Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Storådalshøe + 2 tunger.

Date:
25.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:14h
Distance:
25.5km

Helgetur i lag med Geir Arne til en lite besøkt 1800-metring i Sør-Jotunheimen. Vi har blitt enige om å forsøke oss på Storådalshøe, og hvis tiden tillater det: Sørvest for Hellerkampen, Høgtunga og Lågtunga. Ankommer Gjendesheim en time før båtavgang. Her er det fullt av folk og kjøretøy, men finner til slutt en plass til bilen og vi kommer oss også om bord på båten! Fra Gjendebu bærer det straks videre innover Storådalen til Storådalsbua, hvor leir blir etablert og ved til kveldsbålet blir sanket. Forsøker oss nå på Hellerkampen, men dette blir fort skrinlagt da Storåes høye vannstand stopper oss. Snart brenner bålet lystig. Masse godsaker blir pakket ut av sekkene, og en fullmåne som omsider kommer opp bak Svartdalspiggene forsterker stemningen rundt kveldsbålet!

Map    

Skaget

Date:
19.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:39h
Distance:
9.1km

Med finværsprognoser på siste feriedagen blir det tur til Skaget. Peregrinus (Morten Kjærnet Hagen) blir med, og vi slår leir ved Yddin sent på lørdag. Det blir bålkos med pølsefest til langt ut på kvelden. Vi er oppe tidlig på søndag og allerede i 09-tida legger vi i vei fra Storeskag parkering. Går normalveien opp og er først oppom Nasen, så Ø2, Ø1 og endelig hovedtoppen. Morsom klyving ned igjen via hyller og renner til Kringlehøgda. Ser også mange andre som trosser den litt sure vinden og er på fjelltur i dag. Vi er nede ved bilen igjen i 14-tida, godt fornøyde med at en ny nasjonalparktopp er i box! Morten sine bilder fra turen

Map    

Tverreggi og Sprangdalseggi

Date:
14.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:50h
Distance:
28.3km

Tur alene. Tar av fra stien Mysubytta - Sprongdalshytta der hvor Tverreggi starter i øst. Følger et dårlig merket og utydelig råk helt opp til Ø1. Her blir stien helt borte, men litt sporadisk varding leder bort til hovedtoppen. Kursen legges nå sørover og nedover til Handspiken før oppstigningen til Sprangdalseggi. Hjem igjen om Surtbyttdalen. Knallfin tur!!

Map    

Vest for Sumarkvilholet

Date:
13.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:54h
Distance:
24.0km

Tur alene. Etter sti fra Mysubytta til Syrtbytt-tjønnin. Forlater råket her, vasser Syrtbytta og tar peiling på Sumarkvila. Bratt, men lett herfra og opp mot Sumarkvilholet. Følger så NØ-ryggen til Syrtbyttnosi, 1701 moh. Videre i grov ur til foten av Rivenoskulen, nå på bre til toppen. Retur via bratt og bustete nedgang til Sumarkvilholet.

Map    

Horrungen med flere

Date:
06.08.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:05h
Distance:
24.0km

Tur med Turid og Anton. Vi har leid Aursjobu av Skjåk Almenning i anledning turen til horrungtoppene.

Map    

Snøhetta

Date:
03.08.2018
Characteristic:
Alpine trip

Snøhettatur sammen med Kjell, Turid, Gunnar, Mari og Jacken. Vi har som mål å komme oss opp på Hettpiggen i dag. Det går radig opp til hovedtoppen og midttoppen. Men så roter vi litt før vi finner fram til innsteget under svaet. Vi havner for langt ned og må klyve opp igjen. Kaster bort litt tid her! Klyvinga opp Hettpiggsvaet går greit, men med så mange i lag tar det nødvendigvis noe tid. Så da vi endelig er på toppen kommer de første regndråpene. Vi rasker på, tar bildene og rekker akkurat å bli ferdige med rapellen før byga kommer for fullt. Men det klarner fort opp igjen og turen ned til Snøheim går stort sett på tørt føre.

Map