Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Buarandene

Date:
31.12.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
5.8km

Tur til Buarandene denne siste dagen i 2019 sammen med Turid og Anton. Vi starter fra Naustodden og krysser Vålåsjøen på trygg is. Opp gjennom skogen er det løssnø, men oppe på snaufjellet er det fine forhold. Stort bål og lang rast på tur ned igjen. Ser noen få ryper og mye gråsisik på turen. Turid sine bilder fra turen

Map    

Veslekletten

Date:
29.12.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
4.2km

Trugetur alene til en liten bortgjemt kul mellom Yglekletten og Granåsen. Mye løssnø og ganske tungt å gå. Tåka ligger tung nedpå åsene rundt omkring og det er lite liv å se, men gamle gaupespor på toppen.

Map    

Store Haraåsen

Date:
22.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
14.5km

Førjulstur sammen med Turid og Anton. Skikkelig julestemning i skogen i dag med topp skiføre. Det blir en liten bålrast oppunder Haraåsen på tur ned igjen. Turid sine bilder fra turen

Map     3 comments

Fagerfjellet via Tørrberget og Granåsen

Date:
10.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
17.5km

En fin tur tross store temperaturforskjeller. Det er 20 blå og vindstille nede i dalen; knapt kuldegrader og liten kuling på Fagerfjellet. Tung brøyting gjennom skogen, men fint føre på snaufjellet. Skremmer opp en tiur og 2 orrfugler, ellers lite spennende dyreliv.

Map    

Sør for Deisjøen

Date:
06.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
3.3km

Tur alene, først og fremst for å se om det er noe beveraktivitet i Deia. Og jeg finner både hytte og demning, så her er det liv. Finner også juletre på turen!

Map    

Jøssåsen

Date:
02.12.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
6.1km

Tur alene. En nydelig desemberdag bare man kommer seg over tåka som ligger tykk nede i dalen. Det er vindstille, kaldt og godt skiføre. Treffer på ferske jervespor som forsvinner nordover og inn i RØ. Ellers er det lite liv å se.

Map    

Deifjellet

Date:
29.11.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
6.2km

Tur med Turid og Anton. Endelig en dag med ordentlig vintervær, med mange minusgrader og sol! Vi bare må ut i skogen denne flotte novemberdagen og det blir trugetur til Deifjellet. Det er supre forhold for truger og vi bruker litt over halvannen time opp. Fyrer opp i hytta og spiser nista før det bærer nedover igjen. Litt sur vind på toppen.

Map    

Jøssåsennaboer

Date:
26.11.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
7.2km

Trugetur alene til noen småtopper på Oskjølen sørvest for Jøssåsen. Det har vært omfattende hogst i området så mye av turen går over svære hogstflater. Føret er tungt da skarelaget ikke er sterkt nok for gjennomtråkk. 2 orrhaner som sitter i hver sin furutopp og spiller er turens absolutte høydepunkt og det blir snøvær på tampen av turen.

Map    

Nord for Nybua

Date:
24.11.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
2.2km

Trugetur på Hovdmoen sammen med Morten. En liten tur mest for å fyre bål, grille pølser og koke kaffe. Det er lite snø i skogen, men fin-fine forhold for truger. Vi får også rasket sammen litt tyri så bål blir det på toppen! Noen fugler ser og hører vi også: Granmeis, kjøttmeis, korsnebb, flaggspett, nøtteskrike og sidensvans. Og så klarer Morten å lokke fram en ravn! Her er Morten sin rapport fra turen

Map    

Blikkberget

Date:
14.11.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.4km

Tur med Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) . Litt tungt føre med 15-20 cm snø, men fin tur likevel. Høydepunktet er det flotte bålet vi får til på toppen av Nord for Hanstad. Kaffen smaker særs godt, pølsene likeså! Vi ser/hører 9 fuglearter på turen: Flaggspett, svartspett, nøtteskrike, ravn, dompap, grankorsnebb, toppmeis, granmeis og gråsisik. Takk for turen! Morten sine bilder fra turen

Map