Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sandgrovegga

Date:
31.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:05h
Distance:
10.8km

Tur med Tuid og Anton. Etter ei natt i telt med mye vind og dertil hørende teltblafring blir det så som så med søvn, men endelig er det ny dag og nye turplaner. Kjapp frokost, riving av telt og forflytting inn til nordenden av Sandgrovbotnen. Her starter vi den lange ryggvandringen til toppen av Sandgrovegga. Dette er ei fin og lettgått rute, men den er lengre enn vi tror. Det ser også litt bratt ut opp mot Sandgrovsnyta, men dette løser seg opp og det blir bare lett klyving. Ryggen videre til topps går på stein, grus og ur. Og til slutt står man ved toppvarden og det er bare å nyte utsikten! Vi følger omtrent samme rute ned igjen.

Map    

Stokkehøgda og Fossafjellet

Date:
30.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:43h
Distance:
14.2km

Overnattingstur sammen med Turid og Anton til Sandgrovbotnen. Vi finner en brukbar teltplass ved et av Kaldåstjønna. Mye vind, men vi får opp teltet og pakker sekken og legger i vei mot Stokkehøgda. Følger sørryggen og er oppom Sørøst for. Her treffer vi på en fyr fra Polen som også samler på topper i området! Fra Stokkehøgda videre ned i skaret mot Tubotnen før oppstigningen til Fossafjellet. I ly av toppvarden blir det en lang pause med storslagen utsikt til kjente og ukjente romsdalsfjell. Vi legger ruta ned igjen om Tubotnen og så bratt ned til Storvatnet og tilbake til teltet.

Map    

Merrahøe

Date:
27.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:45h
Distance:
15.4km

Tur alene og sommerens fineste tur så langt! Kjører inn til Høydalssetra og går herfra. Følger traktorveien opp gjennom den frodige Storlia og til brua over elva som kommer fra Høyøyen. Vet ikke hvorfor, men jeg tar nå stien på østsida av elva opp til Høyøyen istedenfor å bruke brua. Dette resulterer i forfriskende vassing av utosen. Vel over forsøker jeg å følge stien som er avmerket på kartet. Denne er nok ikke mye i bruk da den knapt er synlig og derfor ikke lett å følge. Stigningen opp mot Merrahøvatnet byr på flott utsikt til kjente jotunheimtopper i sør og øst. Oppe ved Merrahøvatnet blir terrenget et helt annet. Her er det mye blankskurt fjell dandert med svære steinblokker. Noen så store som små hus. Plutselig dukker det opp en stor reinsdyrbukk mellom steinene. >>>

Map    

Skjenegge og Vardeggene

Date:
26.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:31h
Distance:
32.8km

Lang og tung alenetur i kupert terreng med mye stein. Særlig stien gjennom Vennisstøldalen går i mye ur. Starter fra Tyinholmen og følger godt merket sti til Utsikten/Tyinholmen. Det er nydelig utsikt hele veien opp, særlig mot Falketind/Uranos-området. Videre etter mer spredt varding til Nordvestre Skjenegge, og endelig uten merking til Skjenegge. Fortsetter bratt ned til stien mellom Fondsbu og Yksendalsbu. Følger T-ene forbi Dryllin og ned i Vølodalen og opp på Vardeggene. Ved 1380-vatnet dreier jeg sørover og opp på høyeste, 1544 moh. Retur etter samme råk helt tilbake til Eidet. Blir skikkelig sliten på slutten og turen ut Vennisstøldalen blir særs tung. Jeg treffer på mye tamrein, noen ryper, to tårnfalker og 8 fjellvandrere på turen.

