Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

De 2 siste i Lunner og den siste i Nannestad

Date:
06.12.2015

Ballangrudkollen: Parkerte ved Putthaug og gikk skogen opp. Ned igjen fulgte jeg sti til Volla, så etter speilglatt vei til bilen. Så to orrhaner på turen! Kampen: Opp fra øst. Nipkollen: Parkerte der veien opp til Fløtten tar av. Gikk gjennom skogen strake veien til topps. Valgte å følge veien ned igjen. Flott utsikt fra toppen!

Map     3 comments

I Lunner

Date:
21.11.2015

Manglet noen topper i Sør-Oppland og med Balteatus (Håkon Likvern) på laget skulle vi gjøre et lite innhugg denne lørdagen. Kjørte fra Rena 05.30 og var startklare ved Bruvoll parkering 2 timer senere. Det var fine forhold med litt snø og ganske mange kuldegrader. Første topp ut var Nordre Korsvatnhaugen Øst. Den ble besteget fra nord via et kjedelig tett granskogplantefelt. Men skogsbildet forandret seg straks toppen ble nådd. Nå var vi nemlig kommet inn i Rinilhaugen naturreservat. Et 1623 dekar stort barskogsreservat med storvokst gammel gran og mye død ved. Fortsatte for sikkerhets skyld de få hundre metrene bort til Rinilhaugen med retur samme veg. Turens neste mål var Dalasjøhøgda. Kjørte til leirduebana på sørsida og gikk opp derfra men ned igjen etter sti litt lenger øst. Traff en lokalkjent kar >>>

Map     1 comment

Kinnkjølen og Djuptjernkampen

Date:
07.11.2015

Reiste fra Rena tidlig på morran i høljregn, men etter hvert ble dårligværet til det fineste turværet! Først oppom Kinnkjølen fra Kinna seter. Deretter ned til V. Gausdal for videre å ta veien over til Sebu-Røssjøen. Herfra etter vei og merket sti helt til topps. Det var også mange andre som hadde Djuptjernkampen som turmål denne fine novemberdagen!

Map    

Skjukuåsen og Vestlandsfjellet

Date:
31.10.2015

Tur til Skjukuåsen og Vestlandsfjellet: Til Skjukuåsen fra vest; med sykkel fra Nordre Kleiva til Ljosdalen. Så på beina i tett tåke til topps! Vestlandsfjellet også fra vest; kjørte til høyde 514. Herfra kun 600 lette meter til toppen.

Map    

To Skjellingshovder, Persvehaugen og siste i Gjøvik

Date:
25.10.2015

Med bil til Skjellingen. Herfra etter sti (gjennom tett edelgranskogplantefelt!) til Store Skjellingshovde. Måtte en tur oppi branntårnet for å nyte den fine utsikten i finværet! GPS-målte et punkt ca. 40m sør for toppen og fikk 2m høyere her enn på bolten ved tårnet. Gikk videre til Vesle Skjellingshovde via Hovdeskaret og Svartberget. Retur samme vei. Persvehaugen ble besøkt fra Bragernes i øst. Høgberget: nesten helt til topps med bil; bare de siste få metrene på beina.

Map    

Søre Skorutberget

Date:
18.10.2015
Map    

Fra Lordalen

Date:
17.10.2015

Gikk fra Nordstølen i Lordalen og fulgte Løvegen til tjern 1290. Herfra sørvestover til toppen av Leirhøi. Videre i lettgått terreng til Såvårhaugen Nordøst. Lang rast i finværet her før kursen ble satt mot Fellingshøi. Nådde ikke toppen før kl. 16 så den videre planen om bestigning av Trihøene ble skrinlagt. Tok istedet hjemover igjen nord om Fellingsvatnet og til Løvegen. Ialt 25 km i nydelig høstvær men heller ikke idag var det mye liv å se: ett lemen, ei fjellrype, noen snøspurver og litt trost!

Map    

Storhøa i Reinheimen

Date:
16.10.2015

Startet turen fra Rånå og fulgte østsida av Asbjørnsåi til bru ved munningen av nordre Dalen. Videre opp her og i sørsida på Brattfonnhøi, så opp på østryggen som ble fulgt til topps. Herfra kort avstikker ut til topp 1876 og tilbake. Retur om 1805, Brattfonnhøi,vest for Gravarhøi og til slutt Kvernhushøi før bratt nedstigning til stien på vestsida av Asbjørnsåi. Bortsett fra titusener av trost(tror det meste var gråtrost) var det svært lite liv å se. Kun noen snøspurv og ei fjellrype. Brukte hele dagen (9,5t) på den 34 km lange turen som gikk under skyfri himmel og i nesten vindstille!

Map    

Mehøi

Date:
03.10.2015

Dagens mål, Mehøi, er en litt bortgjemt og lite besøkt topp som ligger inneklemt mellom kjempene Svarthøi og Storhøi i Lesjafjellene. Gikk fra P-plassen ved S. Enstad på Lesjaskog og fulgte T-stien som fører til Aursjøhytta. Ved Meløypet forlot jeg merkinga og dreide nordover, og etter 200 høydemeter var jeg oppe. Klar høstluft og storslått utsikt fra toppen! Så en kjempestor flokk med snøspurv (1000 stk.+) samt ei fjellrype og 2 fjellvandrere på turen. Turens lengde var 23,6 km.

Map    

Storhøi

Date:
20.09.2015
Map