Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Veslsnippen

Date:
31.05.2018
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

Tur alene. Går opp fra Stai-Tryaveien. Følger traktorvei til ca. 400 moh. Herfra dreier jeg opp på sørryggen som blir fulgt til topps. Morsom klyving i øvre del. I vest og nord er det god oversikt over den ville Snippdalen med Snippens stupbratte østvegg som blikkfang. Fra toppen er det også god utsikt sørover Stor-Elvdalen. Besøker for sikkerhets skyld noen pukler litt lenger nord, men disse er nok litt lavere.Omtrent samme rute ned igjen. Kårer denne som Hedmarks fineste skogstopp!

Map     4 comments

Vaalserberg

Date:
26.05.2018

Vi var på besøk hos erikasschert (Erik Asschert) og Annemarie i Nederland. De tok oss med til de høyere delene av landet inkl. bestigning av Vaalserberg. Foruten høyeste punkt var vi ved Three-country point og til slutt en tur opp i tårnet for å se utover Nederland, Belgia og Tyskland. En stor opplevelse i strålende vær. En stor, stor takk til vertskapet Annemarie og Erik!!

Map     1 comment

Til topps i Jukulen naturreservat

Date:
23.05.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:45h
Distance:
11.4km

Tur alene. Parkerer i enden av skogsbilveien sør for Granberget og går til toppen herfra. Videre til Jøkulen og så opp på Knøsen som er målet for turen. Det blir en lang kaffepause her før jeg returnerer i sørvestsida av Fagerfjellet.

Map     1 comment

Jamtfjellene

Date:
05.05.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:13h
Distance:
7.6km

Tur alene. Jeg har vært på Jamtfjellet før, men har aldri vært bortom østtoppen. Jamtfjellets pf har blitt nedjustert til 22 m, mens østtoppen har fått en økning til pf 113 m. Så nytt toppbesøk må til! Går fra Sætra i vest. Følger myrdraget om Damtjørnan og kommer opp på østtoppen fra sør. Det er typisk tungt hitraterreng hele veien. Retur om 169-toppen. Ser en hjort, mye korsnebb og en havørn på turen.

Map