Map    

Vennisfjellet og Bergsfjellet

Date:
25.07.2018

Vennisfjellet. Tur alene. Tidlig start fra Sanddalen seter. Følger stien til Tomashelleren noen hundre meter før jeg tar av og går ryggen opp på sørsida av Gjartrudsåne. Videre om Dalsmunin, vann 1607 og nordvestryggen til topplatået. Nå kommer tåka og gjemmer toppen. Jeg sitter lenge ved varden, men får bare noen glimt av den flotte utsikten som skal være herfra. Returnerer langs kanten ut mot Sanddalen og via Galnehusfjellet. Lettgått her ute på brottet; mere stein og ur lenger inn på ryggen. Det er drift på den nederste setra i Sanddalen og da jeg passerer på nedturen blir jeg bedt på nykokt kaffe og sveler med ekte seterrømme. Det smaker!! Turlengde: 10,9 km Gangtid: 3t, 37 min. Høydemeter: 867 m Bergsfjellet Tur alene. Fra Storstølen i Skakådalen. Følger >>>

Map    

Skutshorn og Kyrklanten

Date:
24.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:28h
Distance:
14.3km

Tur alene. Kjører opp i Sanddalen og går den merkede stien som starter ved parkeringslomma like syd for setergrenda. Morsom og bratt oppgang. Lett å følge stien til den krysser bekken på ca. 1240 moh. Herfra og videre er det bare sporadisk merking/varding. Jeg går om alle småtoppene rundt Nordlandsvatnet før jeg fortsetter til Nedre Nordlandstjernet og opp på Kyrklanten. Etter en kaffekopp på toppen bærer det bratt ned i Sanddalen til et råk som fører tilbake til bilen. Må kjøre litt ned igjen før jeg finner en fin overnattingsplass ved Leineåni.

Map    

Valsfjellet

Date:
23.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
1:36h
Distance:
6.6km

Tur alene. Følger heistraseen så langt den går, og videre etter sterk sti til høyeste. Raster ved varden, men sverming av en slags maur gjør oppholdet kort. Velger samme rute ned igjen.

Map    

Oskampen

Date:
15.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:36h
Distance:
8.2km

Tur med Tuid og Anton. Vi telter enda ei natt på "støvplassen" før vi på søndag morgen kjører inn til Sandåkluftin. Følger T-stien til Oskampbua til tjern 1167. Her svinger vi av og tar peiling på søkket mellom sørtoppen og nordtoppen. Fin oppstigning og lett bort til toppvarden. Det er noen reinsdyr på toppen ellers er det lite liv å se. Vi spiser nista her og rusler samme vei ned igjen.

Map    

Fra Jotunheimveien

Date:
14.07.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:00h
Distance:
21.9km

Tur med Turid og Anton. Vi kommer opp fredag kveld og finner en fin teltplass like ved der hvor Svartbekken krysser Jotunheimveien. Det eneste aberet her er at hver gang det passerer et kjøretøy , og vindretningen er vestlig, blir vi gjemt i ei støvsky. Etter en solid frokost i støvskyene på lørdag kjører vi inn til nordsida av Austhøe. Parkerer ved bommen i Oskampveien, men må vente til en stor kuflokk har passert før vi kommer avgårde. Anton og ku er nemlig en dårlig kombinasjon! Går opp om Såta og er på toppen av Austhøe etter ca. en time. Videre ned Storkvolven og til Gråbeinholet. Vi krysser Dørdalen mellom Dørdalsvatna. På kartet ser myra her veldig bløt ut, men denne sommeren kommer man tørrskodd over uten problemer. Det blir en lang kvil ved bekken i Gråbeinholet >>>

Map    

Saukampen + nok ei Gråhø

Date:
08.07.2018

Tur alene. Etter å ha overnattet i bil i Vinstradalen kjører jeg søndag morgen inn til Breistulen. Her finner jeg en sti som er merket "Seterkampen", og denne fører til toppen på Saukampen. Mens jeg sitter og nyter den storslåtte utsikten herfra, kommer det en svettende i høyt tempo. Han prøver seg på ny pers, men 58 min. er litt for tregt. Har visstnok gått på 55 min før. Etter en lengre prat om fjell og fjelltopper tar han fram ei drone fra sekken og viser Saukampen i fugleperspektiv :( Jeg fortsetter nordover mot Kviknegråhø. Velger å gå opp mellom hovedtoppen og nordtoppen. Morsom egg bort til varden. Lang rast på toppen før jeg finner Heidalsråket som fører meg trygt ned til Breistulen igjen.

Map