Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gjerdinghøe

Date:
24.06.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.7km

Tur til Gjerdinghøe sammen med Turid og Anton. Vi starter fra bommen i Finndalen. Følger bilvei til Odden seter før vi dreier nord og opp langs Gjerdingåis vestside. Fin sti helt opp på snaua. Fra 1200 moh. legger vi kursen mer nordvest og kommer opp på topplatået ca. 2 km vest for høyeste. Det er surt og kaldt i fjellet i dag, men med bål og kaffekoking på medbært ved får vi fort igjen varmen. Vi velger samme rute ned som opp. Det eneste vi ser av vilt er ei jaktende jordugle. Turlengde: 17,7 km Gangtid: 5timer og 24 minutter Høydemeter: 1036

Map    

Til Holshaugen for å finne huldrestry

Date:
10.06.2017
Characteristic:
Hike

Tur alene. Primært for å se etter huldrestry som jeg vet skal vokse nær toppen et sted. Jeg går fra fv. 535 ved Skjelmoen på østsida av Glomma. Følger i grove trekk kommunegrensa mellom Åmot og Elverum helt til topps, men legger returen via Morsætra. Jeg finkjemmer det som er igjen av skog i det aktuelle området , men må gi meg uten å se snurten av laven. Får lete mer en annen gang! Holshaugen, 674 moh., er den toppen i Elverum kommune med størst pf - 325 m. I Åmot havner den imidlertid på tredjeplass, forbigått av Raskiftet og Gråfjellet. De har begge en pf på 360 meter.

Map    

Blåberget

Date:
05.06.2017
Characteristic:
Hillwalk

Tur med Turid og Anton. Med start fra hytta ved Vålåsjøen og videre opp ryggen øst for Haukbekken. Vi har planer om bål på toppen, men sterk vind gjør at vi trekker litt ned i vestsida før vi ordner varme. Returnerer ned ryggen vest for Haukbekken. Ser noen få fjellryper samt en liten flokk (9stk.) reinsdyr mellom Falketind og Avsjøhøe.

Map