Archive - Date

Collected lists

Sørkedal - retning Oppkuven - på ski

Date:
31.01.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
33.9km

Med Oppkuven som mål: For sen start, for mye tåke og langt. Deler av sporet var ikke kjørt siden siste snøfall, så det var vanskelig å skøyte i 5-10cm skaresnø fra rett etter Søndre Heggelievatnet. Ble tungt på slutten også etter at jeg parkerte skia ved Oppkuvhytta, og tok bena fatt. Mye snø, fant ikke stien og merkene pga tåka, mørket og siste snøfall gjorde at jeg gikk i sikksakk. Så begynte det å snø. I redsel for å gå tom for lommelykt og telefon snudde jeg. Vannvittig fart fra S.Heggelievatnet og ned. Flere ganger over 50 km i timen. Skikkelig gøy men med hjerte i halsen med særs dårlig hodelykt og tykk tåke. Yiiiha!!

Map     4 comments

Holterkollen

Date:
26.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
5.9km

Rundtur i Holterkollen hyttegrend. En broget ansamling hytter får man si. Gøy tur. Til fots i historiens mest snøfattige vinter så langt. +4 C. og vårstemning.

Map    

Kolsås Nordre

Date:
25.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.1km

Dagens andre tur og bestigning. Kjapp tur opp. Flott utsikt fra toppen. Veldig koselig med følge av Garm. Ellers vårstemning ut av en annen verden :-0

Map    

Rognliåsen fra Lommedalen til fots

Date:
25.01.2020
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.5km

Våraktig tur i januar fra Lommedalen. Med Garm. Veldig koselig. Is på veiene, eller nesten bart. To toppunkt ble besøk, da det mistenkes at punktet egentlig er litt lengre nord??

Map    

Tjæregravshøgda - vintertur med vårstemning

Date:
12.01.2020
Distance:
9.4km

Speilblanke skogsbilveier, fra Burud p-plass i Lommedalen. Pigger hadde vært fint, noe vi erfarte underveis. Fulgte veien til godt oppi lia, sør for toppen. Fra Barlinddalen ble det vassing i skaresnø, med mye gjennomslag. Litt kliving opp noen skrenter før vi sto på en nesten bar fjellskrent. Virkelig vårlig. Vi ruslet bortpå toppunktet, før vi gikk tilbake til ei lita hytte utpå skrenten, hvor sola skinte og utsikten var upåklagelig. Ned fulgte vi stien, som var gått av et menneske før oss, til vi traff skiløypa. Den var også hard og glatt, men vi berget unna alle gjennomtrampene. Videre fant vi et skuterspor som tok oss ned til Haugen gård og veien. Returen gikk over isen på Burudvannet.

Map    

Nord i Oslomarka

Date:
10.01.2020
Distance:
19.0km

Skitur fra Bruvoll p-plass, først 2-300 meter til fots under E16. Knallhardt i marka. Kjørte spor, delvis nylig, men også noe ikke siden 31.12. På returen hadde "prepperen" kjørt mellom Grua og Bruvoll. Noe som hjalp betraktelig. Fine løyper på skogsbilveier, selv med lite snø. Fra p-lomme ved Nordre Korsvatnn øst måtte skiene av. Herfra ble det tunge 900 meter hver vei, i gjennomslagsføre, med særdeles vond skaresnø. Men opp kommer man da etterhvert. Så fortsatte jeg den nesten islagte løypa retning Grua til Dalsjøhøgda p-lomme. Herfra var det kjørt spor, men smalt, med scooter, og livsfarlig raskt føre på returen. Løypa går omtrent 100 meter unna toppen. Nok en gang måtte skia av og vassing i svært lumsk skareføre til topp. Rett før Dalsjøhøgda p-lomme møtte >>>

Map    

Stølsnøse

Date:
02.01.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:14h
Distance:
8.0km

Alltid gøy når Morten og Linn Therese vil på tur. Og - for en gang skyld kosetur, mye kortere enn de vanlige 10-14 timers turene. Fra Tyinkrysset, på fjell- og randoneski i lett gange vestover inn og opp Bjørndalen. Etter ca. 2 km og midt på Bjørntjernet brøt vi oss opp lia nordover, på slakkeste sted. Fulgte fine drag i terrenget i sikk-sakk og så var vi oppe på 1200 moh. Herfra tiltok vinden kraftig. Været ble dårligere enn forventet så den store Jotunheimutsikten uteble. Flott var det på toppen, men ikke blivende sted for en rast. Morten ordnet kjapt en benk i en skavl, hvor det blåste mindre enn 10 sekundmeter og vi bevilget oss 5 minutter med mat. Turen ned samme vei, gikk så det suste. i hvert fall for de med randoutstyr. :0( Det var etter årstiden svært mildt. Tørr >>>

Map    

Rundt Nordre Syndin - på langrennski

Date:
01.01.2020
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:10h
Distance:
19.8km

Rundt Nordre Syndin med klokka, og tidvis mot stiv kuling. Bra løyper med unntak av noe fokksnø her og der. Ny bro over Ala ved Alaoset.

Map