Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Vestre Tverrbyttfjellet og Kjerringhetta

Date:
31.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.8km

Helgetur til Sognefjellet sammen med Turid. Ankommer fredag kveld og overnatter i telt på favorittplassen vår litt sør for Storvatnet. På lørdag blir det tur til Tverrbyttfjellet Vest og Kjerringhetta. Flott tur i morsomt og variert terreng hele veien! Turid sin turrapport her .

Map    

Ryggjehøe

Date:
24.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
21.5km

Fantastisk tur til Ryggjehøe fra Finndalen i vindstille og sol. Lettgått terreng det aller meste av turen og jeg klarte å krysse Skardåa uten å plumpe!

Map    

Veo

Date:
23.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
39.2km

Tur alene til noen topper innerst i Veodalen. Sol og vindstile hele dagen. Syklet først inn til Glitterheim, deretter på T-sti til Veslglupen. Forlot stien her og besteg Veopallan. En rast på toppen før jeg fortsatte mot Veobrean og turens hovedmål; Veobrean 1964-toppen.

Map     2 comments

Austre Hestlægerhøe og Styggehøer

Date:
19.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
20.3km

Tur alene. På sykkel fra bommen i Veodalen og nesten inn til Glitterheim. Fulgte T-stien mot Bessheim til ca. 1680 moh. før jeg dreide SV og opp på nordryggen til Austre Hestlægerhøe. Nådde toppen og nøt både utsikt og niste ei lang stund! Så videre vestover om alle styggehøtoppene til 1810-toppen. Til nå en veldig grei tur, men her gjorde jeg et dumt veivalg. Ble for ivrig etter å komme meg ned i Veodalen og rotet meg bort i et helt forjævlig terreng. Ur og andre løsmasser lå i ro bare av gammel vane. Alt var i bevegelse ved den minste berøring eller tråkk. Da jeg innså at jeg burde ha gått 6-700 meter lenger vestover før nedstigning var det for sent å snu. Men kom meg til slutt helskinnet ned og kunne puste lettet ut. Nå gjensto bare turen langs Veo tilbake til sykkelen.

Map    

Veslkjølen

Date:
18.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.4km

Tur alene til Veslkjølen fra Storkroken. Jeg hadde egentlig planer om å gå via 1680-toppen, men kom meg ikke over Nautgardselva på rett sted. Åa var smal nok til at jeg kunne ha hoppet, men jeg turte ikke. Redd for å plumpe! Like før jeg nådde Storkroken på hjemvei dukket det opp en flokk med storfe. De var innpåslitne og virket truende, men kom heldigvis ikke etter da jeg i høyt tempo krysset Veo. Bortsett fra dette, en knallfin tur!

Map     2 comments

Rundhøe

Date:
17.07.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.3km

Etter gårsdagens tur til Smådalshøe og Heranoshøe overnattet jeg i bilen ved Veodalsvegens høyeste punkt, ca. 1320 moh. Et fint utgangspunkt for dagenderpåtur til Rundhøe. Tok meg god tid på morran, disig vær og kort tur, og var ikke i farta før halv tolv på dagen. Og allerede etter en halv time var jeg oppe på den paddeflate toppen. Satt en god stund ved varden før jeg ruslet ned igjen etter en litt mer vestlig rute. Det ble en kort og fin tur uten de store opplevelsene.

Map    

Smådalshøe og Heranoshøe

Date:
16.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.7km

Jeg kommer fra hytta på Dovrefjell for å tilbringe noen dager i fjellene rundt Veodalen. Værprognosene er mildt sagt bra for de kommende dagene! Starter med en tur til Smådalshøe og Heranoshøe fra Stallhytta. Lettgått og fint terreng hele veien og med kremutsikt til glittertindmassivet hele veien opp til Smådalshøe. Ingen andre å se; har toppene for meg selv i hele dag!

Map    

Vålåsjøberget

Date:
15.07.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.0km

Tur med Turid og Anton. Etter noen fine dager på Møre og i Romsdalen blir det litt slaraffenliv på hytta. Men en liten tur til Vålåsjøberget får vi til. Er først bortom fiskebrygga på Naustodden for å sjekke fuglelivet i Vålåsjøen, før vi setter kursen mot Vålåsjøberget. Været er sol, varmt, vindstille og mygg. Så det er godt å komme seg opp i høyden hvor vinden får litt tak. Etter at toppen er nådd rusler vi omtrent samme vei ned igjen. Jeg for å pakke til noen dager i Jotunheimen mens Turid drar til Rena igjen.

Map    

Trolltinder

Date:
08.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.1km

Tur med Turid til en skikkelig kremtopp! På mandagens tur til Kongen traff vi et lokalt turfølge som sa vi bare måtte prøve denne turen. Og vi tok utfordringen - og angret ikke! Det ble en fantastisk tur i et fantastisk terreng! Knallvær fra start; noe skodde og lave skyer litt utpå dagen. Men dette gjorde bare turen mer stemningsfull - magisk! På tur ned igjen stakk jeg oppom Trollryggen og Trollryggen sørøst, mens Turid fortsatte ned mot Frokostplassen og ventet på meg der. Turid sine bilder fra turen

Map    

Kongen

Date:
05.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.7km

Fin-fin tur til toppen av Kongen sammen med Turid. Vi gikk søreggen både opp og ned. Hadde toppen for oss selv, men møtte på mange andre da vi var på tur ned igjen. Turid sine inntrykk fra turen her

Map