Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Merratind og Vangshøi

Date:
30.03.2016

Endelig en finværsdag, og vi var tidlig oppe, med kurs for Lesjaverk! Kjørte Fjellvegen opp og kunne starte skituren på 950 moh. Nydelig skiføre og første stopp var ved Gråhøbu på 1367. Videre om Gråhøi før neste rast; Merratind. Så bratt ned til Merraklovi og opp på Vangshøi. Med retur om Merrabotn ble turen ca. 23 km. Turid og Anton var med på turen.

Map    

Kongelberget og Kollhøi

Date:
29.03.2016

Kjørte av på Bjorli og parkerte øverst i hyttefeltet ved Skreda. På fint føre gjennom bjørkeskogen og opp til Systtjønnin. Dreide nordover om Ettare Kongelberget og opp på Kollhøi. Ned igjen i flatt lys og sterk motvind om Åmillom og opp på Kongelberget fra øst. Møtte åtets første snøspurver her; en flokk på ca. 15 stk.

Map    

Rundt Mysusæter

Date:
28.03.2016

Første dag i en forsinket påskeferie opprant med riktig dårlig fjellvær. Det ble derfor bare en tur til noen småtopper i Mysusæterområdet. Parkerte ved Pungdalen P. og gikk vest for Gråhøe gjennom bjørkeskogen. Traff så på løype som gikk til Klufttjønne. Herfra kort til topps! Retur samme veg og opp på Ranglarhøe fra sørvest. Fra toppen av Ranglarhøe nordvestover om Bergetjønn og til topps på Kåsen fra nordøst. Turid og Anton var med på turen. Nullføre, litt snø i lufta og sterk vind på snaua.

Map    

To Hadelandstopper

Date:
19.03.2016

Overnattingstur med Balteatus (Håkon Likvern) . Planen var å besøke de tre barskogsreservatene Samsjøberga nat.res., Spålen-Katnosa nat.res. og Langvassbrenna nat.res. med toppene Samsjøberga, Pershusfjellet og Langvassbrenna. Alle tre områdene er gammelskogsreservater. Av forskjellige årsaker rakk vi bare de to førstnevnte, men vi håper å komme tilbake til Langvassbrenna senere i (v)år! SAMSJØBERGA Kjørte av E16 ved Samdalen og bilte helt inn til nordenden av Samsjøen. Herfra på ski, først nordover langs ubrøytet skogsbilveg, så sørøstover til topps. Artig å ferdes i slik gammel urørt skog! Mye tørrgadd og store dimensjoner på furuene i området. Fant en fin overnattingsplass i utkanten av reservatet hvor vi rigget oss til for natta. PERSHUSFJELLET 20/3 Prøvde oss på vegen opp til Tverrsjøstallen via >>>

Map