Archive - Date

Collected lists

Florø - Norske byer, 38/104

Date:
30.10.2017
Distance:
1.1km

Jeg kjørte en tur innom Florø på vei til Svelgen. Regnvær så det ble en rask tur i Florø som er en sjarmerende småby, før jeg returnerte til bilen og satte kursen mot Svelgen.

Map    

Førde - Norske byer, 37/104

Date:
30.10.2017
Distance:
0.8km

Jeg hadde vært på Skredfjellet og kjørte gjennom Førde på vei til Svelgen der jeg skulle på jobb. Benyttet sjansen til ett lite stopp i Førde i regnværet, og gikk meg en liten tur.

Map    

Skredfjellet- Fjaler, 260/404

Date:
30.10.2017
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

Skulle på jobbtur til Svelgen og ville prøve å få med meg en kommunetopp på vegen. Jeg har mange ubestegne topper i Sogn og Fjordane, men det er relativt korte dager for tiden og usikre snøforhold, så valget falt på Skredfjellet i Fjaler som er en relativt kort tur til ett ikke altfor høyt fjell i nærheten av Førde. Landet på Bringeland på formiddagen og hentet leiebilen og kjørte E39 mot Sande. Kjørte forbi avkjørselen til Sande og fortsatte ett lite stykke til første busstopp. Her er det en avkjørsel på høyre side som ikke er merket med skilt. Kjørte inn denne avkjørselen og tok så til høyre med en gang bortover en grusvei som går parallel med E39 og som var skiltet med privat vei kun for beboere og besøkende. Jeg anså meg som besøkende og etter noen få hundre >>>

Map    

Vassfjellet - 500 mpf Sør-Trøndelag

Date:
22.10.2017
Distance:
14.2km

Det var fint vær i Trøndelag og jeg og Teis ville ha oss en luftetur. Jeg hadde aldri vært på Vassfjellet før, og det er jo på pf 500m lista i Sør-Trøndelag så det var ett passende turmål. Kjørte til Rønningsjordet Parkering og parkerte bilen her. fulgte skilt mot Storåsen og Vassfjellhytta 5,4 til jeg kom til Øyvindsvegen, en grusvei som jeg så fulgte og tok til høyre i krysset man kommer til litt opp i vegen. Her starter stien(e) mot Vassfjellshytta. Fulgte skilt mot Vassfjellshytta sommer der det var skiltet i kryss. Til tider flere mer eller mindre parallelle stier som alle leder mot hytta. Mange gjørmete myrer å krysse, mange steder var det lagt ut plank å gå på, men ikke overalt. Teis fikk etterhvert fine svarte sokker og svart mage av å gå å trø i gjørma. Ved hytta var jeg litt usikker >>>

Map    

Sandefjord - Norske byer 36/104

Date:
20.10.2017
Distance:
1.7km

Ble en liten tur innom Sandefjord for å hente pizza hos pizzabakeren. Gikk en liten tur i byen mens jeg ventet på at pizzaen skulle bli ferdig.

Map    

Ryksåsen sør - X-kommunetopp Våle

Date:
20.10.2017
Distance:
4.7km

Hadde litt tid til overs før jeg skulle fly tilbake til Trøndelag og da var x-kommunetoppen Ryksåsen sør en overkommelig mål. Fra rv 314 fulgte jeg skilt mot Barkost og Kleven for å komme til Parkering Ryksåsen der det sto skiltet mot sti til Ryksåsen. Parkerte bilen og fulgte merket sti innover skogen. Gikk ut til utkikkspunktet på vei popover, men tåke og regn i dag så dårlig med utsikt. Fortsatte videre oppover stien og gikk først forbi treet med skilt mot Ryksåsen sør uten å se skiltet. Det er der hvor stien går forbi tårnet, men på motsatt side av stien enn tårnet. Tråkket rundt inni skogen bak treet for å finne varden jeg trodde var der, men ingen varde å finne, kun en blå pinne på høyeste punkt. Brukte ca 20 minutter opp. Varden som jeg hadde sett på bilder er på høyeste punkt >>>

Map    

Larvik - Norske byer, 35/104

Date:
20.10.2017
Distance:
0.9km

På vei fra Porsgrunn til Ryksåsen kjørte jeg innom Larvik for å kunne krysse byen av på lista over norske byer. Pøsregnvær, men fikk nå sett litt av byen. Parkerte ved jernbanestasjonen og gikk opp til torget.

Map    

Stavern - Norske byer, 34/104

Date:
20.10.2017
Distance:
1.2km

På vei fra Porsgrunn til Ryksåsen kjørte jeg innom Stavern som er på lista over norske byer. Ble en kjapp gåtur i surt vær, men en sjarmerende by.

Map    

Skien - Norske byer, 33/104

Date:
19.10.2017
Distance:
1.1km

Rakk en liten tur innom Skien før jeg måtte tilbake til Herøya og jobb. Kjempefint vær og fin by.

Map    

Fjerdingen reprisetur igjen

Date:
19.10.2017
Distance:
5.4km

Hadde noen timer fri på formiddagen og sola skinte så da var det bare å ta seg en tur til Fjerdingen igjen. Tok av mot Oklungen fra RV 32 og kjørte Bjørkedalvegen til Fjerdingen parkeringsplass. Parkerte på parkeringsplassen som ligger like ved stistart og gikk akkurat samme turen som i går.

Map