Archive - Date

Collected lists

Fløya

Date:
22.11.2020
Distance:
14.3km

Gikk hjemmefra til sherpatrappene. Trappene var snøkledd men mange som hadde gått her før så det var godt nedtråkket og greit å gå selv uten brodder. Gikk trappene opp til toppen av Fjellheisen og var innom kafeen der for å kjøpe litt drikke og en kanelbolle, Fortsatte så videre mot Værfløya, mange som hadde gått her også så fin opptråkket sti mesteparten av veien, men godt å ha bukser som kan strammes over skoene nede da det tidvis var dyp snø i kravle i. Videre til Fløya var det veldig begrenset med spor og tildvis mye snø, men greit å komme seg til topps. Dagslyset forsvinner fort og ett lite tåkelag steg opp mot Fjellheisen, så ble bare ett kort opphold før samme vei tilbake. Da jeg kom til Fjellheisen måtte jeg frem med hodelykta før nedstigningen i sherpatrappa. >>>

Map    

Ørneberget

Date:
21.11.2020
Distance:
2.7km

Anje inviterte Marte og meg på hyttetur, og det sa vi ikke nei til. Snø, vind og glatt da vi kjørte til hytta fredag ettermiddag. Tok en liten tur fra hytta på lørdag formiddag opp til det Anje kalte Ørneberget. Endel snø å vasse i og det ble litt sleipt og glatt tidvis, men godt å komme seg ut og få litt frisk luft og dagslys før det var tid for strikking og sying. kjørte hjem sendere på kvelden. Anje var med på gåturen.

Map    

Blåisvannet

Date:
15.11.2020
Distance:
9.0km

Vi hadde overnattet på Jægervasshytta og fant ut at Blåisvannet var ett fint turmål før vi satte nesa hjemover igjen. De andre hadde ikke vært der tidligere, men jeg var der for 1,5 måned siden. Fulgte skilt mot Sør-Lenangen. Parkeringsplassen til Blåisvatnet var godt skiltet mot bla. Lyngsalpan og Stormyra. Parkering betales via easypark appen og koster 172 kroner!! Godt merket sti bortover, veldig få høydemeter, 4,2 km en vei. Litt gjørmete i starten deretter endel stein å gå på og tilslutt en storsteinet ur som må forseres for å komme ned til vannet. Brukte Litt over en time til vanet og tok en matpause før vi gikk samme vei tilbake. Totalt 2 timer og 30 minutt på tur. Lena, Ole-Henrik og Torill var med.

Map    

Jægervasshytta

Date:
13.11.2020
Duration:
42:06h
Distance:
10.5km

Nå i disse koronnatider har Troms turlag bare åpne hytter i helgene, og de må bookes på forhånd. Vi hadde fått booket Jægervasshytta denne helga. Tok ferga over til Svendsby og kjørte til parkeringen på Kobbeneset nord for Svensby på fv. 312, ca 2,5 km etter brua ved utløpet av Jægervatnet. Parkerte her, veien videre er stengt med bom. Fulgte først veien ca 1,5 km til veiskille. Herfra gikk vi gjennom leirskoleområdet til vatnet, og fulgte sti langs vannkanten 1,5 km bort til hytta. Vi brukte litt under 50 minutt på den 3 km lange turen. Stjerneklart men ingen måne å se. Neste dag gikk vi en tur til hytta til Petter Wessel Zapffe. Hytta manglet delvis takpapp, spesielt siden som var mot vannet, så den trenger sårt til vedlikehold. Fikk ett glimt av sola som så vidt kreket >>>

Map    

Musvær inkludert bestigning av Styggfjellet

Date:
07.11.2020
Distance:
4.1km

Ble invitert ut til Musvær av Lena og Ole-Henrik og tok ferga ut på fredag ettermiddag i liten storm. Mye sjø, men kom oss trygt i land der Ole-Henrik, som bor der ute sto, og tok i mot oss. Spilling og god mat til kvelds. Neste dag blåste det fremdeles godt, og gikk en del regn/sluddbyger, men vi måtte ut og lufte oss. Ole-Henrik ledet vei til høyeste "fjell" på Musvær, Styggfjellet på hele 44 moh, samt en rundtur på nordvest enden av øya. Enkel topp å bestige selv i dårlig vær. Søndag tok vi en tur på sørenden av øya uten gps tracking, litt mindre vind og lite nedbør akkurat da vi var ute. Tok ferga tilbake til fastlandet på søndag kveld. Lena, Ole-Henrik og Kirsten var med.

Map