Archive - Date

Collected lists

Vera og Camp Margareth

Date:
22.07.2023
Duration:
21:18h
Distance:
27.1km

Det nærmet seg slutten av oppholdet vårt på Jan Mayen for denne gang. KV Bison skulle komme å hente oss om ett par dager og frakte oss til fastlandet igjen. Vi hadde litt arbeid igjen på Brandepynten og tenkte å slå det sammen med en overnattingstur på en av Vera hyttene. Ingen av oss hadde vært på den delen av øya tidligere. Etter å ha gjort arbeidet på Brandepynten gikk vi stien mot Vera. Tåka lå dessverre tett når vi kom litt opp i høyden så da var det godt at stien som regel var godt synlig, men noen ganger måtte vi speide etter merkinga for å finne veien videre. Det var god stigning opp mot skaret ved Midtfjellet før det flatet ut og så jevnt nedover mot Vera hyttene. Skikkelig lavaterreng her. Vi kom under tåka igjen litt før vi var nede og fikk sett hyttene der >>>

Map    

Kvalrossen igjen

Date:
21.07.2023

Sesongens siste tur til Kvalrossen for å telle havhest på Brielletårnet.

Map    

Wildberget

Date:
19.07.2023
Duration:
1:49h
Distance:
3.1km

Kari og Helga ville gjerne være med på tur til Wildberget. Jeg og Bjørn skulle overnatte på Ulla så jeg kjørte derfra og møtte de andre på veien inn til Frydenlund. Vi parkerte i vegkanten ikke langt fra krigsminnesmerket og gikk oppover stasjonsdalen. Endel ruiner her etter aktivitetene under 2. verdenskrig. Fulgte ryggen oppover. Tåka lå over sør og deler av midt-Jan, men vi slapp akkurat unna. Lettgått terreng og flott utsikt hele veien. Ned igjen gikk vi i dalen siste biten istedenfor å følge ryggen. Kjempefin kveldstur som vi alle var veldig fornøyd med. Kari og Helga var med.

Map    

Kvalrossen igjen

Date:
18.07.2023

Ny tur til Kvalrossen for å telle havhest på Brielletårnet fra toppen av Kvalrossen.

Map    

Trollslottet og Borga

Date:
14.07.2023
Duration:
97:27h
Distance:
18.4km

Kort ettermiddagstur da det var relativt fint vær. Gikk stien fra Olonkinbyen til bikubene og så videre mot Trollslottet. Tåka begynte å komme innover, men foreløpig hadde jeg god sikt og fortsatte mot Borga. Før jeg kom til toppen kom tåka og la seg pottetett rundt meg. Hadde egentlig tenkt å fortsette til Midtfjellet fra Borga, og gikk ett lite stykke med håp om at tåka skulle lette, men det gjorde den ikke så da ble det samme vei tilbake til Olonkinbyen. Fikk ihvertfall utsikt på første del av turen.

Map    

Eggøya

Date:
12.07.2023
Duration:
2:36h
Distance:
4.7km

Fem ganger i løpet av sesongen teller vi havhestreir i ett tellefelt på Eggøya. Den ene gangen var det superfint vær, så da tok vi oss en tur til toppen av Eggøya da vi var ferdig med tellingen. Eggøya ble dannet under ett vulkanutbrudd i 1732, så dette er en veldig ung del av øya. Litt løsmasser å gå i på vei opp, men når man først kommer opp på ryggen er det lettgått til topps. Kjempeflott utsikt fra toppen. Vi fant det lille damphullet nær toppen som slipper ut damp fra jordens indre. Gikk samme vei ned igjen men gikk en avstikker innom østryggen også. Bjørn var med

Map    

Mohns Topp

Date:
09.07.2023
Duration:
1:58h
Distance:
4.0km

Etter å ha vært på Gamlemetten og Hochstetterkrateret kjørte vi litt videre for å sjekke Storjoreir ved foten av Mohns topp. Jeg gikk en tur opp til toppen av fjellet også. Kort tur. Gikk ned til veien mot Monitorhytta der jeg møtte Bjørn. Vi fortsatte så til Maria Mush bukta for å se på ruinene der og så opp til Fuglefjellet før vi gikk tilbake til kjøretøyet og kjørte videre. Sur vind og tåke som kom og gikk. Bjørn var med.

Map    

Hochstetterkrateret

Date:
09.07.2023
Duration:
0:49h
Distance:
2.3km

Vi hadde overnattet på gamlemetten. Vi våknet opp til flott vær, men tåka lurte i det fjerne. Jeg tok en tur opp til Hochstetterkrateret fra Gamlemetten. Ett par tyvjo som var aggressive på vei opp. Tåka kom da jeg kom til toppen så begrenset med utsikt. Jeg gikk ned en annen rute via ett storjoreir vi skulle sjekke og Bjørn møtte meg der. Fant en unge i reiret. Gikk ned til veien der kjøretøyet vår, Torgeir, ventet på oss. Mohns topp neste.

Map    

Kvalrossen igjen

Date:
07.07.2023

Ny tur for å telle havhester på Brielletårnet fra toppen av Kvalrossen.

Map