Archive - Date

Collected lists

Høgafjellet - Osterøy, 315/404

Date:
19.01.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:31h
Distance:
13.5km

Map    

Blåkollkoia

Date:
03.01.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
21:31h
Distance:
16.5km

Årets første skitur gikk til blåkollkoia. Vi kjørte til Tønsvika etter arbeid på fredag, det var fullmåne, men værgudene var ikke helt på vår side, så vi måtte frem med hodelyktene etterhvert. Skuterspor å følge fra Tønnsvika til opp på fjellet. Noen steder var de nesten blåst igjen. Da vi kom opp på snaufjellet tiltok vinden. Skiføret var ikke helt topp, ble nedel klabbing både på feller og på smørefrieski. Lena smørte de smørefrieskiene med stearinlys og det hjalp betraktelig på klabbinga. Da det var litt oven en km igjen i luftlinje til hytta forlot vi skutersporet som nå gikk i feil retning og satte kursen mot hytta. Tønsvikelva like nedenfor hytta var åpen, men heldigvis er det bro her som vi kunne krysse på. Godt å komme frem til hytta etter litt over >>>

Map    

La Cruz

Date:
31.12.2019

Nyttårsaften ble feiret på en liten fjelltopp ovenfor Arguineguin. Vi gikk fra leiligheten i 2230 tiden og gikk opp på høyden øst for korset. Kunne gå uten hodelykt nesten hele veien, månelyst og stjerneklart. Kom til korset 2330 og fikk stedet for oss selv en liten stund før det kom andre folk som til og med hadde med raketer. God utsikt til nyttårsraketer fra toppen her. Fulgte veien i dalen ned igjen. Bjørn var med.

Map    

La Cruz

Date:
24.12.2019

Vi gikk fra Arguineguin til korset (La Cruz), videre til norskeplassen og ned til Puerto Rico for lunsj. Tok bussen tilbake for å rekke julemiddagen. Nicolai og Bjørn var med.

Map    

Humpen

Date:
13.12.2019

Kjørte fra Tromvik opp til Gløshaugen P-plass der vi satte fra oss bilen. Valgte å gå på beina, lite snø og stort sett skare som bar oss. Gikk først opp skaret mellom Rundheia og Humpen før vi satte kursen mot toppen av Humpen. Noen glatte partier men gikk greit å komme seg opp. Nøt utsikten og den fargerike himmelen. Da vi skulle ned igjen hadde det nok blitt litt kaldere i lufta for det var flere glatte partier som måtte forseres, så hadde ikke gjort noe med brodder nå. Kom oss tilbake til bilen i det lyset forsvant. Bjørn var med.

Map    

Brosmetinden

Date:
12.12.2019

Kjørte fra Tromvik til Gløshaugen P-plass. Var lite snø og skare så stort sett fint å gå på beina oppover. Gikk litt igjennom noen plasser og litt glatt andre steder, men ingen problem å komme til topps uten brodder. Gikk opp over Gløshaugen og fulgte ryggen oppover. Veldig fint lys, stor måne og fin utsikt fra toppen. Gikk innom 516 toppen før 525 toppen. På vei ned igjen gikk vi ikke innom 516 toppen men ellers stortsett samme vei. Kom ned til bilen i det mørket seg på. Bjørn var med.

Map    

Trollvassbu

Date:
16.11.2019

Kjørte til Snarbyeidet P-plass der det er parkeing mot avgift som kan betales med vipps. Var ikke oppkjørte løyper men det gikk skuter og skispor innover mot Trollvassbu som jeg fulgte innover. Fint skiføre og en del kuldegrader i lufta. Gikk inn til hytta der det nok var endel folk i følge antall ski som sto inntill veggen. Snudde og gikk samme vei tilbake. Brukte ca to timer på turen.

Map    

Hønefoss - Norske byer, 60/105

Date:
11.11.2019
Distance:
0.7km

Planen var egentlig å ta kommunetoppen i Lier, men pga kraftig snøfall natt til i dag, så var skogsbilveiene ikke fremkommelige, så da ble det en liten rusletur i Hønefoss istedenfor. Thomas var med.

Map    

Sandvika - Norske byer, 59/105

Date:
10.11.2019
Distance:
1.8km

En liten rusletur i Sandvika med Thomas, ingen isfugl å se.

Map    

Jessheim - Norske byer, 58/105

Date:
10.11.2019
Distance:
1.0km

En liten rusletur i Jessheim etter å ha blitt hentet på Gardermoen av Thomas

Map