Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Facebook

Løpetur i sola

Date:
26.02.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
9.1km

Map    

181 Austevoll: Bergenstraversen

Date:
18.02.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.1km

Austevoll ble en nydelig avslutning på 9 kommunetopper i løpet av 4 dager. Regnværet slo til men det merket jeg ikke da jeg var veldig tilfreds med å klare målet. Denne toppen var den klart best tilrettelagte av de jeg besøkte nå. Et skilt med navnet på toppen viste parkeringsplassen. Fin sti, om enn noe steinete, ca halve veien. Deretter tydelig sti videre og det var flere som trosset regnet og gikk på tur idag. Tårn på toppen som jeg klatra opp i selv om det bare var dis i horisonten. Gikk ned og fikk litt ventetid før ferja tilbake til Krokeide.

Map    

180 Fedje: Bergenstraversen

Date:
17.02.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
0.7km

Fedje ble dette Vestlandsraidets eksotiske mål. Minnet litt om Utsira men det var kortere ferjetur og mindre eksponert for vær og vind. Parkerte ved veien og forsøkte finne stien som var nevnt i flere rapporter og angitt på Peakbookkartet. Jeg fant noe som minnet om en sti men det var heller ikke nødvendig å følge denne. Den høye steinveggen kunne ses fra veien og jeg skjønte raskt at jeg måtte runde og gå opp fra østsida for å bestige toppen. GPS-signalet forsvant rett etter start men kom tilbake øst for toppen. Derfor ser det ut som jeg ikke har vært der, men det har helt 100% sikkert. Peila mot vannene rundt og alt stemte bra. En nydelig dag på Fedje var over og jeg kunne fornøyd sette kursen tilbake til fastlandet.

Map     5 comments

179 Austrheim: Bergenstraversen

Date:
17.02.2017
Characteristic:
Jogging
Distance:
0.6km

Austrheim var neste topp ut. Punktet lå rett ved oljeraffineriet på Mongstad. Kunne se flammen stige opp og mye røyk i lufta. Hadde vanskeligheter med å finne utgangspunktet som Solveig brukte ved vanntårnene. Etterhvert fant jeg fram men måtte frekt og freidig kjøre inn på et anleggsområde. Løp raskt opp og ned på seks minutter og gjorde en kjapp registrering. Hastet videre til fergeleiet på Sævrøy. Her skulle jeg ta båten over til Fedje ute i havgapet. I forkant vurderte jeg om jeg skulle starte på Fedje men jeg angra ikke på at jeg tok Radøy og Austrheim først.

Map    

178 Radøy: Bergenstraversen

Date:
17.02.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km

Morkefjellet ble denne dagens første topp ut. Var forberedt på bratt lende og det fikk jeg også. Parkerte i veien rett ved vannet og gikk gjennom en grind og over ein gjerdeklyvar. Videre på stor sti fram til skiltet med teksten Morkefjellet. Oppover her var det mer tråkk enn sti men det var tydelig nok. Rimelig bratt og glad det ikke var noe særlig is. Steingjerde oppunder toppen, minna litt om Jæren. Endelig så jeg sola og det var fint på toppen.

Map    

Mimretur forbi hybelen fra 1995

Date:
16.02.2017
Characteristic:
Walk
Distance:
3.1km

Måtte være litt normal turist også. Siden jeg bodde her i 1995/96 er det etablert bybane fra sentrum og nesten til flyplassen på Flesland. Denne ville jeg naturligvis nå prøve, i tillegg til at jeg ville se hybelen fra studentåret. Tok først bussen til sentrum og deretter bybanen helt til endes. Returnerte og gikk av banen på Nesttun. Her starta jeg vandringa opp den gamle snarveien som heldigvis fortsatt var der. Sneik meg innpå husveggen og tok noen raske bilder. Påtraff en ung dame som kom ut fra huset og jeg gjorde meg til kjenne. Hun fortalte de kjøpte for ca 14 år siden og dermed fikk jeg svar på det jeg lurte på. Gamle Fru Søyland solgte altså bare 7 år etter at jeg bodde der, eller muligens hennes datter. Om den gamle fruen lever vites ikke.

