Archive - Date

Collected lists

Bjørntoppen - Tysfjord, 304/404

Date:
31.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
50:22h
Distance:
69.4km

Hadde noen venner som skulle gå sørover i Narvikfjellene og komme til Paurohytta på lørdag og til Sørfjorden på søndag. Jeg hadde veldig lyst til å få meg en ny kommunetopp, og fant ut at Bjørntoppen i Tysfjord måtte være ett perfekt turmål. Veldig få som har registrert bestigning på peakbook, men heldigvis hadde 500fjell (Sondre Kvambekk) skrevet en flott rapport der han beskrev en merket sti fra Storå. Planen min var da å gå fra Storå til Røysvatnhytta på fredag, fortsette over Bjørntoppen til Paurohytta på lørdag og møte vennene mine der og gå sammen med de ned til skyssbåten i Sørfjorden på søndag. Var ingen som hadde gått ruta jeg hadde tenkt mellom Bjørntoppen og Pauro, så var usikker på hvordan terrenget var og om det var mulig å finne en grei rute mellom alle isbreene på kartet. >>>

Map    

Steinskartinden

Date:
28.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.2km

Sommeren hadde kommet en snartur tilbake til Tromsø og det må utnyttes så da ble det en etter jobb tur til Steinskartinden. Hadde ikke gjort allverdens research, så ante ikke om det var sti opp eller ikke og jeg glemte gpsen igjen hjemme så måtte bruke peakbook appen for å finne hvor jeg skulle starte, og greide å bomme litt så parkerte på Henrikvikdalen p-plass. Så ingen sti her så gikk i terrenget oppover, først litt myr, så skog så opp over skoggrensa. Siktet meg inn på ryggen og fulgte denne bort til Steinskartinden. Fin utsikt fra toppen og så også noen store varder som gikk nedover så bestemte meg for å følge de og se om de førte til noen sti, og det gjorde de når steinura var passert kom jeg til en fin og tydelig sti som jeg fulgte ned. Den starter ved Steinskarfjellet parkering og er nok >>>

Map     2 comments

Tromsøs geografiske midtpunkt - Ti på topp Tromsø 2019

Date:
27.08.2019
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
12.1km

Syklet hjemmefra og inn Tromsdalen ved gravlunden. Fulgte grusvei til andre skilt mot Tromsøs geografiske midtpunkt, se bildet, her parkerte jeg sykkelen og gikk opp stien som starter bratt opp skogen før det flater noe ut når man kommer over skoggrensen. Skiltet sier 2,5 km fra der jeg parkerte sykkelen til det geografiske midtpunkt. Postkasse og skilt på toppen og utsikt mot Tromsdalstind som lå med nesa i sky. Samme vei tilbake.

Map    

Ole Nergård bua

Date:
25.08.2019
Duration:
2:00h
Distance:
7.8km

Kjørte inn til enden av veien i Dividalen og parkerte. Fulgte skilt og sti mot Vuomahytta som går inne i gammelskogen langs Divielva. Etter en times gange kom jeg til Ole Nergård bua som tilhører statsskog og er ei åpen bu med to sengeplasser. En kort pause her før jeg gikk samme vei tilbake til bilen. Nesten fire kilometer en vei i lettgått terreng.

Map    

Njunis - Målselv, 303/404

Date:
24.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
39:30h
Distance:
26.3km

Helgas turmål var Njunis som jeg har hatt to mislykkede vinterforsøk på tidligere, så nå ble det barmarkstur. Kjørte innover Dividalen på fredags ettermiddag til Øvre Divifoss p-plass hvor jeg parkerte bilen. Gikk en liten rekognoseringstur for å finne ett fint sted å sette opp telt. Fant ett fint sted nede ved Dividalselva så da var det bare å gå tilbake til bilen og pakke sammen sakene og ta med ned. Fra parkeringsplassen var det skiltet til Finnbruen. Fine broer over Dividalselva. Store juv og fascinerende å se på vannmassene her. Jeg satte opp teltet på en fin plass før siste broen over elva. Neste morgen var det klart for å komme seg til toppen av Njunis. Fulgte først stien i skogen oppover lia og kom opp på snaufjellet. Mistet da stien og kom opp i tåka, så da var det bare å prøve >>>

