Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Hjerkinn

Date:
22.04.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.7km

Tur alene til Hjerkinn for å se etter de første trekkfuglene. Noterer heilo, heipiplerke og snøspurv. I tillegg noen ryper og selvfølgelig - 2 løshunder!!

Map    

Våvasslifjellet

Date:
21.04.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.2km

En liten stopp og strekk på beina på tur hjem fra Hitra. Det ligger ennå mye snø igjen, særlig i skogen, så det er bløtt og tungt å gå. Lavt skydekke gir dårlig utsikt så jeg må nok ta turen om igjen!

Map    

Vikaheia

Date:
18.04.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.9km

En liten stopp på vei til Hitra. Parkerer på gammelveien nord for Fenestunnelen. En god del snø og veldig bløtt i terrenget tilsier støvler i dag. Typisk snillfjordterreng her, kupert, myrlendt, uret og ulendt. Men fint! Jeg vinner fort høyde og får snart fin utsikt til alle kanter. Har vært på flere av fjellene i området og kan kjenne igjen noen av dem. Oppe på topp-platået er det mange småkuler og jeg besøker de 4 mest selvstendige. En av dem har til og med navneskilt rundt "halsen". Det er spesielt fin utsikt over Trondheimsleia fra toppen.

Map    

Halvfarhøer

Date:
15.04.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
27.3km

På tur med Turid og Anton. Fra Fokstugu til Hageseter via Foksådalen og Halvfarhøer. Nydelig vær hele dagen; ikke ei sky på himmelen! Fjellet våkner til liv - rypespill og mye annen fuglesang å høre på turen!

Map    

Gråhø - den siste i Lesja

Date:
13.04.2019
Distance:
44.4km

Langtur med Turid og Anton. Med flott værmelding for dagen ønsker vi oss en litt lengre tur og siden jeg kun mangler en pf-100 topp i Lesja er valget enkelt. Vi starter fra Rånå i halv ni-tida etter hard og isete skuterløype opp gjennom skogen helt til sør for Raudbergsflyi. Herfra har vi fjellet stort sett for oss selv. Ett unntak er et ferskt skispor vi treffer på oppe på Storbreen. Det går i samme retning og forsvinner ned i Skarvedalen mellom Gråhøene. Vi har 3 korte pauser på turen; innerst i Asbjørnsdalen, innunder Digerkampen og en Real-turmatstopp før oppstigningen til Gråhø. Når toppen kl. 16 og nyter utsikten før ei nydlig nedkjøring til foten av Storbreen. Storbreen er et flott høyfjellsområde i hjertet av Reinheimen. Er man heldig kan man, som navnet sier, treffe >>>

Map    

Blåhøe fra hytta

Date:
12.04.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
17.0km

Den obligatoriske påsketuren sammen med Turid og Anton til Blåhøe fra hytta. Går opp om Hauklii og langs kanten av vestre Haukbekken. Perfekt føre hele veien med unntak av de siste 100 høydemetrene. Her er det mye avblåst og noe hardt og isete. Raster ved den store varden nær toppen og bestemmer oss for hjemtur via Kluftbekken. Forholdene ned bekkegjelet er fantastiske; skare med et par cm løssnø oppå. Ser ingen folk i fjellet i dag, men fotspor ved Haukskardmyrin avslører at noen har vært ute og testet skaren. Som vanlig er det noen ryper å se langs Haukbekken og også ved Kluftbekken.

Map    

Vålåsjøhøer

Date:
11.04.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
15.7km

Skitur over noen av Vålåsjøhøene sammen med Turid og Anton. Hardt, fint føre, men partier med litt lite snø. Til og med nedkjøringa gjennom bjørkeskogen går smertefritt. Her pleier det å være gjennomslagføre og trøblete på denne tiden av året. Ser noen få ryper på turen. Det er alt av dyreliv.

Map    

Breiddalseggi

Date:
10.04.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
14.9km

Lett fin tur til Breiddalseggi fra p-plassen ved Langvatnet på superføre og ditto vær. Litt vind nede i dalen, men helt stille på toppen. Dette er nok en populær topp da det er mye skispor å se på turen.

Map    

På huldrestryleting

Date:
07.04.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
23.6km

På tur med johanne (Turid Athammer) og Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) . Vi har fått nyss i at det er sett huldrestry i Hemmeldalen og dette måtte vi selvsagt sjekke ut! Starter fra toppen av hyttefeltet i Digeråsen og følger løype til Pålstjernet. Videre om Engulvsfjellet Nord og Granfjellet, så ned til Hemmeldalen via Nordøst for Gilderåsen. Nå blir det en god rast før letinga begynner. Det er fin og lovende gammelskog her, men noe huldrestry finner vi ikke! Retur om Gilderåsen, Dølfjellet, Hemmelfjellet og Engulvsfjellet. Takker alle for en fin-fin tur med både bålkos, flott skiføre, fine omgivelser og trivelig selskap! På turen ser vi 2 ravner, 2 ryper, 6 traner og 10 snøspurver. Morten sine bilder fra turen

Map    

Fra Digeråsen

Date:
06.04.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
15.7km

Tur alene. Starter fra parkeringa til alpinanlegget. Forsvinner snart inn i tåkehavet og blir der mesteparten av dagen. Flott skiføre, men dårlig sikt! Jeg lagrt bål, men sliter fælt for å få fyr. Alt treverk var fuktig av skodde og rim.

Map