Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Tørråsen

Date:
30.12.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:49h
Distance:
6.7km

Tur alene. Starter ved den nederste bommen i Tørråsenveien. Følger veien opp til OP-tårnet som bare står snaue 100 m unna toppunktet. Går så skogen ned igjen i ca. 30 cm snø. Fyrer bål for å koke kaffe og nyte utsikten i finværet, men det blir bare med utsikten, for kjelen står igjen på kjøkkenbordet hjemme! 2 orrfugler og en meiseflokk er alt av liv, men det er mye forskjellige spor å se.

Map    

Granåsen og Tørrberget

Date:
23.12.2018
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
2:02h
Distance:
5.4km

Veslejulekveldstur med Turid og Anton til to små topper i Regionfelt Østlandet. Forsvaret driver hogst i verneskogen vest for Fagerfjellet, så Nordsæterveien er derfor brøytet helt opp til bommen nord for Leåsen. Først går vi til Tørrberget, så til den litt høyere Granåsen hvor vi lager kaffe- og pølsebål. Har planer om å fortsette til Fagerfjellet, men dagen blir desverre for kort! Utrolig fint i dag, med fredfull snøtung skog og flott lys. Ser granmeis, ravn og 17 konglebiter på turen + spor etter elg, rev, hare, mår, røyskatt og snømus.

Map    

Deifjellet S6

Date:
16.12.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:01h
Distance:
3.9km

Tur alene. Parkerer ved bommen i militærveien opp til Tørråsen. Været er bra, -10, vindstille og lett snø i lufta. Jeg har med truger, men det er så lite snø at jeg går uten. Følger ubrøytet vei til rett vest for toppen. Nå er det kort, men bratt opp. Fyrer bål og koker kaffe her. Jeg går ned igjen via gammelskogen i nordøst. Skremmer opp 4-5 orrfugler og en storfugl, ellers er det lite liv å se.

Map     2 comments

Skridulaupen

Date:
22.11.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:10h
Distance:
23.0km

På tur alene. Starter optimistisk med ski på beina etter Strynsfjellvegen, men lite snø gjør at disse blir satt igjen ved hengebrua over Heillstuguåe. Resten av turen blir derfor en ren fottur. Hard skare og noe is gjør at man må trå varsomt enkelte plasser, men stort sett er det greit å komme fram. Går om 1317-toppen ved Åfottjønnin. Her skremmer jeg opp 7 ryper, forøvrig det eneste jeg ser av liv på hele turen. Fortsetter videre sørover og oppover til breen mellom Skridulaupen Øst og sørøst. Fram til nå har jeg for det meste gått i skygge, men inne på ryggen kommer jeg endelig opp i sola. Herlig! Og for en utsikt! Er først oppom 1949 så 1925 før hovedtoppen. Det er litt hard og ekkel skare opp mot midttoppen. Sitter i vindstille ved toppvarden og spiser nista >>>

Map    

Buaranden

Date:
21.11.2018
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:40h
Distance:
5.9km

Finværsfottur alene til Buaranden fra Øiasætra. Mye is og holke, så det er lettest å holde seg på beina utenfor sti og tråkk. 3 granmeiser er alt jeg ser av liv på turen.

Map    

Vålåsjøhøe V2

Date:
01.11.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
3:57h
Distance:
12.6km

Tur med Turid og Anton. Noe kald vind, lavt skydekke og litt snø i lufta, gjør sitt til at vi dropper Grisungknatten til fordel for Vålåsjøhøe V2. Går opp vest om Buaranden og ned igjen via Sandåsætra.

Map    

Vålåsjøberget og Mehøe

Date:
28.10.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:13h
Distance:
8.6km

Alene på tur. Starter fra hytta i fint kaldt vintervær med tåke som kommer og går. Det er også noen andre på tur i dag. Ser og hører (skudd) fra to jegere mellom Vålåsjøberget og Mehøe. Håper det blir bom!!

Map    

Geitberget

Date:
27.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:15h
Distance:
4.6km

På tur alene. Parkerer ved bommen i "Ringveien" og følger denne opp til Geitbergtjernet etter godt opptråkkede spor. De spanske Trident Juncture-soldatene har nemlig tilhold i området, og mange av dem har vært på Geitberget. Sikkert for å se på den flotte utsikten til Snøhetta!

Map    

Gamle og nye kommunetopper i Vestfold.

Date:
30.09.2018

Alenetur. Med et ærend i Oslo er ikke turen ned til Tjøme noen lang avstikker. Og så har jeg sett her på PB at muligheten for å komme til topps på Vetan er til stede. Jeg samler på kommunetopper slik som kommunenorge så ut pr. 1/1-2000, og dengang var Tjøme egen kommune. VETAN Tidligere Nøtterøy sin kommunetopp, nå høyest i nye Færder kommune. Setter fra meg bilen i et grustak etter veien opp til toppen. Følger først en sti, så vei opp til port og gjerde rundt militæranlegg og topp-punkt. Hit kom jeg sist jeg var her også, men de siste 4-5 høydemetrene innafor gjerdet gjensto. Rekognoserer langs gjerdet og finner 3 plasser hvor det lar seg gjøre å komme under. Velger den i nord. Turlengde: 1,38 km. Gangtid: 26 min. Høydemeter; 64 m. HERKELÅS og HOLTESKJÆRÅSEN SYDTOPPEN To >>>

Map    

Tverrfjellet i Skjåk

Date:
08.09.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:54h
Distance:
22.6km

Tur alene. Kjørte opp til Skjellom seter på fredag kveld og overnattet i bilen. Kom meg tidlig avgårde på lørdag. Fulgte stien mellom nørdre og søre Kvitingje til den ble borte ved Skjellhovden. Videre til 1835-høyden vest for Kvitingsbrea. Herfra i delvis ur til Grjothøi. Var bortom og målte en liten topp ca. 4-500 meter VNV for hovedtoppen, men fikk bare 7-8 høydemeter på denne. Fra Grjothøi til Tverrfjellet hadde jeg fin utsikt sørover mot Hestdalshøgde og Hestbreapigger, mens det i nord var flotte tajordfjell som fanget oppmerksomheten. Tok en lengre rast på toppen av Tverrfjellet, og mens jeg satt her kom skodda sigende, tjukk som grøt! Snart var alt som het utsikt borte, og turen videre ut til Dalåhøi, via Tverrfjellet Øst og Vestre Dalåhøi, ble ren tåkevandring.  >>>

Map