Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Til topps i Romeriksåsen

Date:
22.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:30h
Distance:
7.2km

Paradiskollen som er greiest å nå fra Harestua er Romeriksåsens høyeste punkt. Romeriksåsen er avgrenset av kommunene Gjerdrum, Skedsmo og Nittedal i syd og strekker seg opp til Leiravassdraget i nord (mellom Nannestad og Lunner). Topper som Marifjell (717) og Fjellsjøkampen (812) ligger dermed utenfor dette området. Kristin var med idag på denne vakre og kalde novembersøndagen. Det var rim overalt og i terrenget lå de få centimetrene med snø som kom for en stund siden. Parkerte rett ved jernbanelinja ved en smal undergang der hvor den blåmerkede stien starter. Fin sti hele veien, bredest første del og smalere lenger opp. Vi gikk i passe tempo oppover kun avbrutt av en kort drikkepause. I den siste kneika var det issvuller og tau var montert. Kjekt å ha! Kollen var like flott >>>

Map     2 comments

Kampen

Date:
20.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:08h
Distance:
3.0km

Møtte venkekristin (venke kristin fredriksen) og en lokal bonde (Lars) på Skjervatråkket langs Gamle Hadelandsvei. De to var på vei til galt sted da jeg med stor entustiasme kunne fortelle at toppen lå på sørsida av veien. Det var nemlig en Kamp vi skulle til og ikke en Knatt.. Tilbake noen kilometer og parkerte under høyspentlinja rett nord for toppen. Deretter kompasskurs rett mot syd i det vinterlige landskapet. Anslår ca 5-8 cm snø, og mye rim. Fikk en bred bekk å passere men dette gikk bra. Det var som skogstopper flest i distriktet, dårlig med utsikt fra toppen. Men rett ved kunne vi da se et stykke. Takk for turen begge to!

Map     2 comments

Dalasjøhøgda

Date:
20.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
0:42h
Distance:
2.0km

Etter at Venke og Lars hadde dratt ville jeg plukke en topp til. Det var dagslys i ytterligere en time og jeg passet på når jeg først var på de kanter. Dalasjøhøgda ble et opplagt valg før returen til Romerike. Kjørte bomvei fra Grua forbi en skytebane og til nok en høyspentledning. Her gikk bred skiløype nordover mot toppen. Jeg mistet stien ca 500 m før jeg var framme og ergret meg over det. Ifølge kart skulle det gå sti helt opp. Tilbake var jeg grundigere og klarte spotte stien. Det blir mye vanskeligere når trærne ikke har maling hele veien når stien er skjult av snø. Rett i forkant var det en diger installasjon som så ut som en flatskjerm.

Map    

Lunner: Liten tur før jobb

Date:
12.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:19h
Distance:
4.0km

Turfølge: FjellEggen (Jan Eggen) NORDRE KORSVATNHAUGEN ØST 614 M.O.H. Ble med Jan/Jan ble med meg (velg selv) til denne kjedelige toppen ikke langt fra Lunnertunnelen på Hadeland. Parkerte på Bruvoll og kunne beskue dagens mål rett ved. Skulle jeg ikke jobbe fra kl.14 ville jeg helt sikkert tatt med meg en topp til i området. Vi gikk vei til vi var oppå tunnelmunningen og tok kompasskurs direkte til topps. Blandet vegetasjon opp, noe myr, noe buskas, men i det store og det hele grei skuring. Null utsikt på toppen. Et sted nedi bakken kunne vi se utover skogene på Hadeland. Andre inntrykk var Gjøvikbanen og tungtransporten på E16. Skremte opp en storfugl også. Takk for en frisk morgentur.

Map     10 comments

Maridalsalpene: Det ble veldig mørkt

Date:
07.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
4:00h
Distance:
16.0km

Lørdag og snøen lar vente på seg. Fortsetter ufortrødent videre på Oslomarka pf > 100. Idag var turen kommet til en dobbel mange har gjort før. Stutehaugen og Mellomkollen. Stutehaugen er den yngste toppen på lista og flere ringrever har måttet tilbake hit etter at Lyberga ble fjernet. Parkerte på Skar i Maridalen. Gikk blåmerka sti opp til Fagervann. Trolsk med tjukk tåke på vannet. Rett etter vannet gikk jeg på kompasskurs til toppen. Etter noen slurker vann og en liten matbit gikk jeg på kurs rett nord/nordvest retning Øyungen i håp om å finne sti. Dette gikk ikke som planlagt og jeg havnet for langt til venstre og tapte mye på dette. Fulgte så stien langs vannet til demningen. Ved Øyungen var det en del folk men disse ble borte da jeg tok av en sti opp lia på nordsiden >>>

Map    

Busterudvangen i tåke

Date:
04.11.2015
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
2:00h
Distance:
9.2km
Map