Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Søndre Fjellsjøhøgda via Årkjølen

Date:
27.05.2015

Moro med forandringer og da det endelig dukket opp en "ny" kommunetopp i Hedmark måtte den jo selvsagt bestiges! Kjørte på Romedal almenning sitt veinett til Gjelbekksætra. Herfra på tydelig og altfor godt merket sti til Årkjølen. Videre etter ny sti mot Fjellsjøen; før denne rett vestover til jeg traff 640-kota. Trasket over flere småhauger før jeg forhåpentligvis fant den rette. Dette var et lite bart berg hvor det lå to mosevokste steiner oppå hverandre; plassert der for mange år siden. Ikke for utsikten sin skyld man besøker denne toppen da det er tett skog rundt på alle kanter.

Map     6 comments

Karihaugen

Date:
25.05.2015
Map    

En falketind og to vassberg

Date:
21.05.2015

Da vegen inn til Smukksjøseter åpnet idag ble utgangspunktet for skituren Klubben; ca. 2 km øst for Høvringen. Fant ei snøgrime her som førte til Storsteinåi. Fulgte så åa forbi Brannstakkståi til Kvannslådalsbui. Videre opp til Vasskjelda i Djupdalen; herfra rett nord til Falketinden. Forbinder ikke denne toppen med tind men utsikten herfra var upåklagelig. Noen haglbyger underveis gjorde skiføret ganske bra, så jeg la hjemturen over Rondhaugen og Steinbuhøi og ned Steindalen før oppstigningen til Solsidevassberget. Fra toppen bratt ned til Høvringsvatni og opp på Baksidevassberget. Nå gjensto bare nedkjøringa til bilen og etter litt lugging og gjennomslgsføre nådde jeg bilen. Noen ryper, piplerker og steinskvetter var alt tegn til liv underveis.

Map    

Rudihøe og Søre Svartkampen

Date:
20.05.2015

Gikk fra Hovdasætri etter å ha kjørt ulåst bomveg fra Rindsætri i Rinddalen. Fin sti til topps! Tilbake samme veg. Videre med bil til Heidal og opp Øverbygdsvegen. Planen var å kjøre setervegen opp til Rohaugsætri men denne var stengt med bom. Parkerte her og fulgte vegen til fots. Fra Rohaugsætri via Ronose og til topps. Surt og kaldt på toppen men varden ga såpass ly slik at det ble tid til en kafferast.

Map    

Veggemskampen

Date:
18.05.2015

Tok setervegen fra Veggem mot Myromsætri opp til ca. 800 moh. Herfra sørøstryggen opp etter fin sti. Flott utsikt over Ottadalen fra toppen. I gammelskogen ved vegen var det ferske sportegn(ringing) etter tretåspett!

Map    

Så vidt i Lesja

Date:
06.05.2015

Trodde vegen inn til Sandgrovbotnen var kjørbar, i alle fall opp gjennom skogen, men der tok jeg feil! Etter ca. 500 m var det stopp og på med skia. Fulgte vegen til Ormeberget og tok av mot Bøverhø. Passerte denne på sørsida, så vest for Mjølrakkhøi og opp langs Røyrholbekken. Sugende føre og dårlig form resulterte i en lengre pause her. Videre opp i Isløypet og sørryggen til topps på Nord for Svarthøi. "Fellekjørte" ned til Røyra og så opp på Røyrhøa fra nord. Mye vind i fjellet idag men fant ly bak en stor stein hvor det ble av med feller og ny påfyll av mat og drikke. Retur om Løyftene, over vann 1373 og 1335 før nedkjøringen til Gatudalen. Det varme været gjorde at det ble dårlig gli, og ut på ettermiddagen ble det noe gjennomslagsføre. Det er vår i >>>

Map