Archive - Date

Collected lists

Med Zodiakbåt rundt Bjørnøya med overnatting på Kapp Dunèr

Date:
24.06.2014

Endelig var været på vår side og vi kjørte Zodiak gummibåt rundt øya for å merke havhest og hilse på Storjogjengen på Amfiet og var også innom Bjørnøya meterologiske stasjon og hilste på gjengen der. Overnatta i Bjørnøya meterologiske stasjon sin velferdshytte ved Teltvika, Kapp Dunèr på veien. Koselig lita hytta. Hallvard og Sergei var med.

Map    

Alfredfjellet

Date:
20.06.2014
Distance:
11.9km

Tåka satte en stopper for telling av fugler så benyttet sjansen til å ta en tur til Alfredfjellet. Vegard var med. Kald vind og til dels lite sikt, men tåka lettet litt i blant så vi fikk litt utsikt av og til. Starter fra Revdalen og gikk til Ymerdalen og stien mot Ellasjøen, men fortsatte opp mot toppen av fjellet istedenfor å gå ned til Ellasjøen ved toppen av passet. Fikk tatt noen bilder på toppen før vi måtte komme oss ned i le for vinden. Gikk ned sørenden av Alfredfjellet mot Glupen, litt klyving i starten før vi kom ned til ei snørenne vi randt ned. Massevis av fossiler her. Ymerdalen tilbake til Revdalen.

Map    

Russehamna

Date:
18.06.2014

Jeg og Hallvard spiste lunsj i hytta i Russehamna i forbindelse med telling av Havhestreir mellom Miseryfjellet og Revdalen.

Map    

Antarticfjellet

Date:
17.06.2014
Characteristic:
Trip by foot
Duration:
1:40h
Distance:
5.7km

Fuglearbeid for Norsk Polarinstitutt førte til ett en måneds opphold på Bjørnøya. Tåke og vind førte til at det ikke var mulig å gjøre det arbeidet vi skulle i dag, så da ble det en tur opp til Antarticfjellet fra Revdalen i tåka. Hadde heldigvis lagt inn toppunktet på GPSen i fjor for i den tykke tåka hadde det ikke vært mulig å finne toppen uten det. Ingen utsikt å snakke om, men godt med litt frisk luft.

Map    

Muen - Ringebu, 148/403

Date:
09.06.2014

Parkerte ved Muen parkering på Venabygdsfjellet. Gikk merket sti til Muen fra veien Muen Normalvei . Brukte ca 40 minutter opp. Kjempefin utsikt og mange varder. Rune var med.

Map    

Nevelfjell reprisetur

Date:
08.06.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:08h
Distance:
6.7km

Fra Øyer kjørte vi mot Hafjell og Pellestova og parkerte på stor parkeringsplass på høyre side av veien ett lite stykke før Pellestova Nevelfjell parkering merket sti fra Pellestova . Her er det merket sti til Nevelfjell 3 km, som vi fulgte. Fint vær og kjempefin utsikt i motsetning til forrige gang jeg var her da det var null sikt. Liten pause i hytta på toppen før vi gikk samme vei ned igjen. Turen var i samband med familietreff på Øyer så var massevis av både Stallemo og Sagedalsfolk med på tur:)

Map