Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Reinheimen på sitt beste

Date:
29.04.2017
Duration:
23:01h
Distance:
97.6km

Link til turrapport og fine bilder fra dag 1 ligger her: Tordsnose Tafjordfjella På langtur med sprekingene mortenh (Morten Helgesen) og Garm (Gal Krokfot) . Morten skal bare være med første dagen inn til Tordsnose, mens Geir Arne og jeg har planlagt en tredagerstur med overnatting på Veltdalshytta og Torsbu. Værprognosene for langhelga er gode så vi har store forhåpninger. Geir Arne og jeg ankommer Billingen noe før Morten. Forspranget benytter vi til bestigning av Veslefjell, før vi treffer Morten ventende i sørenden av Vulueggi. Turen over de mange Vulueggtoppene er flott, men lang og etter nedstigninga til Styggedalsvatnet gjør det godt med en nistestopp. Herfra og opp mot Tordsnose danner jeg baktroppen mens de to andre brøyter løype. Ny matstopp før toppen av nose; Morten disker opp med nystekte grillpølser. Det gjør utrolig godt i en sliten >>>

Map    

Høgvagltind i blæsten

Date:
21.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.6km

Så er det endelig duket for nytt peakbookarrangement! Aprilvær i høyfjellet er ofte mye forskjellig vær, slik blir det nå også. Vind og snøfokk avløses av kortere perioder med sol og roligere forhold. For vår (Turid, Anton og meg) del blir det ikke mange toppturer, men vi blir godt kjent i nærområdet rundt Leirvassbu. På fredag morgen titer sola fram og vi bestemmer oss for å gjøre et forsøk på Midtre Høgvagltind. Vi slår følge med Jørn og Alexander. Føret er bra og været holder seg noenlunde bra det også. Da vi når Høgvaglbreen øker vinden på og sikten blir dårlig. Men stikkinga som Morten har satt ut på forhånd gjør veivalget enkelt. Vi når toppen hele gjengen. Takk for en fin tur med mye vær alle sammen! Bilder og rapport ligger også her: Høgvagtind i blæsten

Map    

I Hjerkinnholen naturreservat

Date:
16.04.2017

Øst for Hjerkinn i Dovre kommune ligger Hjerkinnholen naturreservat, snaut 2000 dekar stort. Det er opprettet for å ta vare på en av de høystliggende urørte furuskogene i landet. Store deler av reservatet kjennetegnes av grove og kvistrike kjempefuruer, foruten noe bjørkeskog. Et lite tjern, Holtjørni, ligger også innenfor området. Reservatet skal visstnok også huse en liten bestand av den sjeldne lappmeisa! Høyeste punkt i naturreservatet er Hjerkinnsholen på 968 moh. Jeg bruker en dag i påska på å bli kjent i fredningsområdet og samtidig lete etter lappmeisa (som jeg forøvrig ikke finner). Et knippe av furuene i reservatet:

Map    

Blåøret og omegn

Date:
15.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
5:16h
Distance:
28.3km

Påskelørdagstur alene til Blåøret. Med start fra Vognillsætra. Opp Kvannliberget, over høyde 1196 til Nordre Finnpiggan, Blåørpiken og Blåøret. Videre vest for Snofjelltoppene til Brattskarven. Fra Brattskarven bratt ned til Svarttjønna og opp på Storgruvpiken. Så herlig nedkjøring sørover til Vognillsætra og bilen. En flott tur på nydelig skiføre med ditto utsikt til Trollheimen og Dovrefjell! Det er mye folk i fjellet denne påskelørdagen.

Map    

Solberget

Date:
14.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:32h
Distance:
33.8km

Skitur alene til Sponghøe i dag, i nydelig påskevær. Starter fra Rånå etter skuterløypa innover Asbjørnsdalen til Raudbergsflye. Så inn og opp i Søre Dalen til bua i nordenden av Skurveostjønnin. Krysser vatnet før oppstigningen til Svartkollen og Sponghøe. Sola steker godt nå og det blir et skikkelig klabbeføre. Legger turen ned igjen mellom Brattfonnhøe og Atre Herrahøe og ut Nordre Dalen.

Map    

Til topps i Dovre nasjonalpark

Date:
11.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
5:30h
Distance:
25.4km

Skitur fra Hjellsætrin p-plass ved E6 sammen med Turid og Anton. Vi følger Hundyrjuåe både på turen inn og på returen. Fint vær men litt kald vind. Flott skiføre med herlig nedkjøring hele veien tilbake! Ser også noen ryper på turen.

Map    

Til Skjørstadhovden i dårlig vær

Date:
10.04.2017
Characteristic:
Hike

Tur alene. Jeg parkerer ved Låven pub og følger skiløype/vei som fører til topps. Det er snøbyger i lufta og meget sterk vind så det blir ikke lang stopp på toppen. Utsikten over sentrum, som jeg gleder meg til, blåser også bort så dette blir en ren bomtur! Går samme vei ned igjen og møter på en annen som også trosser uværet for å nå toppen denne aprildagen.

Map    

Falketind og Blåberget

Date:
09.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing

Tur med Turid og Anton. Vi starter fra Fokstugu og går inn den spennende Foksådalen. Vinden øker på jo lenger innover og oppover vi kommer. Nydelig skiføre men det er vanskelig å finne ly for en rast. Løsningen blir bak vindsekken. Etter den korte pausa svinger vi inn sidedalen ved Kvannsteinen før det bratnet til opp mot Falketind. Videre til Blåberget hvor det blåser enda hardere. Nå gjenstår bare den alltid morsomme nedkjøringa i Kluftbekken og ned til Haukskardtjernet. Fra her og ned til hytta vår ved Vålåsjøen må skiene av og på noen ganger på grunn av lite snø. Det blir en flott skitur i fint føre og i mye vær; ca. 20 km. Foruten flere fossekaller ser vi også 4-5 liryper, 15-20 fjellryper, en hare og 2 kongeørner, samt spor etter jerv, rein og rev.

Map