Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sjugurdsjøpiggen og Pannhøe

Date:
25.06.2016
Characteristic:
Hillwalk

På fjelltur med Balteatus (Håkon Likvern) . Vi har store planer om å besøke en 2K-topp, men værprognosene gjør at planene blir forandret. Valget faller istedet på Sjugurdsjøpiggen og Pannhøe. Vi går fra Sallii seter på østsida av Sjoa. Følger sti gjennom skogen og dyretråkk videre opp i Stordokki. Været er bra i denne høyden så vi tar oss god tid; studerer og fotograferer både planter og insekter. Håkon sin turrapport Noen av plantene vi treffer på opp mot Sjugurdsjøpiggen:

Map    

Buøykampen og Gråfjellet

Date:
12.06.2016
Characteristic:
Trip by foot

På tur med Turid og Anton. Starten går fra Buøya i Slemdalen og vi følger det utydelige tråkket opp på Buøykampen. Videre sørøstover til toppen av Gråfjellet, 1009 moh. Vi er heldige med været på turen så det blir en lang stopp på toppen. Ned igjen omtrent samme vei.

Map    

De siste i Sør-Aurdal

Date:
11.06.2016

Tur alene. Etter tidlig frokost lørdag morgen setter jeg kursen sørover Begnadalen hvor første topp ut er: Fønnhusknatten Krysser Begna ved Langedrag Camping og kjører opp til skarpsvingen før Tomasbråten hvor det er greit å parkere. Går herfra etter traktorveg noen hundre meter før jeg dreier nord og kommer opp på platået mellom Høgeberget og "Knatten." Videre i småkupert skogsterreng til toppen, som kan by på fin utsikt utover Begnadalen. Busufjellet Kjører Dølavegen inn til hyttefeltet sør for toppen. Fortsetter til fots i tett skog opp til snaua hvor jeg treffer på en sti som fører til topps. Returnerte etter denne og havner selvsagt der hvor bilen står! Langtjernkollen Kort forflytning fra hyttefeltet ved Busufjellet til P-plass ved Fledda hyttefelt. Her >>>

Map    

Omegn Bagn

Date:
10.06.2016

En todagers finværstur alene til Sør-Aurdal. Turen byr på mange fine topper samt mange mil etter dårlige skogs- og seterveger der strekningen mellom Eldebakken og Haslasætri var særs elendig! Overnatter i bilen i Bjødalen natt til lørdag. Svarttjernknatten Kjører av fv. 33 ved Onsrud vest for Høljerast. Ved Øvre Tomtin følger jeg skogsbilveg helt inn til Svarttjernbekken sørøst for Svarttjernet. Går sør for tjernet og opp på toppen fra sørvest. En skogstopp med heller dårlig utsikt. Kjeldeknatten Går fra Milevasslii. Først litt etter traktorveg så rett vestover til toppen. Er også bortom tårnet og skriver meg inn i trimboka. Langeberget Følger sti fra gårdsvegen mellom Reina Bru og Skar. Fin topp med utsikt over Begnadalen. Bjødalskampen Først inn setervegen Island-Høvreslia, >>>

Map    

Gransjøhøgda

Date:
08.06.2016
Characteristic:
Trip by foot

Tur alene. Noe vind, dvs lite mygg, og mye sol legger forholdene godt til rette for å besøke Gransjøhøgda i dag. Denne nykommeren på hedmarkslista må bestiges! Kjører inn på skogsbilvegnettet til Stange Almenning fra øst v/Lisætra, for til slutt å parkere på Gransjøvangen SV for toppen.

Map     4 comments