Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Bårn

Date:
30.04.2023
Characteristic:
Ski trip
Distance:
14.5km

Tur med Turid. Vanskelig skiføre med mye løssnø som klabber mer og mer utover dagen. En sur vind tvinger oss ned i skogen før vi raster. Turid sine bilder

Map    

Rundhøe rundt

Date:
09.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
31.5km

Tur alene inn i moskusens rike. Litt disig fra mårran av, men oppklaring og nydelig utover dagen. Toppers skiføre, bortsett fra returen gjennom bjørkeskogen hvor det er gjennomslagsføre. Stor moskustrafikk i området rundt og på de høyeste toppene. Ser også flere flokker med snøspurv på barrabbene, samt en og annen fjellrype. Fineste tida i fjellet dette!

Map    

Hjerkinn

Date:
08.04.2023
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
4.9km

Tur alene til Geitberget fra p-plassen i Vålåsjøveien. Litt snø de første 3-400 metrene, ellers stort sett barmark. Moro med den tillitsfulle haren. Jeg står og ser på den i flere minutter mens den beiter og samtidig holder øye med meg.

Map    

3 stk. Knutshøer

Date:
07.04.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
19.5km

På tur alene, kun med planer om høyeste Knutshøa. Men da jeg kom ut av skogen dukket det opp en liten reinsdyrflokk i retning toppen. Ville ikke forstyrre disse så jeg byttet turmål; gikk mot nørdre isteden. Og fra toppen av nørdre så jeg masse folk på søndre. Da var altså reinsdyra skremt vekk og jeg kunne, uten å ha dårlig samvittighet, nå mitt opprinnelige turmål. Med så mye folk i fjellet som det ble i dag (og selvfølgelig var det noen som ikke klarte å respektere båndtvangen) vil jeg tro at de sky reinsdyra ble skemt unødig mye.

Map