Archive - Date

Collected lists

Påsketur til Romundshaugen

Date:
29.03.2013

Skitur fra hytta. Shogun og Teis var med

Map    

Nevelfjell - Lillehammer,97/404

Date:
16.03.2013

Kjørte fra Lillehammer til Nordseter hvor vi parkerte på en stor parkeringsplass (30kr). Fine oppkjørte løyper de første par kilometrene, til foten av fjellet, men da oppstigningen begynte var det slutt på oppkjørte løyper, og været ble dårlig med lite sikt og kald vind. Vi mistet sporene og var på vei til å snu (jeg hadde glemt igjen gpsen i Lillehammer), men akkurat da kom den en liten flokk der en hadde vært på toppen mange ganger og vi tok følge med dem til toppen. Det ble en kald tur uten noe sikt, og litt knoting for å finne frem, men vi kom til hytta tilslutt og varmet oss litt før vi satte kursen mot bilen igjen. Samme vei tilbake. Kari var med. Vi brukte lang tid på turen opp 2,5 timer til toppen og totalt 4,5 timer på turen.

Map    

Bletoppen

Date:
03.03.2013

Dagstur fra DNT hytta Sigridsbu. Vi gikk ruta der sommerløypa går via Bledalen til vi kom til nordøst ryggen av Bletoppen som vi fulgte til topps. Samme vei tilbake og så videre ned til Nordstul der vi hadde parkert. Veldig hardt føre, men vi kom oss trygt ned til bilen. Ingrid var med.

Map    

Bledalsrinden-Notodden 95/404 og Flesbekkble-Flesberg 96/404

Date:
02.03.2013

Vi parkerte bilen ved parkeringen ved Nordstul. Det var allerede bekmørkt så tok frem hodelykter, ski, gps og la i vei mot Sigridsbu. Vi forsøkte i begynnelsen å følge sommerstien, men det gikk ikke så bra, så gikk ut på Nordstulvannet og fulgte dette til hyttene som ligger ca midt på nordbredden av vannet. Her traff vi på en mann som fortalte at det gikk oppgåtte spor fra bak hyttene og opp mot Sigridsbu. Vi fant sporene og de var greie å følge i skogen, men det var mer avblåst da vi nærmet oss snaufjellet og gikk på gps langs sommerløypa siste biten. Vi begynte å merke vinden godt da vi kom opp på snaufjellet, og det var veldig godt å komme seg inn i hytta som var god og varm da det allerede var folk der. Neste morgen blåste det veldig og planen om å gå til Eriksbu >>>

Map    

Gaustatoppen reprise og Gaustadråen - Hjartdal, 94/404

Date:
01.03.2013

Det var mulig å kjøre helt opp til Svineroi så vi parkerte her og fulgte vanlige løypa opp. Veldig hardt så ikke alltid lett å finne feste. Siste biten opp til hytta tok vi av skiene og gikk på beina. Fant ut at heisen var åpen da vi kom til toppen, men det hadde jo vært juks å ta den. Satte igjen skiene ved hytta og gikk de siste hundre metrene til det høyeste punktet for å nyte utsikten og ta bilder. Ned igjen gikk vi på beina det bratteste partiet, for det var for hardt og isete for fjellskiene våre og satte kursen mot Gaustraråen og høyeste punkt i Hjartdal kommune. Deretter satte vi kursen mot bilen igjen. Brukte litt over to timer til høyeste punktet på Gaustatoppen og fire timer til sammen på turen. Ingrid var med.

Map