Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Nesten Leirhøe Nord

Date:
30.03.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
20.3km

På tur med Ranglefant (Tore Mortensen) . Det var lite snø i området så oppstigningen til Skautkampen gikk delvis på beina og delvis på ski. Vi hadde også mye forskjellig vær på turen. Litt vind i starten, så vindstille og noe sol helt til vi var på bandet mellom Spiterhøe og Leirhøe Nord. Da begynte det å blåse og snø. Satte fra oss skiene på ca. 1900 moh. Herfra og oppver ble vinden bare sterkere og sterkere og sikten forsvant helt. Ingen vits i å fortsette (klarte vel heller ikke.) så vi snudde. Det ble en tung retur på skavlføre og i whiteout. Ikke til å unngå at det ble noen fall! Av dyreliv var det bare ei fjellrype som ga seg til kjenne.

Map    

Åstakletten rundt

Date:
25.03.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
20.8km

Et nydelig vær og et flott skiføre må bare utnyttes. Starter derfor tidlig fra Nygarden på Åsta Vest på et skareføre som holder nesten hele dagen. Går mye av turen på halvfeller. Først opp til Langedalsberget, så til Djupdalsberget NØ. Begge to er skogstopper, men med fin utsikt. På Djupdalsberget er det også mye tråkk etter hjort! Videre bort til Vårsæterberget før helfellene kommer på og det bærer bratt opp i Trolldalsroa. De to småtoppene på Djupdalsberga blir først besøkt før jeg fortsetter opp til Nord for Trolldalsroa. Videre sørvestover gjennom tett granskog til de store myrkjølene rundt Nygardshauga. Skremmer opp hele 5 tiurer her! Moro! I dette området har nok også snøskutermafiaen hatt treff; det er kjørt på kryss og tvers nesten overalt. Forferdelig!! Det >>>

Map    

Til Deifjellet og Deifjellia naturreservat

Date:
21.03.2019
Characteristic:
Snowshoe trip
Distance:
10.7km

På tur alene. Fra Fjellstad til Deifjellet via nordtoppen og videre til Deifjellet S1 hvor jeg ordner bål og koker kaffe. Returnerer gjennom det spennende Deifjellia naturreservat. Her støkker jeg hele 10 orrfugler og 4 ryper. Det er alltid noe å oppleve her i denne fredede gammelskogen! Nå møter jeg også på årets første regnskur - det er endelig vår i lufta!

Map    

Ei lita slitemil til Lillehammers siste.

Date:
19.03.2019
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.3km

Skitur til Skjellbreida sammen med Balteatus (Håkon Likvern) . Vi tar av fv. 250 ved Storlondammen og inn til Bleiksætra. Det er fryktelig mye snø i området, som å kjøre i en half-pipe. Møtte heldigvis ingen andre på tur innover! Det siste store snøfallet kombinert med sterk vind gjør turen gjennom skogen tung, men oppe på snaufjellet er det fine forhold. Er først oppom Prestkjerringa. Her blir vi møtt av et trivelig vårtegn; noen snøspurver på barrabbene. Videre nordover til Myssmørhelje og Gammelhans hvor vi tar en lang rast. Går samme vei ned igjen og får et skikkelig klabbeføre gjennom skogen! Håkon sin tur

Map     4 comments

Noen småtopper øst for Rena

Date:
18.03.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
8.2km

Finværstur alene i midten av mars, men lite tegn til vår. Litt tungt føre med gjennomslag på slutten. Overraskende mye storfugl å se! Det blir kveld før jeg er nede igjen.

Map    

I djupsnø og kladdeføre

Date:
17.03.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
4.5km

På tur alene. Hele dette området mellom Tuppsjøen i nord og Julussdalen i sør består av utallige små hauger bevokst med furu og omkranset av store myrer. Ikke av det mest krevende turterrenget å ta seg fram i. Særlig ikke på vinteren bare ikke føret er som i dag!

Map    

Rognsjøen bom!

Date:
16.03.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
13.1km

Tur fra Myklebysætra sammen med Turid og Anton. Planen er å gå etter oppkjørt løype til Rognsjøen, men vi følger feil spor og havner ved Lauvhaugen. Ny kurs blir tatt ut; mot Tørråsen og over nordtangen på Rognsjøkampen og så til Rognsjøen. Av en eller annen grunn havner vi nå også for langt øst, og kommer først innpå løype igjen sør for sjøen. Vi har altså passert turmålet vårt uten å se det! Men en flott tur blir det likevel i et fint område som må besøkes igjen.

Map     4 comments

Ved Tuppsjøen

Date:
12.03.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
6.8km

På tur alene. Sanking av småtopper vest for Tuppsjøen. Det er stille og fredelig i skogen i dag med nysnø til oppå leggen å tråkke i. Foruten elgtråkk, revespor og mårspor ser jeg en hare, en flaggspett og to ravner.

Map    

Søndre Kletten

Date:
11.03.2019
Characteristic:
Ski trip
Distance:
9.8km

Skitur alene til det sørveslige hjørnet av Åmot. Treffer på ferske gaupespor og skremmer opp noen orrfugler på turen.

Map    

Ormstensholen ved Klettsætra - Åsta Vest

Date:
10.03.2019
Characteristic:
Ski trip
Duration:
2:36h
Distance:
13.1km

På tur med Turid og Anton. Vi starter fra Nygarden på Åsta Vest og følger nykjørte skuterspor helt opp til Klettsætra. Har planer om å fortsette til Gitvola, men snur på Ormsteinsholen da føret blir for tungt. Det har kommet mye nysnø i det siste så det er tungt å brøyte spor. Mye av turen går langs nordkanten av Gita naturreservat. Et 472 dekar stort verneområde med formål å bevare et ganske intakt bekkekløftmiljø med gammel fuktig granskog og frodige løvskogslier. Her vokser bl.a. de to huldreartene huldregras og huldrestry!

Map