Archive - Date

Collected lists

Smisetnebba - Tingvoll, 149/403

Date:
20.07.2014
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:00h
Distance:
13.0km

Kjørte av fra riksvei 70 ved bensinstasjonen på Meisingset, merket Rotås. Kjørte ca. 3 km og tok av veien til venstre opp til Hafstadvannet. Her sto det ingen skilt og kjørte litt frem og tilbake før jeg fant hvilken vei det var, det så med første øyekast ut som om veien bare gikk til ett gårdsbruk, men den fortsetter bak dette. Står ett skilt med Mekonomen bilverksted på dette gårdsbruket. Fulgte veien langs Hafstadvatnet til jeg så turskilt, her er det også parkering. Parkeringen er på andre siden av veien for bommen til Myravatnveien. Fulgte så merka løype til topps. Mistet stien noen ganger underveis, men følg beskrivelsen under så finner en greit frem ( https://mrfylke.no/Morotur/Turar/Smisetnebba-1175-moh ): Turen starter ved bommen til Myravatnet. Gå ca 800 meter langs veien til det tar av en kjerrevei til høyre skiltet >>>

Map    

Russehamna

Date:
10.07.2014

Overnatting i Bjørnøya meterologiske stasjon sin hytte i Russehamna i forbindelse med telling av Havhest og polarmåkereir og merking av polarmåkeunger. Fredrik, Nils Helge og Marit var også med.

Map    

Miseryfjellet

Date:
09.07.2014

Fikk anledning til å ta en tur på den høyeste toppen på Misery, Urd, i forbindelse med telling av Havhestfelt mellom Blyvika og Fauskevika som er like ved Misery. Hadde dessverre ikke tid til å ta med meg de to andre toppene i år. Brukte en time fra foten av fjellet til toppen langs skrekkjuvet. Tåka kom sigende mens jeg gikk opp, men kom ikke opp i høyden. Veldig fin utsikt over øya fra toppen, bare fjellene som stakk opp over tåka.

Map    

Fuglefjellet og Hambergfjellet

Date:
07.07.2014
Characteristic:
Hike
Duration:
11:13h
Distance:
9.7km

Ny runde med tellinger av polarlomvi og lomvi førte til enda en tur til toppen av Fuglefjellet og Hambergfjellet i strålende solskinn.

Map    

Bjørnøya rundt inkludert Oswaldfjellet

Date:
05.07.2014
Duration:
33:26h
Distance:
62.5km

Tåka lå tykk i Revdalen så jeg og Nils bestemte oss for å traske til Fauskebukta for å se om det var mindre tåke der så vi kunne telle Havhest. Avreise fra Revdalen ca kl 13. Vi tok med oss noen ringer som gutta i Amfiet trengte i tilfelle det ikke var tellevær i Fauskebukta. Da vi kom til Sørhavna lå tåka like tykk, så vi bestemte oss for å satse på en tur til Amfiet for å levere ringene. Mikkel Fjellrev som hadde fulgt oss til Sørhavna ville ikke være med videre og forlot oss før vi kom til Krillvannet. Vi spiste sen lunsj i Tunheim, kom til Meterologisk stasjon i 23-tiden der vi fikk med oss en ekstraomgang i fotball VM og fikk brødmat og niste til turen videre, samt studert islomene som lå og svømte i havna der sammen med lunde, teist, havhest, polarmåke+++. Nå hadde >>>

Map    

Fuglefjellet og Hambergfjellet

Date:
01.07.2014
Duration:
21:26h
Distance:
12.8km

Jobbet en måned for Norsk Polarinstitutt på Bjørnøya der blant annet telling av lomvi og polarlomvi var en av oppgavene. Storrunden innebar telling først på Fuglefjellet der det er endel tellefelt. Gikk en tur opp til toppen også selv om det ikke er tellefelt der. Deretter gikk vi til Hambergfjellet , så da ble det tur til toppen her også. Fint vær, super utsikt og masse fugler å telle:) Etter Hamberfjellet bars det ned til Glupen der det er endel tellefelt før vi gikk tilbake til Revdalen via Ymerdalen.

Map