Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Fongen - Apptur 18/24 og kommunetopp 51/404

Date:
17.10.2018
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
24.0km

Gikk alene, så ikke en sjel hele dagen. Kun flere hundre ryper!

Map    

Rensfjellet

Date:
14.10.2018
Distance:
16.0km

Tur sammen med TRefsnes slik at hun også fikk registrert denne på Peakbook og OPP24-appen. Flott vær, men til tider kraftig vind! Vannstanden var lav, så vi kunne gå stranden bortover til vi begynte oppstigningen. Oppover gikk vi rett over høyde 592, mens vi på nedturen fulgte den T-merka stien helt ned til vannet, før vi igjen gikk stranden tilbake til bilen. Denne T-stien tror jeg ikke er avmerket på kartene, i alle fall ikke mitt kart på peakbook-appen :) Jeg hadde vært på Punkt nordvest for Rensfjellet tidligere, så jeg viste hvor varden til kommunepunktet var. Det var noen andre der oppe, som jeg tror tok feil varde. Når man står på toppen av Rensfjellet og ser nordvestover så ser man nemlig noen varder som står i rett retning og sånn noenlunde rett avstand. Men selve kommunepunktet (det er ikke noen topp) ligger enda >>>

Map    

Austabottntind

Date:
07.08.2018
Distance:
10.1km

Flott tur med mortenh (Morten Helgesen) som glimrende fører og Harex (Harald Johansen) og marithovi (Marit Hovi) som nydelig turfølge :) Mye kan skrives om turen, og det blir det. Men for å oppsummere det viktigste ; 1) Den er fantastisk flott! 2) Den er mye enklere enn den ser ut fra V1 :)

Map     1 comment

Romsskåla - 50/404

Date:
22.07.2018
Distance:
6.8km

Ny kommunetopp i Nordland, den siste for denne gang! Fordelen med å være litt sent ute er at så mange av dere andre har skrevet så fine rapporter og advart mot alle fallgruver :) Når både knutsverre (Knut S. Andersen) , Sola19 (Solveig Føreland) , aask (Ånund Sigurd Kvambekk) og 500fjell (Sondre Kvambekk) forteller om hvor lett det er å gå forbi starten på stien så gjør vi selvsagt ikke det. Når det i tillegg tipses om kratt etter en bekk litt lengre opp så fikser vi det også! Takk til dere alle for tips! (ikke bare på denne toppen, men alle toppene dere har vært på!)

Map    

Lysingen - 49/404

Date:
21.07.2018
Distance:
11.7km

Ny tur til en kommunetopp i Nordland sammen med TRefsnes . Etter å ha lest knutsverre (Knut S. Andersen) sin rapport vdr samme topp så fant jeg ut at det var greit å være på hugget fra start. Det var også kleggen! Så vi dundret avgårde innover dalen for å komme oss unna! Etter ca 1 km holdt vi mot høyre og fulgte traktorveien innover mot Fjelldalen. Stigningen begynte da nesten med en gang. Etter ytterligere 1 km (2 km fra start, som angitt på info- skiltet ved parkeringen) tok vi av fra traktorveien, ikke mot høyre som info-skiltet nede ved parkeringen sier, men mot venstre. Markeringen i terrenget i form av røde merker/pil er ikke særlig god akkurat her så jeg ryddet unna litt gress slik at det skulle bli litt tydeligere for de som kommer de neste ukene. Straks vi forlot traktorveien ble det brattere. Men bare i ca >>>

Map     2 comments

Torghatten

Date:
20.07.2018
Distance:
4.9km

Etter en tur til Trollvasstinden - 48/404 tidligere på dagen, med påfølgende transport til Brønnøysund, fant vi ut at det passet fint med en kveldstur til Torghatten. Både til toppen og til grotta. Fulgte den vanlige ruta til toppen og den meget godt brukte stien opp til grotta. Stien opp til toppen er litt slapt markert, men etterhvert finner man jo frem dit man skal. Toppen er jo synlig hele tiden :) GPS gikk litt amok oppe ved grotten ser jeg :)

Map    

Trollvasstinden - 48/404

Date:
20.07.2018
Distance:
10.0km

På dag 5 av Nordlands raidet med TRefsnes var turen kommet til Trollvasstinden på Vega. Etter en helt grei natt på Vega camping kjørte vi til parkeringplassen ved Bjørnlimyra. På med skoene i en helvetes fart, da det var masse fluer og ikke minst klegg! Heldigvis forsvant den plagen etterhvert. Godt merket sti hele veien til toppen. Hvor vi til oss å være tok en skikkelig lang pause. Den lengste på hele Nordlandsturneen, 30 min :) Digresjon : Etter 10-15 min går stien i 200-300m på en traktorvei som ikke er tegnet inn på kartet. Jeg vil tippe at dette er en forlengelse av veien inn til Skjeggemoen. Hvis dette stemmer er i det i så fall mulig å sykle med terrengsykkel inn til i alle fall det første lille vannet.

Map    

Ørntuva

Date:
19.07.2018
Distance:
2.2km

På veien mot Trollvasstind tok vi like godt med oss en tur opp på Ørntuva, øytoppen på Igerøya. Parkerte ved veien slik som mange andre, gikk inn til den lille gården Bødalen. Rett etter denne er det sti opp til toppen. En fin liten formiddagstur før vi møtte min onkel Ole og tante Britt for litt lokalhistorie fra Vega. Hun er derfra og kunne gi oss både tips og historie :)

Map    

Dønnmannen - 47/404

Date:
18.07.2018
Distance:
6.8km

Siden det omkom en dame på tur ned fra Dønnmannen to dager tidligere, så ble det en litt spesiell oppladning til denne turen. Både jeg og TRefsnes leste endel turrapporter veldig grundig i forkant. Kanskje særlig hun, som har litt lett for å "hause" seg opp :-) Dog var det ingenting i rapportene her på Peakbook som skulle tilsi at det skulle være farlig eller vanskelig å komme seg opp til toppen. Det var det da heller ikke! Noen vil kanskje synes det er litt bratt/løst de siste meterne hvor det henger tau, men særlig vanskelig er det ikke. Tar man det med ro og unngår å snuble/falle så går alt bra. Heldigvis ligger det en lapp sammen med boka som ligger på Haka, som forteller at dette ikke er den høyeste toppen. Det står nemlig et skilt på Haka med Dønnamannen 858, selv om >>>

Map    

Lovundfjellet - øytopp

Date:
17.07.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h

Vi startet fra Lovund hotell, gikk veien bort til der stien starter. Godt merket hele veien til toppen. Fantastisk vær, lite fluer og nydelig utsikt. Brukte 5 timer t/r. TRefsnes var selvsagt med :) Møtte endel på tur med små barn som hadde fått vite at dette var å regne som en barnevennlig tur. Vil ikke si at det er det, da det er til tider løst i renna som bringer oss opp til ca 300 moh, bratt er det også.

Map