Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Deifjellet

Date:
29.11.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.2km

Tur med Turid og Anton. Endelig en dag med ordentlig vintervær, med mange minusgrader og sol! Vi bare må ut i skogen denne flotte novemberdagen og det blir trugetur til Deifjellet. Det er supre forhold for truger og vi bruker litt over halvannen time opp. Fyrer opp i hytta og spiser nista før det bærer nedover igjen. Litt sur vind på toppen.

Map    

Jøssåsennaboer

Date:
26.11.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.2km

Trugetur alene til noen småtopper på Oskjølen sørvest for Jøssåsen. Det har vært omfattende hogst i området så mye av turen går over svære hogstflater. Føret er tungt da skarelaget ikke er sterkt nok for gjennomtråkk. 2 orrhaner som sitter i hver sin furutopp og spiller er turens absolutte høydepunkt og det blir snøvær på tampen av turen.

Map    

Nord for Nybua

Date:
24.11.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
2.2km

Trugetur på Hovdmoen sammen med Morten. En liten tur mest for å fyre bål, grille pølser og koke kaffe. Det er lite snø i skogen, men fin-fine forhold for truger. Vi får også rasket sammen litt tyri så bål blir det på toppen! Noen fugler ser og hører vi også: Granmeis, kjøttmeis, korsnebb, flaggspett, nøtteskrike og sidensvans. Og så klarer Morten å lokke fram en ravn! Her er Morten sin rapport fra turen

Map    

Blikkberget

Date:
14.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.4km

Tur med Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) . Litt tungt føre med 15-20 cm snø, men fin tur likevel. Høydepunktet er det flotte bålet vi får til på toppen av Nord for Hanstad. Kaffen smaker særs godt, pølsene likeså! Vi ser/hører 9 fuglearter på turen: Flaggspett, svartspett, nøtteskrike, ravn, dompap, grankorsnebb, toppmeis, granmeis og gråsisik. Takk for turen! Morten sine bilder fra turen

Map    

Langs Løpsjøen og Søndre Rena

Date:
09.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.3km

Trimtur med Turid og Anton. Starter fra Forsvarets svømmeområde omtrent midt på Løpsjøen. Vi følger natur- og kulturleden nordover på vestsida av Renaelva. Ved Bjarkøyvelta gjør vi opp varme og spiser nista før vi vender nesa hjemover igjen. Det er lite å se i dag; kun noen sangsvaner, 4 kvinender og en håndfull laksender. Tett snøvær under hele turen. Turid sine bilder fra turen

Map    

Blant eskere, terrasser og dødisgroper

Date:
07.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
10.3km

En tur alene til Deset naturreservat. Reservatet er opprettet fordi det er et kvartærgeologisk viktig og også et spennende område. Her kan man stifte nærmere bekjentskap med lange eskere, store terrasser og dype dødisgroper. De høye spisse toppene mangler, men terrenget er uoversiktelig og morsomt likevel! Noen toppregistreringer blir det også.

Map    

Tørråsen

Date:
04.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
11.3km

Tur alene til de nordligste åmottoppene vest for Renavassdraget. Det er store myrkjøler som preger dette området. Disse er nå delvis tilfrosset og gjør det forholdsvis lett å gå der det ellers er svært bløtt. Spesielt moro med båndkorsnebbene jeg ser på turen og jeg finner også 5 lokaliteter med ulvelav.

Map    

Nesten Fugleleikhøa

Date:
02.11.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
12.7km

Tur med Turid og Anton. En kombinasjon av sen start, fastkjøring og litt tungt føre gjør sitt til at vi ikke når dagens mål, Fugleleikhøa. Men det blir likevel en fin sesongstart på ski inn til Johanhytta.

Map