Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Høybrean

Date:
29.04.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
33.7km

Tur alene til noen manglende småtopper ved Høybrean. Flott vær og føre. Jeg roter fælt opp gjennom fjellbjørkeskogen fra Stortrongdalen - bratt og tett skog/kratt her. Har også et lite uhell i eidet mellom de to Høytjønnan og må av med skiene for å skrape is. Ellers forløper turen uten problemer.

Map    

Storsjølia

Date:
26.04.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.9km

Tur alene til en liten "kul" i Deisjølia. Etter toppbesøk og obligatorisk bål velger jeg å returnere om dammen til minikraftverket i Nordre Glesåa. Her konstaterer jeg at minstevannføringa i åa ikke på noen måte er som den skal. Bekken er knusktørr på nedsida av dammen! Lurer på hvordan det står til med bekkeørretbestanden som åa er kjent for? Jeg har i ettertid kontaktet NVE, som takker for henvendelsen, men etter det har jeg ikke hørt noe.

Map    

Kvit

Date:
16.04.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
36.4km

Tur alene til Kvitingskjølen. Avblåst og lite snø gir isete og hardt føre fra start og opp på Koppflyi. Deretter mye bedre. Når igjen en person like før jeg er nede igjen og slår følge tilbake til bilen. Han har vært en tur oppe på Flyi, men snur der på grunn av isete og skumle forhold. Ellers er det ingen andre fjellfolk å se på tur denne finværsdagen.

Map    

Bedre kan det ikke bli!

Date:
11.04.2021
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
34.2km

Til topps i Åmot under optimale forhold sammen med Turid. Ved Hemmelbogen får vi øye på en reinsdyrflokk som blir jaget av en skuter. Triste greier! Turid sine bilder her

Map    

Gråfjellet og Vardhøgda

Date:
05.04.2021
Characteristic:
Ski trip
Distance:
8.2km

På tur med Turid og Anton. Det blir en skikkelig uværstur med kuling og snøfokk. Ganske rolige værforhold der vi starter , men nordavinden øker på jo nærmere toppen vi kommer. Og oppe ved vardene er det mildt sagt ufyselig. Så - vi må ned i skogen for å finne nok ly til at vi kan raste! Turid sine værbilder ligger her

Map