Map    

177 Meland: Bergenstraversen

Date:
16.02.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

Første regnværsdag her i Bergen for min del. Da var det godt jeg hadde vært på Askøy allerede (takk Knut Sverre) og kun hadde Meland å konsentrere meg om. En fin liten biltur til Nordhordland og parkerte langs veien i en liten lomme. Stistart ca 100 meter lenger bort. Det var bratt fra start så det ble ingen oppvarming overhodet. Regn og tåke gjorde at eventuell utsikt var fraværende. Ble tatt igjen av ung kvinne i høy fart - imponerende kondis ! Oppe etter ca halvtimen og gikk deretter litt ned igjen før jeg skifta som seg hør og bør. Forsiktig i nedstigninga pga røtter som var glatte. Eller isfritt bortsett fra ett sted nær toppen. Etter kommunetoppen i Meland dro jeg til overnattingsstedet og gjorde meg klar for en skikkelig mimretur til min gamle bopel her i Bergen for 21 >>>

Map    

176 Askøy: Bergenstraversen

Date:
15.02.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
2.7km

Begynte bli sigen nå etter tre kommunetopper. Etter litt tid i bilen gikk jeg ut og trasket innover fin sti - Askøy på langs. Det hadde begynt å regne litt. Kan likegodt kjenne litt på det som venter noen av dagene denne uka. Angra ikke på det etterpå at jeg tok nr.4 også og ligger med det foran skjema. Her var det flere ute og noen jogga til og med. Det var mange plankebruer og trapper opp til varden, enkelte av dem totalt unødvendige. Men setter pris på ildsjelene som legger ned slik jobb. Varden var flott og den var pyntet med et norsk flagg. På vei hjem møtte jeg rushtrafikken igjen, akkurat som åtte timer tidligere.

Map    

175 Øygarden: Bergenstraversen

Date:
15.02.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
0.5km

Litt lengre biltur nå nordover til Øygarden. Spennende område, jeg kjørte også utover her som student i 1995/96. Øyhopping med bil. Høyeste punkt i denne kommunen ligger på øya Blomøyna og rager drøyt 70 moh. Det var veldig privat her så jeg kjørte ned til riksveien igjen. Oppe ved husene tok jeg en frekk linje mellom to eiendommer retning toppen. Ellers litt trælete å finne en diskret vei. Ned igjen samme vei og ingen kjeft å få fra beboerne som eventuelt kikka i vinduet. Klarte tryne da jeg hekta i noe lyng, siste steget før asfalten! Det ble et skrubbsår og noen ukvemsord. Knut Sverre da jeg burde klinke til med Askøy i samme slengen og etter bilturen mot byen parkerte jeg på nevnte øy.

Map    

174 Fjell: Bergenstraversen

Date:
15.02.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
4.8km

Topp 2 første dag av Bergensraidet. Hadde avtalt med Knut Sverre knutsverre (Knut S. Andersen) som bor her i byen om fellestur. For han passet best Liatårnet og jeg beregnet dette i min dagsplan. Kjørte ca 20 minutter nordover fra Sund kommune og parkerte på fin parkeringsplass vest for toppen. Praten kom raskt igang og vi gikk innover på asfaltert vei og deretter bratt lende på brukbar sti. Det var litt is her men vi utviste forsiktighet og unngikk uhell av noe slag. Flere var ute på tur idag da det er barmark i Hordaland på slike høyder. Liatårnet hadde flott utsikt og det blåste friskt på toppen. Knut er mest opptatt av turer på Bømlo i disse dager men var sporty og brukte av sin tid på en kommunetoppgal østlending på tokt over fjellet. Takk for turen og lykke til med nye bestigninger Knut Sverre!

Map