Archive - Date

Collected lists

Tur til Amfiet med overnatting i Teltvika

Date:
27.06.2015

Vegard skulle forlate oss i Revdalen og tilbringe resten av oppholdet i Amfiet sammen med Fannar. Han skulle bli fraktet med helikopter fra Revdalen, og da var det plass til Hallvard, Sergei og meg også. Været var på vår side så helikopteret fikk landet i Revdalen og vi fikk en fin tur over øya. Vi ble satt av i Amfiet der vi gjorde arbeid med Storjo resten av dagen før vi gikk til Teltvika for å overnatte. Neste dag gikk vi tilbake til Revdalen.

Map    

Miseryfjellet, Bjørnøyas høyeste fjell og Sagatun

Date:
21.06.2015
Duration:
11:23h
Distance:
29.4km

Vi skulle gå fra Revdalen til Brettingsdalen for å telle polarmåker der, og startet tidlig fra Revdalen for å få tid til topptur og sightseeing på veien. Først gikk vi innom blyglansgruvene ved Russeelva og kikka mens Misery lå og lokket på oss. Gikk så til foten av Misery og gikk opp til høyeste toppen, Urd via Skrekkjuvet. Tåka kom selvfølgelig da vi var nesten på toppen, så ble ingen utsikt fra toppen. Fremdeles en del snø på toppen. Fortsatte videre til Verdande mens tåka forsvant før vi gikk ned i Brettingsdalen for å telle polarmåkene der. Vi måtte gå helt ned til sjøen og da gjelder det å gå forsiktig for ikke å tråkke på eggene til kortnebbgjessene som også hekker her. Vi fant en død voksen polarrev med mye vinterpels på vei ned i dalen, sannsynligvis >>>

Map    

Antarticfjellet i tåke

Date:
19.06.2015

Jeg fikk lurt med meg Vegard på en liten topptur til Antarticfjellet fra hytta i Revdalen. Tåka lå ganske tett så ble ikke store sikten fra toppen, men fin tur i godt selskap:) Brukte en liten halvtime opp.

Map    

Sukkertoppen- Longyearbyen:)

Date:
03.06.2015

Var i Longyearbyen i to dager på jobb for Norsk Polarinstitutt, og det meste av tiden gikk med til å gjøre klar utstyr som skal være med oss til Bjørnøya. Ikke mye fritid og ingen rifle men fikk lurt meg Fannar på en kveldstur opp til sukkertoppen. Endel rotten snø å gå i, men vi kom oss opp til toppen uten altfor store anstrengelser. De vi møtte på veien hadde med seg rifle men vi så heldigvis ingen isbjørn i sikte så vi var trygge, men tok ikke sjansen på å vande lenger ut i periferien så gikk samme vei tilbake. Veldig fin utsikt mot Adventdaken og Longyearbyen. I morgen settes kursen mot Bjørnøya :)

Map