Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Trollhøtta

Date:
30.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.7km

Tur med Turid og Anton. Etter gårsdagens tur til Vora er det fristende med et besøk til i området og valget faller på Trollhøtta. Vi følger godt opparbeidet sti fra Olsmeddalen og helt opp på Trollfoten til den åpne utsiktshytta som står der. Alle myrene er klopplagt så her er det sandalføre helt til topps! Fin-fin utsikt fra toppen og inn mot Trollheimen. Spennende botanikk er det også i traktene. Turid sine bilder fra turen

Map    

Vora

Date:
29.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
2.3km

Tur alene. Jeg går fra høyeste punkt på Grytdalsvegen i Grytdalsskaret. Parkerer i avkjøringa til noen hytter og tar sjansen på å krysse et hyttetun før jeg forsvinner inn i bjørkeskogen opp mot toppen. Etter kort tid er jeg oppe og får flott utsikt nordover til Grythatten, Trollhøtta og hele Gisnadalen. Jeg fortsetter bort til nordtoppen før jeg rusler ned til bilen igjen godt unna hyttetunet.

Map    

Skamsarkampen

Date:
27.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.5km

Tur alene. Jeg skal tilbake til hytta i dag, men finværet gjør sitt til at jeg tar en liten avstikker opp til Aursjoen. Et besøk til Skamsarkampen kan passe bra. En kort og lett tur. Følger merket sti inn til Einingstjønne og derfra vestover og opp på Skamsarkampen. Tilbake via Einstulkampen. Sol og såpass med vind at myggen holder seg unna gjør dagen helt perfekt. Jeg møter også et par andre som er på tur i dag.

Map    

Oppljosegga og Djupvassegga.

Date:
26.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.6km

Tur alene. Går først veien inn til bygning/hytte. Så etter sti en liten bit før det bærer bratt opp til Oppljosegga. Rast på toppen i nydelig sommervær. Videre ryggen vestover og over Jørungsløyfta til Djupvassegga. Herfra morsom nedgang til Grasdalsreset og Grasdalsvatnet hvor jeg treffer på sti som fører ut igjen. Det blir en kort og fin tur i vakre og ville omgivelser og særlig i området ved Grasdalsvatnet er det flott!

Map    

Kvitlenova

Date:
25.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.6km

Jeg følger nordryggen fra sommerskisenteret og opp. Det er noe bustete terreng i starten med bløte sva og løs grus, men med litt forsiktighet går det greit. Fra ca. 1600 moh. og bort til foten av nova er det mye grov ur så her trekker jeg noen steder ut på breen. Når toppen etter 3,5 timer i delvis overskyet og litt sur vind. Det er ikke på langt nær så varmt som i går, men toppvarden gir ly så jeg sitter lenge og nyter den storslåtte utsikten. Følger stort sett den samme ruta ned igjen, men går breen et lengre stykke før jeg trekker inn på fast fjell. Dette er nok en topp jeg heller vil anbefale som skitur, noe jeg ser de fleste her på PB også har gjort.

Map    

Raudeggi

Date:
24.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
16.1km

Finværstur alene til nydelige Raudeggi. Jeg er på forhånd litt spent på hvordan det vil bli å krysse breen mellom 1793 og 1834. Dette byr overhodet ikke på problemer, for her er det ingen bre lenger, kun en liten rest oppunder 1834-toppen. Jeg sysler også litt med tanken på å fortsette over til Kvitlenova, men slår det fra meg da jeg får se Maradalsbreen. Ingen folk å treffe i høyfjellet i dag selv om det er det fineste fjellværet man kan tenke seg!

Map    

Holtjønne rundt.

Date:
22.07.2019
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.1km

Jeg gjør et nytt forsøk på å finne lappmeisa i denne eventyrskogen. Den ble sist funnet hekkende her i -89, så det er tross alt 30 år siden sist sett! Jeg leter og lytter både vel og lenge, men ingen lappmeis å finne. Men jeg kan høre litt forsiktig hakking like ved og etter litt venting dukker en tretåspett opp. Moro! I mangel på fugl kikker jeg litt på plantelivet rundt Holtjønna. Her vokser det bl.a. kjevlestarr, trillingsiv, hodestarr, sotstarr, småsivaks ++, så det er mye å se på.

Map    

Kråkmotinden

Date:
20.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.3km

Tur med Turid. Vi har kjørt forbi Kråkmotinden mange ganger, og hver gang har vi sagt at dit opp må vi. Og endelig, etter mange år, blir turen realisert. Går opp langs Mølnelva, der det i følge kartet skal være en sti. Denne finner vi imidlertid ikke, men her er fint å gå likevel. Etter en liten km kommer vi inn på stien som vi følger mer eller mindre helt til topps. Det er varmt og mye klegg i lufta, men utsikten er det ingenting å klage over! En flott tur. Anbefales! Turid sine bilder fra turen

Map    

Mulbukttindene

Date:
19.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.3km

Vi har overnattet i telt på Storelva Parkering nedunder Stetinden. Her blir det folksomt utover kvelden og på morran er det telt og campingbiler overalt. En lang frokost i finværet med muligheter til å studere forberedelser til de mange klatrerne som har kommet til i løpet av gårdsdagen og natta. Planen nå er å gå på Mulbukttinden så vi forflytter oss til Tømmeråsfjorden. Herfra går det merket sti opp på Fuglfjordfjellet og derfra til topps gir veivalget seg selv. Vi har hørt at toppen byr på flott utsikt, noe som stemmer. Jeg tror vi ser de fleste av Tysfjords topper herfra. Retur samme vei. Kommet nesten ned igjen oppdager Turid at mobilen er borte. Hun må snu og går opp igjen for å lete mens jeg venter ved bilen. Etter en stund kommer hun ned UTEN at mobilen er funnet! >>>

Map    

Halls fortopp

Date:
18.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.1km

Tur opp til fortoppen for å møte Turid etter at hun har vært på Stetinden. Det er fin sti helt opp, så til Halls fortopp kan man komme selv med litt høydeskrekk. Turid sine bilder fra stetindturen

Map