Archive - Date

Collected lists

Havhesttelling og lunsj i Russehavna

Date:
29.06.2016

Telling av havhestfelt fra Blyvika til Fauskevika litt sør for Miseryfjellet . Vi tok lunsj i hytta i Russehavna. Vi gikk tilbake til Revdalen via Gåsvatna og Ymerdalen. Fredrik var med. Så en liten flokk praktærfugl i Kvalrossbukta!!

Map    

Polarmåkearbeid og lunsj i Russehavna

Date:
27.06.2016

Polarmåkeirene mellom Revdalen og Russehavna skulle inspiseres i dag for å sjekke status (egg eller unger), samt fange noen voksne polarmåker for å få på ring og lyslogger. Det ble en lang dag ute i felt og vi tok en matpause i hytta i Russehavna i ni-tiden på kvelden før vi satte kursen tilbake mot Revdalen. Ser ut til at polarmåkene gjør det bra i år, mang reir og flere med tre unger i. Erik var med.

Map    

Krykkjetelling inkludert Fuglefjellet og Hambergfjellet

Date:
25.06.2016

Det var en strålende morgen i Revdalen, noe som trengs for å gjøre tellinger så jeg gjorde meg klare for telling av krykkjereir på storrunden som går over fuglefjellet, Hambergfjellet og ned i glupen før vi går tilbake til Revdalen. Fredrik og Hallvard var også med for å telle lomvi og polarlomvi. Første stopp var tellepunkt 13.1 på fuglefjellet der vi så flere gummibåter med cruiseturister på sjøen 400 m under oss. Det var så varmt at jeg gikk kledd i kun ullundertøy, jakka og bukse måtte av. Jeg gikk opp om toppen på fuglefjellet da vi fortsatte tellerunden mot Hambergfjellet. Det ble sen lunsj på toppen av Hambergfjellet i sola, og da fikk vi uventet besøk av to av personellet samt hunden Laban fra Bjørnøya meterologiske stasjon. Etter lunsj fortsatte vi med tellingene >>>

Map    

Antarticfjellet i tåke

Date:
20.06.2016
Duration:
1:23h

Kom tidlig hjem til hytta i Revdalen etter dagens arbeidsøkt og bestemte meg for å ta en tur til Antarticfjellet siden været var ganske bra. Leiren i Revdalen ligger ved foten av Antarticfjellet. Nils ble med, men tåka kom selvfølgelig i det vi startet turen. Brukte litt over en halvtime opp. Surt og kaldt på toppen med tåke, vind og litt yr i lufta. På tilbakeveien brukte vi litt tid for å se etter polarrevhi, men fant ingen som var i bruk nå. Været bedret seg straks vi var nede i leiren i Revdalen igjen.

Map