Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Giske

Date:
29.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:00h
Distance:
13.1km

Jeg mellomlander på hytta på Dovrefjell i jakten på fint turvær. Sjekker værmeldinga grundig og Mørekysten kommer ut som vinner i morra. Har også hørt mye om den flotte utsikten fra Storhornet på Godøya, så Giske blir turmålet! Sent i seng og tidlig oppe er vel mer regelen enn unntaket, så også nå. Oppe i 4-tida, sekken er ferdigpakket, frokosten smurt, det gjenstår bare å koke kaffe. Storhornet og Lesten Jeg ankommer Godøya og Gjuv p-plass i halv 9-tida. Herfra på godt tilrettelagt og merket sti til topps. Treffer mange andre som også er på morrastur til Storhornet. Bruker litt i overkant av en time opp og etter å ha beundret utsikten og snakket med flere om hvor flott det er, fortsetter jeg bort til Lesten. Nå også etter sti. Spiser litt av nista her mens jeg skuer over >>>

Map    

Den siste i Nord-Fron ++

Date:
18.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.4km

På tur med Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) . Sur og kald vind gjorde toppstoppene korte. Det meste av dagen fulgte vi sti, men mellom Sprenpiggen og Storslåkampen var den vanskelig å finne. Mye einer-/vierkratt her. Mange folk på Ruten i dag, men ellers ingen å se. Morten sin turrapport ligger her .

Map    

Fisketjernnuten - oppom på vei hjem

Date:
08.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.1km

Jeg stakk oppom Fisketjernnuten på vei hjem etter to fine dager i Huldreheimen. Tåke og litt vind, så som så med utsikt, men ok turvær. Tydeligvis en populær topp, da jeg møtte flere på denne korte turen enn jeg gjorde de to foregående dagene.

Map     2 comments

Glupe tinder og store nuter

Date:
07.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.8km

Måtte utnytte det flotte været, så etter å ha vært på Storhøa m.fl. tidligere på dagen, kjørte jeg Jotunheimveien inn til Urek. Parkerte i veikanten og fulgte stien langs Urekåni. Tok øst om Urektjernet og opp på Søre Gluptinden via sørøstryggen. Fin oppgang! Så ned i Glupen og opp på Nørdre Gluptinden. Litt rart at Nørdre ligger sør for Søre. På mitt gamle M711-kart er det motsatt! Videre til Store Nuten, bratt ned derfra og endelig bort på stien jeg fulgte opp. Det ble en fin runde i lettgått terreng og med utsikt til mange kjente 2K-topper på Valdresflya. Var nede igjen i kveldinga så det ble overnatting i bilen på Urek p-plass.

Map    

Storhøa og Snubbhøa

Date:
07.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.9km

Kom fra Holslåsetra, hvor jeg hadde nattet over i bilen, og parkerte ved Storhølisetra. Herfra startet jeg rundturen Storhøa S, Storhøa, Storhaugen og Snubbhøa. I lia opp mot Søndre Storhøa kom det en ørn og sjekket meg ut. Den gjorde et kort sveip over meg før den forsvant bak toppen. Artig!! Ellers var det ikke mye liv å se, men strålende vær og ditto utsikt gjorde det til en fin-fin tur.

Map    

Gråhø og Skardfjellet

Date:
06.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.2km

Tur alene til to anonyme topper i Sør-Fron. Gikk fra Holslåsetrin og fulgte den gamle Kløvveien til Murudalsseter. Lang rast på toppen av Gråhø sammen med en tillitsfull reinsdyrflokk. Tilbake samme vei, men med en kort avstikker opp på Skardfjellet. Overnattet i bilen på Holslåsetra p-plass før morgendagens tur til Storhøliseter.

Map    

Store Byringen

Date:
04.09.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.7km

Tur til Byringen sammen med Turid, Ben og Anton. Regn og tåke på vei opp, men bedre vær utover dagen. Det ble bål med pølsegrilling og kaffekoking på vei ned. Spanderte kaffe på 2 andre som også var ute i regnværet. Turid sine bilder fra turen ligger her .

Map