Map     2 comments

Vestre Istinden

Date:
23.08.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:02h
Distance:
9.0km

Tidlig ferdig på jobb på Finnsnes så da ble det tid til en topp før kjøreturen til Dividalen. Fra E6 mellom Setermoen og Bardufoss fulgte jeg skilt mot Rundhaug og Dividalen. Like etter å ha krysset elva tok jeg til høyre mot Fjellstad og fulgte denne veie til Stormoen p-plass der merket sti mot Vestre Istinden starter, står Istind 4,5 km på skiltet. Stien er lett å følge oppover, bratt opp langs elva i skog før den flater litt ut over skoggrensa. Godt merket videre opp på fjellet, litt løst underlag noen steder så må gå forsiktig. Super utsikt fra toppen, gikk noen regnbyger ikke så langt unna, men de holdt seg heldigvis unna til jeg kom til bilen. Brukte 2 timer og 15 min opp. Kort pause på toppen og samme vei tilbake.

Map    

Kistefjell

Date:
22.08.2019
Distance:
17.2km

Jobbtur til Finnfjord, så da gjaldt det å finne ett passende turmål om ettermiddagen. Sjekket peakbook for aktuelle kandidater og Kistefjell ble valgt. Kjørte av fra RV 86 ved skilt mot skogen og skitrekk. Fulgte Otterveien opp til Skogen p-plass der veien opp til Kistefjell starter. Den er stengt med bom. Fin grusvei hele veien, først gjennom skog og så opp i åpent fjellterreng. Traff noen sauer på veien. Fin utsikt fra toppen, stor mast, kort pause. Gikk samme vei tilbake og totalt litt over 3,5 timer på tur.

Map    

Finnlandsfjellet - 10 på topp Tromsø 2019

Date:
21.08.2019
Distance:
5.0km

Kjørte fra Tromsø og over broa til Kvaløya, fulgte skilt mot Hansnes i første rundkjøring (første avkjørsel mot høyre), og etter et kort stykke skilt mot Interimkirka og så første vei til venstre og parkerte på Slettelva skole. Gikk gang og sykkelvei (pluss bilvei) opp til Slettabakken parkeringslomme. Herfra var det bratt grusvei (ikke kjørbar) og skilt mot kjølen og kom opp til en vei som var stengt med bom. Passerte bommen og fulgte grusveien innover til jeg kom til ti på topp skiltet der jeg tok av veien og fulgte sti opp til Finnlandsfjellet. Gikk om Slaktarhaugen på vei ned.

Map    

Sherpatrappa ti på topp Tromsø 2019 og Fløya

Date:
20.08.2019
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
15.0km

Sherpatrappa er med på årets ti på topp, så da passet det bra med en tur der etter arbeid. Syklet hjemmefra til Fjellheisen der jeg parkerte sykkelen, godt skiltet til fjellheisen. Fulgte skilt mot Fjellstua/Fløya via aksla for å komme til sherpatrappene. Fra parkeringa til fjellheisen er det ca 100 meter sti før en kommer inn på vei som går til venstre, i første kryss er det skiltet opp til høyre på sykkel/gangvei som man følger til starten av sherpatrapp. Fra toppen av fjellheisen fulgte jeg sti opp til Fløya. Samme vei tilbake.

Map    

Laukslettfjellet - Ti på topp Tromsø 2019

Date:
19.08.2019
Distance:
5.1km

Fra E8 fulgte jeg skilt mot Minken industipark og Asko og parkerte på Leirbakken parkering. Startet rødmerket sti på nedre del av langsiden på parkeringsplassen som jeg fulgte. Den gikk under kraftledningene ett stykke før den gikk opp i skogen langs en bred sti som var godt merket og lett å følge helt til toppen av Laukslettfjellet der det var stor varde med to postkasser. Samme vei tilbake med unntak av helt på slutten da jeg fulgte en annen rødmerket sti som tok av fra kraftlinjen et lite stykke før parkeringen og kom ned på kortsiden av parkeringsplassen istedenfor langsiden.

Map