Archive - Date

Collected lists

Stendafjellet

Date:
28.01.2023
Distance:
4.5km

En snartur til Stendafjellet på lørdags ettermiddag. Litt vått i terrenget, men ellers bart og fint å gå. Fulgte delvis sti og delvis grusvei, litt bushing opp til toppen, men fulgte sti ned fra toppen igjen. FIn utsikt. Bjørn var med.

Map    

Telttur i Hausdalen

Date:
20.01.2023

Vi gikk opp til teltplassen fredags kveld, temperaturmåleren i bilen viste -11.5 ved parkeringa. Det var mørkt men stjerneklart så gikk fint å gå uten hodelykt mesteparten av turen. Det var snø på bakken, men ikke veldig mye, og det hadde gått folk før i starten så gikk greit å gå på beina. Litt tyngre å gå når sporene forsvant men ingen problem. Fikk slått opp teltet på den faste plassen og koste oss med kortspill før sengetid. Neste dag var det blå himmel og vi gikk en tur i nærområdet. Skyet til utover kvelden og temperaturen steg. Steking av pølser til middag. Neste morgen gikk vi ned relativt tidlig. Noe vind med gikk i le i dalen ned til bilen. Bjørn var med.

Map    

Smørås

Date:
15.01.2023
Distance:
6.3km

En runde i Smøråsfjellet med Bjørn og innom høyeste punkt, Hamrefjellet. Litt snø og glatt.

Map    

Jubileumsstien 4. etappe fra Søylen til Myrdal

Date:
14.01.2023
Distance:
6.6km

Yr meldte fint vær så da benyttet jeg sjansen til å ta denne etappen på Jubileumsstien i Bergen. Jubileumsstien ble laget til Bergens 950 års jubileum i 2020 og går gjennom Bergen kommune fra Krokeide til Tellevik kai. Den er delt opp i åtte etapper av forskjellig lengde. Jeg skulle gå etappe fire og falgte å gå fra Sælen til Myrdal da det passet best mht transport. Tok buss 90 fra Nestun til busstoppet Sælen. Få meter fra busstoppet startet stien mot Myrdal. Det er godt merket og en infotavle ved stistart. Det hadde vært frost i natt og med mye nedbør i det siste var det isete og glatt enkelte steder, så måtte være litt forsiktig. Relativt lettgått sti oppover Furedalen. Etterhvert fin utsikt mot Totland. Går nær høystpentledningen stort sett hele turen. Noen bløte og >>>

Map    

Smørås

Date:
08.01.2023
Distance:
6.6km

Ny tur til smøråsen på en regnfull søndag. Isete i de øverste partiene ellers barmark. Bjørn var med

Map