Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Forbordsfjellet

Date:
24.08.2022
Distance:
8.7km

Jeg hadde vært her før, men TRefsnes hadde ikke vært her så ble det en tur dit igjen! Flaks var også med :) På vei opp Våttastein er det flere utsiktspunkt. Her fra det nederste. Fin utsikt mot Steinvikholmen og Frosta Stor stygg mast på toppen.

Map    

Hjelmen 121/404

Date:
15.08.2022
Distance:
6.3km

Endelig ble det tur til Hjelmen, kommunetoppen i gamle Halsa kommune! har jo kjørt forbi utallige ganger, men ført nå ble det altså tur! Som vanlig var planleggingen å sjekke turrapporten til knutsverre (Knut S. Andersen) , for å se om han hadde gått en for oss fornuftig rute og det hadde han selvsagt, da det ikke er så mange alternativer :) Men han hadde som vanlig også beskrevet hvordan vi skulle kjøre for å komme til parkeringen! Takk igjen for hjelpen! :) Veien opp til parkeringen var i bedre stand enn forventet, så da var jo alt bare fryd og gammen :) Godt merket og godt brukt sti hele veien. God matpause på toppen. TRefsnes og Flaks var turfølget denne gangen, som så mange andre ganger i sommer :)

Map    

Vesle Skjellingshovde og Store Skjellingshovde 120/404

Date:
11.08.2022
Distance:
10.9km

Vi hadde overnattet for tredje natt på rad på Sperrilen Camping og på veien hjem til Trondheim var det derfor naturlig å ta med seg en kommunetopp :) Gjorde som vi alltid gjør, sjekket turrapporten til knutsverre (Knut S. Andersen) og fant ut at det gikk an å kjøre opp fra vest og ned i øst, noe som jo passet oss bra. Vi snakket dog med en hyggelig dame på Extrabutikken som fortalte at vi ikke trengte å kjøre opp til bomvegen ved Begna bruk. Vi kunne kjøre inn forbi Extrabutikken, opp forbi Langbråtan, forbi Tørrsjøen og opp til boplassen Åmot, der ville vi rett etterpå komme inn på bomvegen som kommer opp fra Begna bruk! Som sagt så gjort! Fungerte veldig fint! Turen opp til Store sa seg jo selv, men derfra lurte vi litt på hva vi skulle gjøre. Valget falt på det mange andre hadde gjort, følge stien >>>

Map    

Ørneflag 119/404

Date:
10.08.2022
Distance:
16.7km

Map    

Gyranfisen 118/404

Date:
09.08.2022
Distance:
13.4km

Ikke så mye å si om denne turen egentlig. Fulgte den vanlige ruta til toppen. Vått, men ikke kjempevått gjennom fjelldalen. På veien opp møtte vi ett gammelt ektepar som sa at det var en fin rundtur å gå ned ryggen til Tronsefisen, runde den, krysse elva og følge stien/veien tilbake til bilen. Det eneste vi måtte passe på var å ikke rote oss borti kratt og noen bratte skrenter på nedsiden av Tronsefisen. Det unngikk vi greit ved å runde den på venstre side ned ett søkk/drag. PB-appen sjekket oss inn, så vi var ikke langt unna toppen. Etter dette åpnet det seg opp ned mot elva. Det ser man også av kartet hvor det ikke er markert med skog på ett ganske stort område der. Som sagt så gjort! Den veien anbefales!

Map    

Nørdre Langsua 117/404

Date:
08.08.2022
Distance:
21.5km

Dette ble en lang tur, dvs i alle fall lengre enn den hadde trengt å være. Vi "fryktet" myrene/krattene fra Øyvassosen og bort til Skriurusten, så vi valgte etter å ha lest turrapportene til otto (Otto Lund) og Uncas , som var de eneste vi fant som hadde gått opp fra den siden, å unngå myrene/kratet Det var nok mye mer kratt nå enn når Otto gikk i 2006. Det ble derfor en lang runde for å komme seg til toppen, fint å gå men for lang. Så på returen valgte vi å følge den stien som er delvis inntegnet på kartene fra turisthytta Skriurusten bort mot Øyvassosen. Bort til den andre hytta som ligger 100m unna er det sti, men etter det er det ikke noen sti på myra i ca 200m så der gikk etter kartet der stien skulle være, og plutselig var den der i form av gamle hjulspor! :) Disse sporene er >>>

Map