så Giske blir turmålet! Sent i seng og tidlig oppe er vel mer regelen enn unntaket, så også nå. Oppe i 4-tida, sekken er ferdigpakket, frokosten smurt, det gjenstår bare å koke kaffe. Storhornet og Lesten Jeg ankommer Godøya og Gjuv p-plass i halv 9-tida. Herfra på godt tilrettelagt og merket sti til topps. Treffer mange andre som også er på morrastur til Storhornet. Bruker litt i overkant av en time opp og etter å ha beundret utsikten og snakket med flere om hvor flott det er, fortsetter jeg bort til Lesten. Nå også etter sti. Spiser litt av nista her mens jeg skuer over >>>

Map    

Den siste i Nord-Fron ++

Date:
18.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.4km

På tur med Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) . Sur og kald vind gjorde toppstoppene korte. Det meste av dagen fulgte vi sti, men mellom Sprenpiggen og Storslåkampen var den vanskelig å finne. Mye einer-/vierkratt her. Mange folk på Ruten i dag, men ellers ingen å se. Morten sin turrapport ligger her .

Map