Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Gråfjellet fra Buøya

Date:
20.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
12.8km

På tur med Turid og Anton. Fint vær og fine forhold. Det er tungt opp fra Buøya, men man får lønn for strevet når man kommer inn i gammelskogen på Byøykampen. Veldig fint her! Men trist å se at noen har hogd masse trær inne i reservatet. Vi var litt sent ute i dag så det ble kveld og mørkt før vi var nede ved bilen igjen. Turid sin tur ligger her

Map    

Vardåsen; den eneste i Gjerdrum

Date:
19.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.9km

Det var ennå mye igjen av dagen etter turen til Brennhaugen i Hurdal, så jeg kjørte de 5 milene sørover til Vardåsen p-plass. Dette var utgangspunkt for tur til Gjerdrum sin eneste pf100-topp; Vardåsen. Vinden hadde nå økt betraktelig og jeg måtte parkere med omhu i tilfelle trefall. Noen lange furuer ved parkeringsplassen bøyde seg faretruende. Turen til topps tok ikke lange tida og jeg var nede igjen etter en time. Heldigvis ingen vindfall på parkeringa! Like ved toppen var det bord og benk og herfra hadde man fin utsikt sørover i retning Gardermoen.

Map    

Brennhaugen, den siste i Hurdal

Date:
19.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
7.2km

Jeg manglet kun en pf100-topp i Hurdal og i dag skulle den til pers! Fant en merket sti som startet der jeg parkerte og som gikk i riktig retning - mot Brennhaugen. Jeg fulgte denne og den førte meg helt opp til Fagerliseter, ikke veldig langt unna toppen. Greit herfra og opp. Selve toppunktet var litt bart berg med 4-5 steiner som utgjorde toppvarden. Utsikten var heller ikke mye å skryte av. Det var sterk vind i dag, så det ble bare en kort topprast før jeg gikk samme vei ned igjen.

Map    

Vålåsjøhøer

Date:
14.11.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.1km

På tur med Turid. Vi besteg høyeste Vålåsjøhøe samt noen småtopper nær denne. Hele turen i nydelig vær og i lettgått terreng. Turid sine bilder ligger her

Map    

Paradismyra rundt

Date:
07.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.4km

På tur med Turid og Anton. Vi kjørte opp til den sagnomsuste Paradissætra og gikk defra. Det skal visstnok spøke på denne nedlagte plassen, men vi tok sjansen og passerte på kloss hold. Var til og med og kikket inn, men ingen gjenferd å se! Vi gikk via Paradisberget før det ble bålkos på høyeste Kvilåsen. Kvilåsen med omegn er et fint område med gammelskogskvaliteter og lite spor etter menneskelig aktivitet. Fortsatte så over Paradismyra til Kvilåsen Sør før noe ulendt retur til bilen. Ankom sætra i skumringa og her var vi så heldige å få høre spurveuglas karakteristiske høstsang. En fin avslutning på turen! Turid sine turbilder her

Map    

Sørgardhaugen

Date:
05.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.3km

Var nede igjen fra nabotoppen Korpehaugen såpass tidlig at det falt naturlig å ta med seg Sørgardhaugen før jeg dro hjem. Startet fra Svartungveien p-lomme og fulgte godt merket sti via Oppegarden og helt til toppen av Søgardhaugen. Stien fortsatte sørover og til slutt kom jeg ned til Nedre Sørgard, like ved bilen. Det ble en fin liten rundtur. Selve toppen ga ikke mye utsikt, men det er mange plasser på runden hvor man får fint utsyn nordover til Skrukkelia.

Map    

Korpehaugen

Date:
05.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.2km

Tok av fra Skrukkelia og kjørte gårdsvei til Toppåsen p-lomme. Herfra fulgte jeg god sti til jeg var rett vest for toppen. De siste 300 metrene opp gikk i tett småskog uten sti. Selve toppen ga null utsikt så jeg ble ikke lenge her. Valgte en mer direkte rute ned igjen. Her kom jeg over noen fuglekasser uten hull, bare malt svart der hvor hullet burde være. Merkelig!!

Map    

Fallhaugen

Date:
05.11.2021
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.8km

En godværstur til Fallhaugen i starten av november. Jeg parkerte og gikk fra bommen i Kåverudveien. Fulgte veien til Fallsætra hvor jeg tok bratt opp lia til topps. Var også bortom et jevnhøyt punkt 40 m lenger vest enn der hvor PB-nåla er plassert. Det var ingen storslått utsikt fra toppen, men med litt godvilje kunne man få øye på toppene Lushaugen og Svarthaugen i sør. Jeg brukte et par timer på turen og vel nede igjen satte jeg kursen mot Skrukkelia for å besøke Korpehaugen.

Map