Archive - Date

Collected lists

Russehamna

Date:
27.06.2013

Jeg gikk en tur innom Bjørnøya meterologiske stasjon sin verferdshytte i Russehamna da jeg skulle til Kvalrossbukta for å hente litt utstyr som lå igjen der som jeg skulle ta med opp til hytta i Revdalen. Koselig lita hytte som ligger veldig fint til i Russehamna.

Map    

Fuglefjellet og Hambergfjellet

Date:
19.06.2013

Besteg fuglefjellet fra Revdalen på jobb for Norsk Polarinstitutt. Gjorde en del tellinger av lomvi og polarlomvi på veien, så brukte lang tid opp, men en fantastisk følelse å stå på toppen og se rett ned i sjøen 400 meter under og se alt fuglelivet i fjellet. Fortsatte videre til Hambergfjellet og fortsatte ned til Glupen før vi satte nesen tilbake til Revdalen. Flott utsikt over den flate nordenden av øya, og også her ett yrende fugleliv.

Map    

Miseryfjellet

Date:
13.06.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
12:00h
Distance:
27.2km

Gikk fra hytta i Revdalen og opp til Antarticfjellet på vei mot Miseryfjellet. Brukte ca en halvtime opp til toppen fra Revdalen. Tok en tur innom blyglansgruvene som ligger i nordskråningen av Antarticfjellet før vi fortsatte over Blåsen til Fallvindsdalen som vi gikk opp. Gikk først opp Skuld før vi fortsatte over til Verdande og så Urd tilslutt. Fantastisk utsikt over hele Bjørnøya fra de tre toppene. Gikk ned sørryggen fra Urd som så skummel ut på avstand, men veldig grei å gå ned når en først gikk der selv om det var langt og bratt ned ura på vestsiden. Hørte godt alkekongene som hekker nede i ura, men tåka kom og gikk så så ikke så mye til de. Fortsatte over Sørlia og til Russeelva som vi kryssa og fortsatte til Blyhatten og så videre til Kvalrossbukta der vi hentet >>>

Map     2 comments