Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Med sopp- og nyttevekstforeningen til Bronkeberget

Date:
25.09.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.0km

En trivelig tur med sopp- og nyttevekstforeningen til de dype elverumsskoger. Vi var i alt 12 stk. som startet fra Fisketjennskoia og arbeidet oss oppover østlia til toppen av Bronkeberget. Retur noe i en mer sørlig retning mot Morttjennet, med siste del av turen etter skogsveien tilbake til Fisketjennskoia. Med så mange soppkyndige med på laget fant vi selvsagt mye spennende, her et lite utvalg: hjelmmorkel, elgmøkkbegersopp, meldrøye, okergul grynhatt, svartringfluesopp, flåhette, ildkjuke, ulvemelk, pluss mange, mange flere. Sikkert nærmere 100 totalt! Og på kvelden ble det mikroskopering for å bestemme de vanskeligste artene. Jeg takker Elverum sopp- og nyttevekstforening for en lærerik tur!

Map     2 comments

Langhøa

Date:
17.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.1km

Tur alene. Langhøa hadde seilt opp som ny på hedmarkslista så da måtte det selvsagt bli tur dit. Alltid moro med "nye" topper! Gikk en rundtur fra Beitet seter. Først til Langhøa, så over Spekehøan (en tidligere pf-100 topp, nå degradert), videre til Midthøa og til slutt Veslhøa. Dette ble en fin runde i snill Tynsetnatur.

Map    

Gutta på tur

Date:
14.09.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
6.4km

På tur med villmarkingene Håkon og Morten. Mest for å koke kaffe og kose oss i finværet. Men vi sanker også med oss 3 småtopper i samme slengen! Det er veldig tørt i skogen nå så villmarkspreget over bålplassen uteblir. Midt i en av Forsvarets mange grusveier blir det fyrt bål og kokt kaffe! Takk for turen karer! Morten sin turrapport her .

Map    

Til Venberget midt i fuglejakta

Date:
11.09.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.6km

På tur med Turid og Anton. Vindstille og lettskyet og med høstfargene i anmarsj. Vi hadde egentlig tenkt oss på en litt lengre tur, men møte med flere jegere gjorde at lysta til å fortsette ble borte. Den første traff vi på toppen av Venberget, de neste nede ved Kløfttjernet. Det smalt rundt oss på flere kanter, riktig så utrivelig! Jeg visste ikke at det var så mye å skyte på i området. Men før vi snudde måtte vi selvfølgelig fyre bål og koke kaffe!

Map    

Deifjellet

Date:
02.09.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.0km

Kveldstur i godvær til Deifjellet sammen med Turid og Anton. Vi følger stien om Fjellvollen på vei opp og den noe mer østlige ruta ned igjen. Jeg synes den østlige stien er en tanke finere enn den vanlige traseen. Her (østlige) går stien gjennom gammel trivelig granskog helt til en kommer inn på skytefeltveiene. Man slipper unna de store hogstflatene man ellers må passere. I høyden er høstfargene i ferd med å komme for fullt, særlig blåbærlyngen er rød og fin nå. Er innom brannhytta som snarest og skriver oss inn i boka. Turid sine bilder fra turen ligger her .

Map